persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Sumatra, Java en Bali - 24-daagse familierondreis Indonesië

Ontdek prachtige natuur, struin door oude tempels en relax op het strand met deze familierondreis Indonesië. Op Sumatra gaan jullie op zoek naar Orang-Oetans en gaan jullie de omgeving van Lake Toba verkennen. Op Java dwalen jullie uiteraard door de Borobodur en zien jullie de imposante Bromo-vulkaan. Uiteindelijk is het ontspannen op Bali. Hier wacht het strand, maar kun je ook nog uitstapjes op dit mooie eiland.

Overzicht

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Medan
Dag 2: Aankomst Medan –
Dag 3: Medan – Bukit Lawang
Dag 4: Bukit Lawang
Dag 5: Bukit Lawang – Berastagi
Dag 6: Berastagi – Samosir
Dag 7: Samosir
Dag 8: Samosir
Dag 9: Samosir – Medan
Dag 10: Medan – Yogyakarta
Dag 11: Yogyakarta / Borobodur
Dag 12: Yogyakarta
Dag 13: Yogyakarta – Malang
Dag 14: Malang – Bromo vulkaan
Dag 15: Bromo vulkaan – Kalibaru
Dag 16: Kalibaru
Dag 17: Kalibaru – Lovina
Dag 18: Lovina
Dag 19: Lovina – Ubud
Dag 20: Ubud
Dag 21: Ubud – Sanur
Dag 22: Sanur
Dag 23: Sanur – Amsterdam
Dag 24: Aankomst Amsterdam

sumatrajavabali2022

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Indonesië

Vandaag stappen jullie in het vliegtuig voor de grote familierondreis Indonesië. Jullie vliegen op Medan, de grootste stad van Sumatra, waar je de volgende dag aankomt.

Yogyakarta (16) (1)
2 Aankomst Medan

Aankomst in Medan. De chauffeur staat al op jullie te wachten. Met een comfortabele minibus worden jullie naar het hotel in Medan gebracht. Vandaag is bedoeld om bij te komen van de lange reis naar Indonesië. Jullie kunnen lekker uit rusten bij het zwembad van het hotel of natuurlijk een rondje door Medan doen om alvast een beetje in de stemming van het land te komen.

 

 

Medan (2) (1)
Optionele excursie(s)
3 Bukit Lawang

Vandaag gaat de familierondreis door Indonesië echt beginnen. Vanaf het hotel in Medan krijgen jullie een transfer naar Bukit Lawang. De rit duurt ongeveer 3 uur. Bukit Lawang is de plaats op Sumatra waar je orang-oetans kan zien. Het is een klein dorpje en ligt aan de rand van het Gunung Leuser park. In dit park leven nog orang-oetans in het wild. Jullie lodge ligt in een mooie tuin aan de rivier. In de middag kunnen jullie alvast een bezoekje brengen aan het orang-oetan voederplatform, waar zowel jonge als oudere orangs worden bijgevoederd tot ze definitief zelfstandig in de jungle kunnen wonen. Het is leuk om de apen door de bomen te zien slingeren om bij hun voedsel te kunnen komen. Een leuk voorproefje op de trekking voor morgen.

Indonesie 1 (2) (1)
4 Bukit Lawang

Na het ontbijt gaan jullie op trektocht de jungle in. Met een kano steken jullie de rivier over en klimmen jullie een heuvel op naar een uitzichtpunt waar je de mogelijkheid hebt om orang-oetans in het wild te zien. Wellicht zie je er een door het regenwoud gaan. De trektocht gaat verder en onder leiding van een deskundige gids maken jullie een prachtige wandeling door het Gunung Leuser park. Je leert en ziet veel over de prachtige natuur, de planten die er voorkomen en de dieren die er leven. Mocht je geen orang-oetan tegenkomen, dan zal je vast andere apen zien, neushoornvogels, eekhoorns, makaken en nog vele andere dieren. Jullie kunnen er voor kiezen om de terugweg over de rivier af te leggen door te gaan ‘tuben’. In een grote opblaasband laat je je zo op de stroom mee varen naar Bukit Lawang. Heerlijk relaxed met prachtige jungle om je heen.

Indonesie 1 (3) (1)
Optionele excursie(s)
5 Berastagi

Vandaag hebben jullie een lange reisdag voor de boeg. We rijden naar het mooie stadje Berastagi. Berastagi ligt tussen de bergen op een hoogte van 1300 meter en heeft daardoor een klimaat wat geschikt is voor de verbouw van vele groenten en fruit. Het is daarom ook leuk om de markt te bezoeken.

Lake Toba (1) (1)
6 Lake Toba

In de ochtend kan je vanuit Berastagi een trektocht maken de Sibayak vulkaan op. Het is een pittige wandeling, maar het uitzicht vanaf de top is prachtig. Onderweg loop je langs dorpjes en akkertjes met groenten. Het landschap verandert langzaam in bosgebied en tenslotte in kale rotsformaties voor je de top bereikt op 2370 meter. Ga je niet de vulkaan op, maak dan nog een wandeling Berastagi in of ga wat eerder op pad naar het Toba meer. Onderweg kunnen jullie dan nog een aantal leuke stops maken.
In de middag rijden jullie door naar het schiereiland Samosir, gelegen in het prachtige Toba meer, het grootste en diepste kratermeer van Azië . Onderweg kunnen jullie nog stoppen bij de Sipiso piso waterval en bij een traditioneel Batak dorpje. Deze dorpjes kenmerken zich door de typische huizenbouw.

Lake Toba (9) (1)
Optionele excursie(s)
7-8 Lake Toba

Twee dagen aan de rand van het Toba meer. Er is veel te zien op het meer en in de omgeving. Dit kan met de boot maar ook op de fiets. Je kunt een leuke boottocht maken waarbij je heetwaterbronnen kunt bezoeken of de markt van Pangururan. Met de fiets kun je de batakdorpjes Ambarita, Simanindo en Tomok bezoeken. Hier vind je nog de traditionele huizenbouw maar ook oude stenen monumenten. Lekker luieren kan je aan het zwembad van het hotel, waar je een prachtig uitzicht hebt op het meer, de omliggende bergen en rijstvelden. Bezoek ’s avonds een van de vele restaurantjes en luister naar de liedjes van de vrolijke Bataks.

Lake Toba (8) (1)
Optionele excursie(s)
9 Lake Toba - Medan

Na het ontbijt verlaten jullie het eiland weer. De chauffeur wacht jullie weer op om de tocht terug naar Medan te maken waar jullie in de loop van de middag aankomen. De rest van de dag kunnen jullie Medan verkennen. Breng een bezoek aan de grote moskee of het paleis van de Sultan.

Lake Toba (6) (1)
10 Vlucht naar Yogyakarta

Een nieuw eiland op jullie familierondreis door Indonesië. Jullie verlaten Sumatra en vliegen naar Yogyakarta op Java. Yogyakarta staat ook wel bekend als het centrum van cultuur op Java. Het is een leuke stad met vriendelijke mensen die je hartelijk begroeten. Ga met een becak (fietstaxi) de stad door en bezoek het waterpaleis, de Kraton Yogya (voormalig paleis van de sultan) en neem een kijkje in een werkplaats voor wajangpoppen. Slenter door straatjes en bezoek marktjes. De lange winkelstraat Jalan Malioboro en de markt zijn een waar mekka voor winkelliefhebbers. De keuze aan moderne en traditionele batik, zilver, leer en allerlei andere handwerkproducten is enorm en in de talloze ateliers kun je kijken hoe de producten gemaakt worden. ’s Avonds kun je een bezoek brengen aan één van de traditionele muziek- en dansvoorstellingen zoals het prachtige Ramayanaballet. In Yogya valt zoveel te beleven!

Yogyakarta (8) (1)
11 Borbodur

Ga vandaag naar een van de wereldwonderen: de Borobodur. De Borobodur is een van de grootste Boeddhistische heiligdommen van de wereld en stamt uit de 9e eeuw. Het is gebouwd op 9 plateaus met maar liefst 15.000 verschillende afbeeldingen en 400 stupa’s. Als je het lukt om een van de Boeddha beelden aan te raken die in de stupa’s zitten mag je een wens doen! Jullie kunnen zelf op verkenningstocht gaan door te dwalen tussen de smalle trappetjes. Het uitzicht aan de top is schitterend.

Yogyakarta (14) (1)
12 Prambanan

Nog een dag in Yogyakarta. Wij raden aan om naar Prambanan te gaan. Een Hindoeïstisch tempel complex uit de 9e eeuw. Samen met een gids bekijken jullie dit wonderschone complex bestaande uit 224 tempels opgedragen aan de goden Brahma, Shiva en Vishnu. Ook de Prambanan staat op de werelderfgoed lijst.

Yogyakarta (21) (1)
Optionele excursie(s)
13 Trein Yoyakarta - Malang

Met de trein reizen jullie verder naar het oosten van Java. Een 8-uur durende treinrit brengt jullie van Yogya naar Malang. Onderweg is er veel te zien, groene rijstvelden, plantages, kleine dorpjes en steden. Malang is een stad met koloniale sfeer. Het ligt iets hoger waardoor het ’s avonds aangenaam koel is. Het is een studentenstad met een klein, aangenaam centrum waar je ’s avonds op het centrale plein heerlijke eetstalletjes aantreft.

Yogyakarta (9) (1)
14 Bromo vulkaan

In de ochtend hebben jullie nog tijd om Malang te bekijken. Malang is een oude, koloniale stad. Nog steeds zijn er veel gebouwen uit de koloniale tijd. Aangezien Malang niet zo groot is, kun je gewoon te voet of met een becak de stad doorkruisen. Breng ook een bezoekje aan Toko Oen. Toko Oen werd in 1922 opgericht door de familie Oen en heeft Nederlandse en Indonesische gerechten gecombineerd. Toko Oen is bekend in heel Indonesië. Het is ook leuk om te kijken op de vogeltjesmarkt. Het is een levendige markt met veel kwetterende vogeltjes en mannen die onderhandelen.
In de middag rijden jullie richting de Bromo vulkaan. Onderweg kun je nog stoppen bij de theetuinen van Wonosari en een theefabriek bezoeken. Jullie overnachten aan de rand van de krater.

Yogyakarta (7) (1)
15 Bromo vulkaan - Kalibaru

Vroeg in de ochtend staan jullie op om naar de Bromo vulkaan te gaan. Met een jeep gaan jullie naar het uitzichtpunt om de zon te zien opkomen boven de vulkaan. Daarna volgt er een wandeling om de krater te bekijken. In het ochtendlicht lijkt het wel een maanlandschap en zien jullie vuur en rook uit de krater komen.
Daarna gaat de reis verder naar Kalibaru. Het is een lange rit, maar aan het eind wacht een prettig hotel met zwembad, prachtig gelegen tussen de vele plantages. Oost Java wordt gekenmerkt door de vele plantages met cacao, tabak, peper, suikerriet, kruidnagel en kaneel.

Bromo (1)
16 Kalibaru

Een dag in Kalibaru om even bij te komen. Mochten jullie nog iets willen ondernemen doe dan een kruidentour. Met een lokale gids bezoeken jullie een kruidentuin waarbij je veel uitleg krijgt over de verbouw en groei van alle kruiden die hier voorkomen. Daarna volgt een wandeling door het dorp om kennis te maken met de manier van leven en gewoontes van de mensen die hier wonen. Je bezoekt ook nog een huis waar ze zelf bruine suiker verwerken.

Kalibaru (1)
Optionele excursie(s)
17 Ferry naar Bali

Vandaag verlaten jullie Java om de reis verder te vervolgen op Bali. Met de boot maken jullie de oversteek naar het schitterende eiland Bali. De eerste plaats die jullie hier aan doen is Lovina. Lovina is een leuke badplaats aan de noordkust van Bali. Het strand is hier zwart, omdat het vulkaanzand is.

Lovina (1) (1)
18 Lovina

Een vrije dag in Lovina. Geniet van het strand en de zee. Ga lekker met een bootje het water op om dolfijnen te spotten of ga mee op een snorkeltour.

Lovina (3) (1)
Optionele excursie(s)
19 Lovina - Ubud

Van de kust gaan jullie naar de culturele hoofdstad van het eiland, Ubud. Het is het centrum van de handwerklieden en dansers. Onderweg naar Ubud komen jullie door het hart van Bali. De tocht voert door de bergen langs de Git Git waterval en de Ulundanu tempel. Deze tempel is schitterend gelegen in het meer van Bratan. Het meer van Bratan is een bergmeer op 1250 meter hoogte en is een uitgedoofde krater. Onderweg kunnen jullie ook nog stoppen bij de botanische tuinen van Bedugul. Hier kun je wandelen maar het leukste is om hier een Treetop parcours te doen. Via hangbruggen, kabelbanen volgen jullie een route door de boomtoppen.

Lovina (9) (1)
20 Ubud

Vandaag een dag om Ubud en haar prachtige omgeving te bekijken. In Ubud zelf is het heerlijk rondstruinen op de markt en de vele winkeltjes. Maar de omgeving van Ubud is echt de moeite waard. Het is omgeven door een idyllisch landschap van regenwoud en rijstvelden afgewisseld met Hindoeïstische tempels. Je kunt dit samen met een gids bezoeken of zelf de fiets pakken en op ontdekkingstocht gaan.

Ubud (18) (1)
Optionele excursie(s)
21 Sanur

Na het ontbijt verlaten jullie Ubud en gaan naar het zuiden, de badplaats Sanur. Het is aangenaam op het strand, dat ook plaats biedt aan gekleurde vissersbootjes, en gezellig in het plaatsje met zijn vele winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Wil je het bruisende toeristenleven eens meemaken? Het beroemde Kuta beach ligt om de hoek!

Ubud (16) (1)
22 Sanur

Nog een dagje in Sanur om bij te komen van een lange, indrukwekkende vakantie. Nog even de laatste souvenirs en nog een laatste keer heerlijk proeven van al het lekkers dat de Indonesische keuken te bieden heeft.

Sanur (6) (1)
Optionele excursie(s)
23 Terugvlucht

De laatste vakantiedag de familierondreis Indonesië. Vanuit Sanur rijden jullie naar de internationale luchthaven van Bali voor de vlucht naar Amsterdam.

Sanur (8) (1)
24 Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Sanur (7) (1)

Reissom

Reissom per persoon vanaf*: € 1.395

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Alle transfer en vervoer zoals vermeld in het programma
• Binnenlandse vlucht Medan – Yogyakarta
• Trein van Yogyakarta naar Malang in de Executive Class
• Boot Java – Bali
• Engelssprekende gids tijdens tours
• Excursies zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Medan // Denpasar – Amsterdam incl. belastingen en toeslagen
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies
• Camera fee in Bukit Lawang (€ 3,50 tot € 10,-)

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen omdat vluchtprijzen afhangen van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Wij kunnen vliegtickets zeker voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Yogyakarta (6) (1) Yogyakarta (3) (1)

Extra informatie

Privé chauffeur/gids
Tijdens deze rondreis worden jullie begeleid door een deskundige privé chauffeur die tevens gids is. Hij zal jullie rondrijden en alles over het land vertellen. Hij kent de leuke plekjes om te stoppen. Op verzoek stopt hij ook op plekjes die jullie aangeven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

Kindvriendelijke hotels Sri Lanka
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Sri Lanka. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd. Bij Udawalawe N.P. slapen jullie in een tentedcamp. De tenten hebben echte bedden en een eigen badkamer met douche en toilet.

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Colombo op Sri Lanka. Het is ook mogelijk om vanaf een andere luchthaven te vertrekken bijv. Brussel of Düsseldorf.

Ubud (28) (1) Ubud (13) (1)
Sumatra, Java en Bali - 24-daagse familierondreis Indonesië

24 dagen vanaf € € 1.395 p p

Ontdek Indonesië door de ogen van je kinderen

Indonesie