persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Completo - 23-daagse familierondreisreis Costa Rica

Een familierondreis Costa Rica langs vele mooie parken van Costa Rica. Uiteraard een bezoek aan Tortuguero waar jullie per boot door de vele kanaaltjes varen. Daarna verder met huurauto om parken aan zowel de oost- als westkust te bezoeken. Jullie ontdekken regenwouden en ziplinen tussen de bomen door. Tijdens deze familierondreis Costa Rica zien jullie vulkaanlandschappen waar modderputten borrelen en kunnen jullie ontspannen op de meest mooie stranden.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – San José
Dag 2: San José
Dag 3: San José – Tortuguero
Dag 4: Tortuguero
Dag 5: Tortuguero – Puerto Viejo
Dag 6: Puerto Viejo
Dag 7: Puerto Viejo
Dag 8: Puerto Viejo – Sarapiqui
Dag 9 Sarapiqui – Arenal
Dag 10: Arenal
Dag 11: Arenal
Dag 12: Arenal – Rincon de la Vieja
Dag 13: Rincon de la Vieja
Dag 14: Rincon de la Vieja
Dag 15: Rincon de la Vieja – Samara
Dag 16: Samara
Dag 17: Samara – Monteverde
Dag 18: Monteverde
Dag 19: Monteverde – Manuel Antonio
Dag 20: Manuel Antonio
Dag 21: Manuel Antonio
Dag 22: Manuel Antonio – San José – Amsterdam
Dag 23: Amsterdam

Todo

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Costa Rica

De familierondreis door Costa Rica gaat beginnen. Jullie vliegen vanaf Amsterdam naar San José, de hoofdstad van dit schitterende land. Na de paspoortcontrole en het ophalen van de bagage staat er een chauffeur klaar om jullie naar het hotel te brengen.

Puerto Viejo (14)
2 San José

Een dag om bij te komen van de vlucht en te wennen aan het tijdsverschil. Jullie verblijven in een comfortabel hotel vlakbij de stad met zwembad. Als jullie de stad in willen, neem dan een kijkje nemen het goudmuseum of het nationale museum. Hier krijg je een indruk van de geschiedenis van het land. Als jullie zin hebben om alvast op pad te gaan kunnen jullie een excursie boeken. Bijvoorbeeld om San José en omgeving te ontdekken.

San José (1)
Optionele excursie(s)
3 Tortuguero National Park

Vandaag gaat jullie rondreis echt beginnen. Jullie gaan naar een van de mooiste parken van het land, Tortuguero National Park. Het park ligt aan de oostkust en bestaat uit moerassen, mangrovebossen, oerwoud, meren, stranden, en rivieren. Het gebied staat bekend om de vele watervogels die er wonen en omdat er grote zeeschildpadden aan land komen om eieren te leggen. Verder leven er onder andere apen, krokodillen, luiaards en leguanen. Het eerste stuk vanaf San José brengt de chauffeur jullie met een bus, maar na een tijdje stappen jullie over in een boot. Onderweg naar de lodge zien jullie de eerste wilde dieren al. In de middag maken jullie een wandeling door het dorp Tortuguero. Het dorpje is mooi gelegen tussen de rivieren en in het groen. Jullie horen de verhalen achter de gekleurde huisjes en maken kennis met de diverse projecten waaronder die van de bescherming van de zeeschildpadden.

Tortuguero (14)
4 Tortuguero National Park

Een hele dag om van dit indrukwekkende park te genieten. Gedurende de dag gaan jullie met de boot en een gids op stap. Jullie varen door brede kanalen, maar trekken ook verder het park in door kleine, smalle kanaaltjes. Van juli tot september is het mogelijk om ’s avonds samen met een gids te gaan kijken hoe de grote schildpadden aan land komen om eieren te leggen in het zand. Geluid of zaklampen zijn dan niet toegestaan want de schildpadden mogen natuurlijk niet gestoord worden.

Tortuguero (4)
5 Puerto Viejo de Limon

Jullie blijven nog even aan de oostkust. In het zuiden vindt je de streek Limón, een stukje Caraïben in Costa Rica. Aan prachtige stranden liggen hier de plaatsjes Cahuita en Puerto Viejo. Hier heerst een hele relaxte sfeer die bepaalt wordt door de Afro Caraïbische cultuur. Het is een sfeer van rasta en reggae en veel mensen spreken er naast Spaans ook Engels. Na Tortuguero te hebben verlaten met de boot, staat de huurauto op jullie te wachten. Jullie rijden door naar het zuiden. Geniet hier van de prachtige omgeving, het strand en ontspannen sfeer.

Puerto Viejo (3)
6-7 Puerto Viejo

Deze dagen aan de oostkust kun je aan het strand doorbrengen, maar jullie kunnen ook op pad gaan. Naar het nationale park van Cahuita bijvoorbeeld. Een park waar de jungle overgaat in de zee. Maar ook snorkelen behoort tot de mogelijkheden, voor de kust liggen mooie koraalriffen en zwemmen bontgekleurde vissen. Het strand van Puerto Viejo is bijzonder. Het strand is niet wit, maar zwart omdat het bestaat uit lavazand. ’s Avonds kunnen jullie lekker gaan eten in een van de gezellige restaurantjes in het dorpje. Vergeet niet af en toe een lekker vers fruitsapje te drinken in een van de leuke barretjes.

Puerto Viejo (11)
Optionele excursie(s)
8 Sarapiqui

Vanuit de oostkust rijden jullie het binnenland in en verder noordwaarts. Voor vandaag ligt het eindpunt in de buurt van Sarapiqui. Onderweg komen jullie langs de landbouwgronden van Costa Rica. Vruchtbare grond waar ananas, papaya, yucca en bananen worden verbouwd. In Sarapiqui leven niet alleen vele vogels, maar ook veel verschillende soorten kikkertjes. Jullie overnachten in een mooie lodge midden in de natuur. Dit is ook het gebied waar je kunt gaan raften. Lijkt jullie dit leuk? Dan reserveren wij een rafttour en een extra nacht voor jullie.

Monteverde (31)
Optionele excursie(s)
9 Arenal

De familierondreis Costa Rica gaat verder naar het plaatsje La Fortuna, gelegen onder de vulkaan Arenal. Onderweg zie je kleine dorpjes, plantages en boerderijen. In La Fortuna bepaalt de vulkaan Arenal het landschap, hij torent hoog boven alles uit. De Arenal was tot voor kort nog erg actief. De vulkaan zorgt er ook voor dat er rondom la Fortuna nog vele warmwaterbronnen zijn. Het is lekker om na een actieve dag even bij te komen in een van deze warmwaterbronnen. Vele hotels hebben wel een warmwaterbron. La Fortuna is een gezellig plaats aan de voet van de vulkaan waar het leuk is om hier rond te lopen. Er zijn veel leuke winkeltjes en restaurantjes.

ArenalObservatory_HangingBridge_04
10-11 Arenal

Twee dagen om het gebied rondom de Arenal vulkaan te verkennen. Er is zoveel te doen dat de tijd te kort lijkt. Er zijn watervallen om te ontdekken en heetwaterbronnen om lekker in te ontspannen. Maar je kunt ook actief op pad, wandelen rondom de vulkaan of kanoën op het meer. Een van de hoogtepunten van Arenal zijn de hangbruggen, waarvan gezegd wordt dat het de mooiste van Costa Rica zijn. Vanaf deze hangbruggen heb je een mooi uitzicht over het de jungle en met een beetje geluk zien jullie de dieren die er leven. Wandelingen kun je samen met een gids doen, maar het is ook mogelijk om zelf op pad te gaan. Een gids legt je uit wat je ziet en helpt je dieren te spotten. Het is ook mogelijk om een nachttour te maken. Hierbij ga je samen met een gids op pad om allerlei dieren te zien die ’s nachts tot leven komen, zoals insecten, kikkers, kleine zoogdieren en vleermuizen.

Arenal (33)
Optionele excursie(s)
12 Rincon de la Vieja

De reis gaat verder naar het noorden. De volgende plaats die jullie aandoen is het nationale park van Rincon de la Vieja. Ook dit park is gelegen rondom een vulkaan, de Rincon. Deze vulkaan is nog actief, wat je met name terugziet in het park eromheen. Hier kom je namelijk borrelende modderbronnen tegen en komen de vulkaandampen her en der uit de grond. Af en toe laat de vulkaan ook een rookpluimpje los. Dit is ook de regio van de cowboys, de “sabaneros’. Deze mannen te paard kom je overal tegen, inclusief lasso.

Rincon de la Vieja (2)
13-14 Rincon de la Vieja

Deze dagen is er tijd om het park te ontdekken. Dit kun je het beste te voet doen, er zijn verschillende wandelroutes. De paden zijn wat avontuurlijker, zo moet je soms klimmen over boomstammen en loop je langs rivierstroompjes. Soms ruik je de geur van de borrelende grond en modderbronnen. Jullie kunnen wandelen naar watervallen en komen enorme woudreuzen tegen. Dit is ook het park waar kapucijneraapjes goed te zien zijn. Voor de paardenliefhebbers is dit de beste omgeving om tochten te paard te maken.

Rincon de la Vieja (6)
Optionele excursie(s)
15 Samara

Tijd om even te gaan ontspannen en bij te komen van alle indrukken. In een paar uur tijd rijden jullie naar de westkust van Costa Rica om lekker te gaan genieten van het strand en de zee. Maar zelfs daar is nog van alles te doen en te zien. Aan de stranden van Samara of Carrillo Beach is het heerlijk relaxen.

Samara beach (6)
16 Samara

Een dag om even lekker bij te komen van de actieve vorige dagen. Jullie kunnen relaxen op het strand of dobberen in de zee. De stranden zijn hier groot en lopen langzaam af in zee. ’s Avonds kun je lekker iets gaan eten in een van de vele restaurantjes. Dit is ook de plaats waar je eventueel surflessen kunt nemen.

Samara beach (5)
17 Monteverde

Jullie rijden weer verder naar het zuiden naar Monteverde Cloud Forest. De weg is soms onverhard en een beetje hobbelig. Monteverde is een plaatsje bij een hoger gelegen regenwoud. Door deze hoogte en de nevel die hier hangt, loop je hier letterlijk met je hoofd in de wolken. Dit Cloud forest, oftewel nevelwoud, is de thuisplaats voor vele dieren waaronder de beroemde Quetzal-vogel, maar ook apen, luiaards, slangen en andere vogels. Door de hoge vochtigheid is het er groen en zijn de grote bomen bedekt met mos en lianen. De komende dagen brengen jullie door in een mooie lodge vlakbij het park.

 

Monteverde (22)
18 Monteverde

Een dag om de omgeving van Monteverde te ontdekken. Er is zoveel te doen, dat jullie tijd te kort komen. Er zijn voor kilometers aan wandelpaden, die leiden over hangbruggen en smalle paadjes. Een route is heel goed zelf uit te stippelen, maar kan ook samen met een gids. Monteverde heeft ook hangbruggen waarvan je op hoogte over het woud kan kijken. Daarnaast is Monteverde de plek in Costa Rica om te gaan ziplinen. Er zijn hoge en lange ziplines om met snelheid door het woud te zoeven, een waanzinnig gevoel. Er is een ‘kikkertuin’. Hier komen allerlei soorten kikkers voor in alle kleuren en maten. Gele poten, een blauw lijfje of rode ogen, je kunt het zo gek niet bedenken. Wat ook leuk om te doen is, is een avondwandeling met een gids. Als het donker is gaan jullie samen het park in. Jullie gaan op zoek naar de dieren die overdag slapen en ’s nacht in beweging komen. Ook de kleine dieren komen aan bod zoals slangen, spinnen en kikkers.

Monteverde (34)
Optionele excursie(s)
19 Manuel Antonio

Tijd om te gaan ontspannen en bij te komen van alle indrukken van deze reis. In een paar uur tijd rijden jullie met de huurauto naar de westkust van Costa Rica om lekker te gaan genieten van het strand en de zee. Maar zelfs daar is nog van alles te zien en te doen. Bij Manuel Antonio ligt het gelijknamige nationale park, aan de Grote Oceaan.

Puerto Viejo (9)
20-21 Manuel Antonio

Twee dagen om lekker bij te komen van alle activiteiten. Jullie kunnen relaxen op het strand of dobberen in de zee. Maar de echte liefhebber kan ook nog even de natuur intrekken. Het nationale park van Manuel Antonio staat onder andere bekend om de vele doodshoofdappjes die er wonen. Je kan er ook lekker wandelen door het bos, langs kreekjes of het strand. In de bomen zie je luiaards hangen en door de bosjes zie je grote leguanen kruipen. De stranden zijn hier groot en lopen langzaam af in zee. ’s Avonds kun je lekker iets gaan eten in een van de vele restaurantjes.

Manuel Antonio (1)
Optionele excursie(s)
22 San José - Terugvlucht

Helaas de laatste dag van de familierondreis door Costa Rica. Jullie rijden terug naar de hoofdstad San José. Op de luchthaven leveren jullie de huurauto in en checken in voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Tortuguero (1)
23 Aankomst Nederland

Aankomst Amsterdam

Drake Bay (1)

Reissom

Reissom per persoon vanaf € 1.690 *

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Transfer luchthaven San José – hotel op dag van aankomst
• Huurauto SUV 4×4 Hyundai Tuscon of gelijkwaardig incl. ongelimiteerde kilometers en verzekeringen
• Transfers Tortuguero v.v in minibus en per boot in internationaal gezelschap
• Excursies en maaltijden Tortuguero

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Vlucht Amsterdam – San José v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Benzine en tol
• Reis- en annuleringsverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen omdat vluchtprijzen afhangen van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

 

Tortuguero (16)

Extra informatie

Vliegen naar Costa Rica
Vanaf Nederland kun je rechtstreeks naar San José vliegen met KLM. Maar er zijn ook diverse andere mogelijkheden met een overstap. Jullie kunnen uiteraard ook vanaf een andere luchthaven dan Amsterdam vertrekken, bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Autohuur Costa Rica
In Costa Rica kun je prima rondreizen met een huurauto. De wegen zijn goed en het is redelijk rustig op de weg. Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een Hyundai Tucson Automaat of gelijkwaardig, een auto met ruime kofferbak, airconditioning en 4×4. Wil je graag een wat luxere uitvoering, dan regelen wij een upgrade. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag.
Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen.

Kindvriendelijke hotels in Costa Rica
In Costa Rica verblijf je niet zomaar in een hotel, wij zoeken kindvriendelijke hotels uit in Costa Rica. Voor overnachtingen kiezen wij vaak voor kleinschalige, karakteristieke lodges. De lodges zijn vaak één met de natuur en ecologisch verantwoord. Ze hebben niet altijd zwemmogelijkheden, maar zijn wel omringd door de natuur waardoor de beleving met de natuur helemaal compleet is.

Gids
Bij aankomst op de luchthaven van San José worden jullie opgewacht door een gids/chauffeur die jullie naar het eerste hotel zal brengen. Tijdens de transfer naar Tortuguero zal ook een gids/chauffeur meegaan. Voor de rest van de reis is geen gids ingepland. Alle bezoeken aan nationale parken kunnen ook goed zonder gids gedaan worden. Wandelpaden staan duidelijk aangegeven. Toegevoegde waarde van een gids is de achtergrondinformatie over het land, flora en fauna die gegeven wordt en het eerder spotten van dieren.

Costa Rica (128) - kopie
Completo - 23-daagse familierondreisreis Costa Rica

23 dagen vanaf € 1690,- p p

Ontdek Costa Rica door de ogen van je kinderen

Costa Rica