persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu

Robbeneiland

Net als de Tafelberg is Robbeneiland ook één van de bezienswaardigheden in Kaapstad die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens je vakantie in Zuid-Afrika. Het is het eiland waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen zat. Met de boot vaar je in een half uur naar het eiland, onderweg heb je een prachtig uitzicht op Kaapstad en de tafelberg.
Aangekomen op Robbeneiland stap je over op de bus, die je in ongeveer een uur over het hele eiland rijdt. Onderweg legt een gids je alles uit over de geschiedenis van het eiland, de bewoners, en alles wat zich op het eiland afgespeeld heeft en wat er zich nu nog afspeelt.
Na de bustour kom je bij het grote cellencomplex op het eiland, waar je een rondleiding krijgt van een ex-gevangene van Robbeneiland. Daarbij kom je uiteraard ook langs cel 46664, de cel van Nelson Mandela. Verder kom je langs de groepscellen en de binnenplaats waar de gevangenen aan het werk werden gezet. In combinatie met de verhalen die de ex-gevangene je vertelt vormt dit een heel indrukwekkend geheel.

– € 35 pp
– Groepsexcursie
– 4 uur
– Inbegrepen: gids en vervoer

Robbeneiland

1 dag vanaf € 35,- p p

Ontdek Zuid-Afrika door de ogen van je kinderen ontdekken

Zuid-Afrika