persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Bali - 17-daagse reis Bali met kinderen

Een heerlijke reis naar Bali met kinderen Het heerlijke Bali nodigt uit om een ontspannen vakantie te houden met je kinderen. Samen gaan jullie naar de hoogtepunten van Bali; het gezellige Ubud, Munduk in de jungle en natuurlijk ontdekken jullie diverse leuke onbekendere stranden.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Bali
Dag 2: Aankomst Bali – Sanur
Dag 3: Sanur
Dag 4: Sanur – Ubud
Dag 5: Ubud
Dag 6: Ubud
Dag 7: Ubud – Amed
Dag 8: Amed
Dag 9: Amed – Munduk
Dag 10: Munduk
Dag 11: Munduk – Lovina
Dag 12: Lovina
Dag 13: Lovina – Pemuteran
Dag 14: Pemuteran
Dag 15: Pemuteran
Dag 16: Pemuteran – Amsterdam
Dag 17: Aankomst Amsterdam

bali 2022

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Bali

Vandaag begint de reis naar Bali met de kinderen. Jullie vliegen van Amsterdam naar Denpasar, waar jullie de volgende dag aankomen

Ubud (13) (1)
2 Aankomst Bali

Aankomst op de luchthaven van Denpasar op Bali. De chauffeur staat al te wachten om jullie naar het hotel in Sanur te brengen. Sanur is een badplaats in het zuiden van Bali. Je kunt hier lekker even bijkomen van de lange reis.

Sanur (8) (1)
Optionele excursie(s)
3 Sanur

Vrije dag in Sanur. Het is heerlijk op het strand en ook het plaatsje is gezellig met vele winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Wil je het bruisende toeristenleven eens meemaken? Het beroemde Kuta Beach ligt om de hoek!

Sanur (6) (1)
Optionele excursie(s)
4 Sanur - Ubud

Vandaag begint jullie reis op Bali met jullie kinderen. Jullie rijden van Sanur naar Ubud in het midden van Bali. Ubud is de culturele hoofdstad van het eiland. Het is het centrum van de handwerklieden en dansers. Ubud is omgeven door prachtige groene rijstvelden, met kleine dorpjes met de mooiste tempels.

Ubud (18) (1)
5-6 Ubud

Twee dagen om Ubud en de prachtige omgeving te bekijken. In Ubud is het heerlijk rondstruinen op de markt, de vele winkeltjes en de tempels. Maar de omgeving van Ubud is echt de moeite waard. Het is omgeven door een idyllisch landschap van regenwoud en rijstvelden afgewisseld met Hindoeïstische tempels. Je kunt samen met een gids op pad of zelf samen met je kinderen de fiets pakken en op ontdekkingstocht gaan. Ook raften of een kookcursus behoort tot de mogelijkheden

Ubud (16) (1)
Optionele excursie(s)
7 Amed

Aan de oostkust van Bali ligt het kleine vissersplaatsje Amed. Naar Amed ga je niet voor het mooie strand, maar voor wat er voor het strand onder water ligt. Amed is de ideale plek om te gaan snorkelen. Hier vind je veel kleine baaitjes met prachtige riffen vlak voor de kust. Je vindt er prachtige vissen, maar ook mooie korale en regelmatig kom je onderwater een schildpad tegen.

Ubud (20) (1)
8 Amed

Zet je snorkel op en ga het water in. Vandaag is een ideale dag om te gaan snorkelen en bij Amed kan dit gewoon vanaf het strand. Wil je nog wel iets van de omgeving zien? Ga dan op excursie naar Tirtagangga. Tirtagangga is een spectaculair waterpaleis midden tussen de bergtoppen en rijstvelden. Als je wilt kun je hier ook zelf leren hoe je offergaves maakt.

 

 

Yogyakarta (17) (1)
Optionele excursie(s)
9 Munduk

Jullie verlaten Amed en gaan door naar Munduk in het noorden. De tocht gaat verder door de bergen langs de Git Git waterval en de Ulundanu tempel. Deze tempel is schitterend gelegen aan de rand van het meer van Bratan. Het meer van Bratan is een bergmeer op 1250 meter hoogte en is een uitgedoofde krater. Onderweg kunnen jullie ook nog stoppen bij de botanische tuinen van Bedugul. Hier kun je wandelen maar het leukste is om hier een Treetop parcours te doen. Via hangbruggen en kabelbanen volgen jullie een route door de boomtoppen.

Lovina (9) (1)
10 Munduk

Een dag om Munduk en de omgeving te verkennen. Midden in de bergen en rijstterrassen ligt het typisch Balinese dorpje Munduk. Het dorpje heeft een leuke en levendige markt. Maar ook de omgeving van Munduk is de moeite waard om te ontdekken. Hier zie je hoe ananas, kruidnagel en cacao groeit. Je kan ook een wandeling naar de watervallen in de omgeving maken. Vergeet niet je zwempak mee te nemen!

Lovina (4) (1)
Optionele excursie(s)
11 Munduk - Lovina

Vandaag gaat de reis verder naar Lovina. Onderweg stoppen jullie nog bij de warmwaterbronnen van Banjar. In deze natuurlijke waterbronnen met een temperatuur van 38 graden is het heerlijk relaxen. Vlakbij ligt de boeddhistische tempel van Banjar, die is gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht op de omgeving. Lovina is een leuke badplaats aan de noordkust van Bali. Schrik niet, het strand is hier zwart, omdat het vulkaanzand is.

Lovina (1) (1)
12 Lovina

Vrije dag in het gezellige Lovina. Geniet van het strand en de zee en de relaxte sfeer die er in dit plaatsje hangt. Er zijn leuke restaurantjes die ’s avonds heerlijke verse vis serveren. Ga in de ochtend met een bootje het water op om dolfijnen te spotten. Voor de kust liggen mooie koraalriffen, ideaal om te snorkelen of te duiken. Vanaf de kust zijn er genoeg bootjes die je die kant op willen brengen.

Lovina (3) (1)
Optionele excursie(s)
13 Lovina – Pemuteran

Vanuit Lovina gaan jullie naar helemaal naar de noordwestkant van Bali naar het plaatsje Pemuteran. Dit plaatsje ligt aan een lavastrand en ook hier is het heerlijk. Vanuit Pemuteran zijn ook leuke uitstapjes te maken.

Lovina (2) (1)
14-15 Pemuteran

Twee dagen om Pemuteran en de omgeving te ontdekken. Ga lekker mee op een snorkeltrip. Je wordt dan naar het bounty eiland Menjangan. Je ziet prachtige gekleurde vissen in een helderblauwe zee. Of ga naar de schildpadopvang van Project Penyu. Hier zie hoe ze van verschillende soorten zeeschildpadden de eieren beschermen en uitbroeden om ze vervolgens weer uit te zetten in zee.

Ubud (17) (1)
Optionele excursie(s)
16 Terugvlucht

Al weer de laatste dag op Bali. Jullie krijgen een transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.

Sanur (3) (1)
17 Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Sanur (2) (1)

Reissom

Reissom per persoon vanaf*: € 795

Inbegrepen:

  • Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt
  • Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
  • Engelssprekende gids tijdens tours
  • Excursies zoals vermeld in het programma

 

Niet inbegrepen:

  • Vlucht Amsterdam – Denpasar v.v. incl. belastingen en toeslagen
  • Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
  • Verzekeringen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Drankjes en overige maaltijden
  • Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen omdat vluchtprijzen afhangen van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Wij kunnen vliegtickets zeker voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Ubud (12) (1) Ubud (13) (1)

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Indonesië. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks. Het is ook mogelijk om vanaf een andere luchthaven te vliegen i.p.v. Amsterdam. Bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Indonesië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. De lange trajecten op Sumatra worden ook gedaan met een minibusje.
Van Sumatra naar Java wordt er gevlogen met een binnenlandse vlucht. In Indonesië zijn meerdere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. De lokale agent zal de reservering maken en zal de vlucht uitzoeken die het beste in het reisschema past.
Op Java zal het traject van Yogyakarta naar Malang met de trein worden afgelegd in de executive Class. Overige trajecten op Java en Bali worden met minibus afgelegd. Tussen Java en Bali en tussen Bali en Lombok zal de oversteek gaan per ferry. Naar de Gilli Eilanden zal met kleinere boten gevaren worden.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of becaks (fietstaxi’s). Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad. Op veel plaatsen is het ook mogelijk om de fiets te pakken en zo de omgeving te verkennen. Een leuke manier van ontdekken, op deze manier is het ook makkelijk om in contact te komen met de lokale bevolking.

Kindvriendelijke hotels Indonesië
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Indonesië. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. In enkele eenvoudige accommodaties, zoals een homestay kan het zijn dat de badkamer gedeeld moet worden.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven. De gidsen spreken allemaal Engels.

Ubud (19) (1) Ubud (14) (1)
Bali - 17-daagse reis Bali met kinderen

17 dagen vanaf € 795,- p p

Ontdek Indonesië door de ogen van je kinderen

Indonesie