persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu

Krugerpark of Privé wildreservaat

Krugerpark of toch een private Gamer Reserve?

Het Krugerpark in het oosten van Zuid-Afrika is een begrip. Het is een schitterend park waar je zo ontzettend veel wilde dieren in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Vlak voor het Krugerpark liggen een groot aantal Wildreservaten die je ook kunt bezoeken en kunt overnachten. Ook hier vind je een groot aantal wilde dieren. Maar wat is het beste om te bezoeken en te overnachten? Hieronder leggen wij de verschillen tussen het Kruger National Park en de Privé wildreservaten uit.

Krugerpark
In het oosten van Zuid-Afrika heb je het beroemde Krugerpark. Dit is de plek in Zuid-Afrika om op safari te gaan. Het park is enorm, maar liefst 350 km lang en 60 km breed. Er lopen een aantal wegen van noord naar zuid en van oost naar west waar je met je eigen huurauto op mag rijden op zoek naar wild.
.

Safari Krugerpark
In het Krugerpark ga je op safari met je eigen auto. Er zijn veel wegen in het park en zolang je op die wegen blijft is er veel te ontdekken. In het Krugerpark kun je trouwens ook op safari met een gids. Dit kan vanaf een hotel buiten het park, je boekt dan een tour van een dag, of vanaf een van de restcamps. Vanaf de restcamps zijn er ochtend-, middag- en avondsafari’s

Overnachten Krugerpark
In park zelf zijn meerdere restcamps waar je kunt overnachten. Er zijn kleine restcamps met bijna geen voorzieningen, maar ook grotere met zelfs supermarkten, restaurants en zwembaden. Overnachten in een restcamp kan in de eenvoudige bungalows.

Private Game Reserve
Aan de westkant van het Krugerpark liggen de zogenaamde Private Game Reserves. Dit zijn natuurgebieden die eigendom zijn van particulieren maar wel als doel hebben om het wild en de natuurlijke omgeving te beschermen. Hier komen dus dezelfde dieren voor als in het Krugerpark. De dieren kunnen vrij rondlopen tussen het park en de verschillende Game Reserves.

Safari Private Game Reserve
In een private game reserve kun je ook niet zelf met je eigen huurauto op pad, maar ga je met een deskundige gids in een 4-wheeldrive jeep op zoek naar dieren. Het grote voordeel hiervan is dat de gidsen zeer veel weten en ervaring hebben met spotten van het wild. Daarnaast mogen zij ook met hun jeep van de weg af om te zoeken en dichterbij te komen.

Overnachten Private Game Reserve
Een game reserve kun je echter alleen bezoeken als je slaapt in de lodge behorende bij het reserve. Andere bezoekers komen er niet in. De lodges waar je in verblijft zijn een stuk luxer als het verblijf in het Krugerpark. Ook zijn alle maaltijden inclusief; er wordt ’s avonds heerlijk gekookt en eten is altijd in de buitenlucht op de binnenplaats rondom het kampvuur, de zogenaamde Boma. Aan het verblijf in een Private Game Reserve hangt natuurlijk wel een prijskaartje; het is niet goedkoop maar wel een unieke ervaring!

Alternatief
Er is ook nog een alternatief. Is een Private Game Reserve toch boven jullie budget en is de overnachting in een van de restcamps net te eenvoudig? Dan kun je er ook altijd voor kiezen om in een hotel in de buurt van het Krugerpark te overnachten en een dagtrip te doen vanuit een hotel. Direct naast het Krugerpark liggen hotels in allerlei categorieën vanwaar uit je prima het Krugerpark kunt bezoeken. Dit kan met je eigen huurauto, maar eventueel ook met een gids.

Wil je meer lezen over wat er allemaal te doen is in Zuid-Afrika? Download dan hier ons reismagazine over Zuid-Afrika. Of wil je weten welke reismogelijkheden er allemaal zijn voor je gezin om door Zuid-Afrika te reizen? Kijk dan eens op onze rondreis pagina met familiereizen Zuid-Afrika.

Praat mee over deze blogpost.