persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Sumatra en Bali - 23-daagse rondreis Sumatra met kinderen

Met deze rondreis op Sumatra met kinderen maak je een combinatie van de prachtige natuur van Sumatra en de cultuur en stranden van Bali. Op Sumatra gaan jullie op zoek naar Orang-Oetans en gaan jullie de omgeving van Lake Toba verkennen. Op Bali is het ontspannen. Na Munduk en Ubud wacht hier het strand, maar kun je ook nog uitstapjes maken op dit mooie eiland.

Overzicht

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Medan
Dag 2: Aankomst Medan –
Dag 3: Medan – Bukit Lawang
Dag 4: Bukit Lawang
Dag 5: Bukit Lawang – Tangkahan
Dag 6: Tangkahan
Dag 7: Tangkahan – Berastagi
Dag 8: Berastagi – Lake Toba
Dag 9: Lake Toba
Dag 10: Lake Toba
Dag 11: Lake Toba – Medan
Dag 12: Medan – Lovina
Dag 13: Lovina
Dag 14: Lovina – Munduk
Dag 15: Munduk
Dag 16: Munduk – Ubud
Dag 17: Ubud
Dag 18: Ubud
Dag 19: Ubud – Sanur
Dag 20: Sanur
Dag 21: Sanur
Dag 22: Sanur – Amsterdam
Dag 23: Aankomst Amsterdam

sumatrabali2022_0002

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Indonesië

Vandaag stappen jullie in het vliegtuig voor de rondreis Sumatra met kinderen. Jullie vliegen op Medan, de grootste stad van Sumatra, waar je de volgende dag aankomt.

Yogyakarta (16) (1)
2 Aankomst Medan

Aankomst in Medan. De chauffeur staat al op jullie te wachten op het vliegveld. Met een comfortabele minibus worden jullie naar het hotel gebracht. Kom lekker bij van de lange reis naar Indonesië. Geniet van het zwembad bij het hotel of loop een rondje door Medan om alvast een beetje in de stemming van het land te komen.

 

 

Medan (2) (1)
Optionele excursie(s)
3 Bukit Lawang

De rondreis Sumatra met kinderen nu echt beginnen. Vanaf Medan krijgen jullie een transfer naar Bukit Lawang die ongeveer 3 uur duurt. Bukit Lawang is de plaats op Sumatra waar je orang-oetans kan zien. Het is een klein dorpje en ligt aan een rivier aan de rand van het Gunung Leuser park. In dit park leven nog orang-oetans in het wild. Jullie lodge ligt in een mooie tuin. In de middag kunnen jullie alvast een bezoekje brengen aan het orang-oetan opvangcentrum, waar zowel jonge als oudere orangs worden bijgevoerd tot ze zelfstandig in de jungle kunnen wonen. Het is leuk om de apen door de bomen te zien slingeren om bij hun voedsel te kunnen komen. Een mooi voorproefje op de trekking voor morgen.

Indonesie 1 (2) (1)
4 Trekking Bukit Lawang

Na het ontbijt gaan jullie op trektocht de jungle in. Met een kano steken jullie de rivier over en klimmen jullie een heuvel op naar een punt waar je de mogelijkheid hebt om orang-oetans te zien. Misschien zie je er een door het regenwoud gaan. De trektocht gaat verder en onder leiding van een ervaren gids maken jullie een mooie wandeling door het Gunung Leuser park. Je leert en ziet veel over de natuur, de planten die er voorkomen en de dieren die er leven. Mocht je geen orang-oetan tegenkomen, dan zal je vast andere apen zien, makaken, neushoornvogels, eekhoorns en nog vele andere dieren. Terug hoeven jullie niet persé te lopen. Jullie kunnen er voor kiezen om de terugweg over de rivier af te leggen door te gaan ‘tuben’. In een grote opblaasband laat je je zo op de stroom mee varen naar Bukit Lawang. Heerlijk relaxed met prachtige jungle om je heen.

Indonesie 1 (3) (1)
Optionele excursie(s)
5 Bukit Lawang - Tangkahan

De reis over Sumatra gaat verder. Jullie reizen langs plantages en kleine dorpjes door de jungle tot jullie uiteindelijk aankomen bij het dorpje Tangkahan, ver weg van de bewoonde wereld. In dit dorpje vangt de lokale bevolking olifanten op die niet meer in de jungle kunnen overleven. De accommodatie is hier eenvoudig maar prachtig gelegen. Neem een duik in de rivier of luister op je veranda naar de geluiden van het regenwoud.

Tangkahan Elephant Washing (10) (1)
6 Tangkahan

Deze dag staat er ontmoeting met de olifanten op het programma. Bij de opvang maken jullie kennis met deze indrukwekkende dieren. Ga met ze naar de rivier om ze een bad te geven. Jullie krijgen borstels om hun huid schoon te schrobben. Trek niet je mooiste kleren aan, grote kans dat je zelf ook helemaal nat wordt.
Het is ook mogelijk om het olifanten wassen te combineren met een jungle trekking of met ‘tuben’ op de rivier.

Tangkahan Elephant Washing (3) (1)
Optionele excursie(s)
7 Berastagi

Vandaag hebben jullie een lange reisdag voor de boeg. We rijden naar het mooie stadje Berastagi. Berastagi ligt tussen de bergen op een hoogte van 1300 meter en heeft daardoor een klimaat wat geschikt is voor de verbouw van vele groenten en fruit. Het is daarom ook leuk om de markt te bezoeken waar je veel van de verschillende soorten ziet.

Lake Toba (1) (1)
8 Lake Toba

In de ochtend kun je vanuit Berastagi een trektocht maken de Sibayak vulkaan op. Het is een pittige wandeling, maar het uitzicht vanaf de top is prachtig. Onderweg loop je langs dorpjes en akkertjes met groenten. Het landschap verandert langzaam in bosgebied en tenslotte in kale rotsformaties voor je de top bereikt op 2370 meter. Ga je niet de vulkaan op, maak dan een wandeling door Berastagi of ga wat eerder op pad naar het Toba meer. Onderweg kunnen jullie nog een aantal leuke stops maken.
In de middag brengt een chauffeur jullie naar het schiereiland Samosir, gelegen in het prachtige Toba meer, het grootste en diepste kratermeer van Azië . Onderweg kunnen jullie nog stoppen bij de Sipiso piso waterval of bij een traditioneel Batak dorpje. Deze dorpjes herken je door de typische huizenbouw van puntdaken.

Lake Toba (5) (1)
Optionele excursie(s)
9-10 Lake Toba

Twee dagen bij het Toba meer. Er is veel te zien op het meer en in de omgeving. Dit zowel met de boot als op de fiets. Je kunt een leuke boottocht maken waarbij je in heetwaterbronnen kunt dobberen of naar de markt van Pangururan kunt gaan. Met de fiets kun je de batakdorpjes Ambarita, Simanindo en Tomok ontdekken. Hier vind je nog de traditionele Batak huizenbouw maar ook oude stenen monumenten. Lekker luieren kun je aan het zwembad van het hotel, waar je een prachtig uitzicht hebt over het meer, de omliggende bergen en rijstvelden. Bezoek ’s avonds een van de vele restaurantjes en luister naar de liedjes van de Bataks.

Lake Toba (8) (1)
Optionele excursie(s)
11 Lake Toba - Medan

Na het ontbijt verlaten jullie het eiland weer. De chauffeur wacht jullie weer op om terig te rijden naar Medan te maken waar jullie in de loop van de middag aankomen. De rest van de dag kunnen jullie Medan verkennen. Breng een bezoek aan de grote moskee of het paleis van de Sultan.

Lake Toba (6) (1)
12 Vlucht naar Bali

Vandaag verlaten jullie Sumatra om de reis verder te vervolgen op Bali. Jullie vliegen naar Denpasar op Bali en krijgen daar een transfer naar Lovina. Lovina is een gezellige badplaats aan de noordkust van Bali. Het strand is hier zwart, omdat het vulkaanzand is.

Ubud (17) (1)
13 Lovina

Vrije dag in Lovina. Kom bij van de reis door Sumatra en geniet van het strand en de zee en de relaxte sfeer die er in dit plaatsje hangt. Er zijn leuke restaurantjes die ’s avonds heerlijke verse vis serveren. Ga vroeg in de ochtend met een bootje het water op om dolfijnen te spotten. Voor de kust liggen een aantal mooie koraalriffen, ideaal om te snorkelen of te duiken. Vanaf de kust zijn er genoeg bootjes die je die kant op willen brengen.

Lovina (3) (1)
Optionele excursie(s)
14 Munduk

Na strand is het weer tijd voor wat activiteit. Vandaag gaat de reis verder naar Munduk. Onderweg stoppen jullie nog bij de warmwaterbronnen van Banjar. Deze natuurlijke waterbronnen hebben een temperatuur van 38 graden, dus het is er heerlijk relaxen. Vlakbij ligt de boeddhistische tempel van Banjar, een geliefde tempel die op een heuvel ligt en waar je een prachtig uitzicht over de omgeving hebt.

Lovina (2) (1)
15 Munduk

Munduk is een typisch Balinees dorpje en ligt tussen de bergen en rijstterrassen. Het dorpje heeft een leuke en levendige markt. Maar ook de omgeving van Munduk leent zich heel goed voor een verkenningstripje. Je kunt zien hoe ananas, cacao en kruidnagel groeit. Je kunt ook een wandeling maken naar de watervallen in de omgeving. Vergeet niet je zwempak mee te nemen!

Lovina (4) (1)
Optionele excursie(s)
16 Munduk - Ubud

Vanuit Munduk krijgen jullie een transfer naar de culturele hoofdstad van het eiland, Ubud. Onderweg naar Ubud komen jullie door het hart van Bali. De reis voert door de bergen langs de Git Git waterval en de Ulundanu tempel. Deze tempel is schitterend gelegen aan de rand van het meer van Bratan. Het meer van Bratan is een bergmeer op 1250 meter hoogte en is een uitgedoofde krater. Onderweg kunnen jullie ook nog stoppen bij de botanische tuinen van Bedugul. Hier kun je wandelen maar het leukste is om hier een Treetop parcours te doen. Via hangbruggen en kabelbanen volgen jullie een route door de boomtoppen.

Lovina (9) (1)
17-18 Ubud

Twee dagen om Ubud en de schitterende omgeving te bekijken. In Ubud zelf is het heerlijk rondstruinen op de markt en de vele winkeltjes. Maar de omgeving van Ubud is echt de moeite waard. Het is omgeven door een idyllisch landschap van regenwoud en rijstvelden afgewisseld met Hindoeïstische tempels. Je kunt dit samen met een gids doen of zelf de fiets pakken en op ontdekkingstocht gaan. ’s Avonds kun je lekker uit eten in een van de vele restaurantjes.

Ubud (19) (1)
Optionele excursie(s)
19 Sanur

De ochtend brengen jullie nog door in Ubud. Jullie kunnen een kookles te volgen. Samen met de kok gaan jullie naar de lokale markt om ingrediënten te kopen. Hij zal uitleg geven over de verschillende groenten en kruiden. Daarna gaat er gekookt worden, samen leren jullie een heerlijk Balinees gerecht te maken.
Aan het eind van de dag krijgen jullie een transfer naar het zuiden, naar de kustplaats Sanur. Het is heerlijk het strand waar ook vele gekleurde vissersbootjes liggen en gezellig in het plaatsje met zijn vele winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Wil je het bruisende toeristenleven eens meemaken? Het beroemde Kuta beach ligt om de hoek!

Ubud (16) (1)
20-21 Sanur

Twee dagen in Sanur om bij te komen van een indrukwekkende vakantie. Nog even de laatste souvenirs inslaan en nog een laatste keer proeven van al het lekkers dat de Indonesische keuken te bieden heeft. En natuurlijke genieten van het strand.

Sanur (6) (1)
Optionele excursie(s)
22 Terugvlucht

De laatste vakantie dag van jullie rondreis Sumatra met kinderen. Vanuit Sanur krijgen jullie een transfer naar de internationale luchthaven van Bali voor de vlucht naar Amsterdam.

Sanur (8) (1)
23 Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Sanur (7) (1)

Reissom

Reissom per persoon vanaf*: € 1.295

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Alle transfer en vervoer zoals vermeld in het programma
• Binnenlandse vlucht Medan – Yogyakarta
• Trein van Yogyakarta naar Malang in de Executive Class
• Boot Java – Bali
• Engelssprekende gids tijdens tours
• Excursies zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Medan // Denpasar – Amsterdam incl. belastingen en toeslagen
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies
• Camera fee in Bukit Lawang (€ 3,50 tot € 10,-)

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen omdat vluchtprijzen afhangen van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Wij kunnen vliegtickets zeker voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Ubud (18) (1) Bukit Lawang Jungle Trekking (8) (1)

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Indonesië. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks. Het is ook mogelijk om vanaf een andere luchthaven te vliegen i.p.v. Amsterdam. Bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Indonesië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. De lange trajecten op Sumatra worden ook gedaan met een minibusje.
Van Sumatra naar Java wordt er gevlogen met een binnenlandse vlucht. In Indonesië zijn meerdere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. De lokale agent zal de reservering maken en zal de vlucht uitzoeken die het beste in het reisschema past.
Op Java zal het traject van Yogyakarta naar Malang met de trein worden afgelegd in de executive Class. Overige trajecten op Java en Bali worden met minibus afgelegd. Tussen Java en Bali en tussen Bali en Lombok zal de oversteek gaan per ferry. Naar de Gilli Eilanden zal met kleinere boten gevaren worden.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of becaks (fietstaxi’s). Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad. Op veel plaatsen is het ook mogelijk om de fiets te pakken en zo de omgeving te verkennen. Een leuke manier van ontdekken, op deze manier is het ook makkelijk om in contact te komen met de lokale bevolking.

Kindvriendelijke hotels Indonesië
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Indonesië. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. In enkele eenvoudige accommodaties, zoals een homestay kan het zijn dat de badkamer gedeeld moet worden.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven. De gidsen spreken allemaal Engels.

Ubud (13) (1) Tangkahan Elephant Washing (1) (1)
Sumatra en Bali - 23-daagse rondreis Sumatra met kinderen

23 dagen vanaf € 1.295 p p

Ontdek Indonesië door de ogen van je kinderen

Indonesie