persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu

Wat is een familiereis

Wat is precies een familiereis? En waarin onderscheidt deze zich van een gewone reis? Deze vragen krijg ik regelmatig en dat is natuurlijk ook niet zo gek. Want hoe zit dat eigenlijk?
Ik leg het aan de hand van een paar punten uit

Afwisseling
In een familiereis probeer ik te zorgen voor zoveel mogelijk afwisseling. Een kind wil vaak niet te veel dezelfde dingen. Een of twee tempels is wel genoeg. Dan kunnen wij als volwassenen nog wel die andere bijzondere willen bekijken, maar kinderen hebben het idee dan vaak wel al begrepen en hoeven niet nog een keer hetzelfde te doen. Daarom komen wij met programma’s waarin veel afwisseling zit met activiteiten en omgeving. De ene keer weer een stad met winkels en restaurants en daarna weer de natuur in. Dan weer wandelen, maar daarna weer een tocht met een boot.

Actief in beweging
Lang in een bus zitten is maar vervelend en iedere keer weer stoppen en instappen is vermoeiend. Kinderen willen graag lekker bezig zijn. In onze reizen vind je dan ook veel actie. Fietsen, wandelen, boottochten, kajakken, ziplinen, raften; zodra iets mogelijk is in een reis dan passen wij het in.

Rust in het programma
Sommige volwassenen kunnen het goed, gewoon doorgaan om alles maar gezien en gedaan te hebben. Bij kinderen en zeker bij pubers hoef je hier niet mee aan te komen. Die willen ook momenten van rust, even chillen en tijd voor zichzelf. Bij ons zitten de dagen dan ook niet bomvol (tenzij jullie dit wensen natuurlijk) maar is er ook tijd om te ontspannen.

Hotels geschikt voor families (zwembad, tuin en wifi)
Tijdens de reizen is het belangrijk om te ontspannen. Even chillen en bijkomen van de drukte en alles wat jullie gedaan en gezien hebben. Want het is natuurlijk niet niks wat je allemaal onderneemt. Daarom vinden wij het belangrijk om een goed hotel te hebben waar je je even kunt terugtrekken. Op een warme dag is het heerlijk om even af te koelen en te ontspannen in een zwembad. Waar mogelijk overnacht je altijd in een hotel met zwembad bij ons (tenzij het er gewoon niet is). Wifi is ook belangrijk om je even te kunnen ontspannen of om contact te houden met het thuisfront. En een hotel met tuin is ook altijd fijn zodat kids even de ruimte hebben om gewoon kind te zijn.

Meerdere nachten in een hotel
Als je met een gezin reist ben je niet altijd flexibel met verplaatsen. Je hebt natuurlijk behoorlijk wat bagage je bij je en je pubers zijn niet altijd even behulpzaam met het inpakken van hun eigen bagage. Daarom is het wel fijn als je dat niet iedere dag hoeft te doen. Je ook even een dag gewoon de kamerdeur achter je dicht kan trekken. In de meeste gevallen blijven jullie dan ook meerdere nachten in het zelfde hotel. Wij proberen niet te vaak maar 1 nacht in een hotel te blijven en zeker niet te vaak achter elkaar.

Zoals jullie lezen draait veel om de kinderen. Maar eigenlijk is dat ook voor de ouders. Want als de kinderen genieten, dan doen de ouders dat automatisch ook.

Praat mee over deze blogpost.

"*" geeft vereiste velden aan