persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu

Hoe kiezen wij de reis die bij ons past?

Hoe kiezen wij de reis die bij ons past? Vaak krijgen wij de vraag waar kunnen wij het beste naar toe op reis met onze kinderen. Hoewel wij gespecialiseerd zijn in reizen met kinderen is die vraag is toch niet zo makkelijk te beantwoorden Dit hangt namelijk van een aantal zaken af en dan met name van de interesses en voorkeuren van de familieleden die mee op reis gaan. Hieronder een aantal tips voor individuele reizen met kinderen.

1. Houden jullie van cultuur?
Sommige families vinden het heerlijk om door oude stadjes te slenteren, tempels te bezoeken, een lokale markt af te lopen en af een toe een museum. In Azië kan dit heel goed in Vietnam, China, Sri Lanka of Thailand.
Anderen trekken er liever op uit in de natuur, maken graag een lange wandeling of gaan op zoek naar dieren die je thuis niet tegen komt. Voor echte natuurliefhebbers zijn Costa Rica of Borneo waanzinnige landen, maar ook Zuid-Afrika en IJsland zijn een aaneenschakeling van mooie natuur.

2. Houden jullie van natuur?
Anderen trekken er liever op uit in de natuur, maken graag een lange wandeling of gaan op zoek naar dieren die je thuis niet tegen komt. Voor echte natuurliefhebbers zijn Costa Rica of Borneo waanzinnige landen, maar ook Zuid-Afrika en IJsland zijn een aaneenschakeling van mooie natuur.

3. Willen jullie graag wilde dieren zien op reis?
Op safari gaan met je kids klinkt heel avontuurlijk en dat is het natuurlijk ook. Olifanten in het echt zien, leeuwen spotten of apen zien slingeren door een boom zijn geweldige belevenissen. Voor een safari op zoek naar olifanten en leeuwen moet je natuurlijk naar Zuid-Afrika. Maar wist je dat je in Sri Lanka ook op safari kan? Hier zijn wildparken waar grote kuddes olifanten leven. In Indonesië en op Borneo kun je Orang-Oetans ontmoeten, ook een hele bijzondere ervaring.
Costa Rica heeft ook een grote variatie aan wilde dieren. Heel veel apen, maar ook krokodillen, leguanen, luiaards en heel veel verschillende kikkers!

4. Vinden jullie grote steden leuk?
Met name Azië heeft een paar hele grote steden die superleuk zijn om te ontdekken, maar waar het ook heel druk kan zijn. Tijdens reizen door China, Vietnam en Thailand kom je in een aantal van die typische Aziatische steden met oude centra, markten en tempels. En natuurlijk ook winkels en lekkere restaurantjes.
Maar natuurlijk Marrakech in Marokko is ook een geweldige stad om doorheen te struinen. Of wat dachten jullie van de mooiste stad van Afrika: Kaapstad. In deze stad in uiterste puntje van Zuid-Afrika kun je je ook dagen vermaken.

5. Hoe wil je reizen?
Bij individuele reizen met kinderen kun je op verschillende manieren rondreizen. Vinden jullie het leuk om de regie een beetje in eigen hand te houden en lekker met een huurauto op pad te gaan? Dan kun je terecht in Zuid-Afrika, Marokko, Jordanië, IJsland, Costa Rica of Maleisië.
In Sri Lanka en Indonesië reis je met een privé chauffeur. Samen met de chauffeur besluit je waar je stopt en wat je wilt zien. Ook in Thailand en Vietnam worden delen per busje met chauffeur afgelegd.
Vinden jullie het leuk om een keer met de nachttrein te gaan? Dat kan heel goed in Vietnam, Thailand of China. In China wordt een groot deel van de reis per trein afgelegd.

6. Vinden jullie het leuk om ’s avonds ergens een hapje te gaan eten, om wat avondleven mee te pikken in een plaatsje?
Ook dat is per land verschillend. Zo zal je in Zuid-Afrika en Costa Rica vaker overnachten op een plaats waar je afgelegen zit en ben je voor het avondeten aangewezen op het restaurant van het hotel waar je verblijft. In landen als Thailand, Vietnam, China en Indonesië overnacht je vaak in stadjes waar je prima ’s avonds een hapje kan gaan eten buiten het hotel.

7. Willen jullie de vakantie graag afronden met een verblijf aan het strand?
Hoewel al onze bestemmingen buiten Europa liggen, zijn ze niet allemaal geschikt voor een strandvakantie. Sommige landen hebben simpelweg bijna of geen strand, sommige landen is het klimaat niet altijd geschikt en sommige landen kennen geen strandcultuur. Landen waar je heerlijk kunt genieten van een strandverblijf zijn: Indonesië, Costa Rica, Thailand, Sri Lanka, Maleisië en Vietnam.

Praat mee over deze blogpost.

"*" geeft vereiste velden aan