persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu

Stadswandeling

Gedurende deze wandelexcursie bezoek je enkele interessante plaatsen.
De Saadische graven behoren tot de mooiste voorbeelden van islamitische architectuur in Marokko. De prinsen lieten hun grafmonumenten even weelderig ontwerpen als de rest van hun gebouwen. De graven dateren van het eind van de 16de tot de 18de eeuw.
Je bezoekt ook het Bahia Paleis, een mooi bouwwerk met paviljoens op de begane grond. Dit omdat de toenmalige grootvizier Bou Ahmed erg dik was en geen trappen kon lopen. Het paleis is omstreeks 1900 gebouwd.
Je bekijkt de Koutoubia-minaret en het beroende Djema el Fna. Op dit plein kom je ogen en oren tekort. Verhalenvertellers, waarzegsters, acrobaten, muzikanten en dansers, slangenbezweerders en kwakzalvers hebben ieder een eigen plaats op het plein.
Achter het plein beginnen de soeks, waar alle traditionele Marokkaanse waren te koop zijn, van pantoffels tot kruiden, en van amuletten tot tapijten. Je bekijkt een deel van de enorme soek.
Aangezien een flink deel van de binnenstad van Marrakesh autovrij is, wordt deze excursie te voet uitgevoerd. Je ziet op deze manier ook meer.

* vanaf € 15 per persoon
* halve dag
* privé-excursie
* inbegrepen: gids

Stadswandeling

1 dag vanaf € 15,- p p

Ontdek Marokko door de ogen van je kinderen ontdekken

Marokko