persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Sportief Maleisië - 20-daagse gezinsreis Maleisië

Maleisië heeft zoveel te bieden, daar kom je tijdens deze sportieve gezinsreis naar Maleisië wel achter. Jullie beleven de hoogtepunten van Maleisië op een actieve manier. Zo stappen jullie in Kuala Lumpur al op de fiets, zoals ook in de heuvels van Cameron Highlands. Jullie gaan raftend door de jungle en gaan kajakken door de mangroven op Langkawi. Natuurlijk is er ook tijd om te ontspannen en te genieten van al het moois wat je tegenkomt.

Overzicht

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur
Dag 2: Aankomst Kuala Lumpur
Dag 3: Kuala Lumpur
Dag 4: Kuala Lumpur
Dag 5: Kuala Lumpur – Taman Negara
Dag 6: Taman Negara
Dag 7: Taman Negara
Dag 8: Taman Negara – Cameron Highlands
Dag 9: Cameron Highlands
Dag 10: Cameron Highlands – Ipoh
Dag 11: Ipoh
Dag 12: Ipoh – Penang
Dag 13-14: Penang
Dag 15: Penang – Langkawi
Dag 16 – 18: Langkawi
Dag 19: Langkawi – Kuala Lumpur – Amsterdam
Dag 20: aankomst Amsterdam

maleisie sportief

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Maleisië

De sportieve gezinsreis naar Maleisië gaat beginnen. Jullie vliegen vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur, waar jullie de volgende dag aankomen.

Penang (1)
2 Aankomst Kuala Lumpur

Aankomst op het vliegveld van Kuala Lumpur. Daar staat jullie chauffeur al op jullie te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Tijdens de rit door miljoenenstad Kuala Lumpur naar het hotel kun je duidelijk zien wat een smeltkroes Maleisië eigenlijk is. Er zijn moderne shoppingmalls, koloniale gebouwen, de enorme Petronella Twin Towers, maar ook de Chinese wijk waar de avondmarkt wordt afgewisseld met Chinese en Hindoestaanse tempels. Er is heel veel te doen en te zien in Kuala Lumpur. Verken vanmiddag alvast de omgeving van jullie hotel.

Kuala Lumpur 2
Optionele excursie(s)
3 Kuala Lumpur

Een dag om Kuala Lumpur te ontdekken. Hét herkenningspunt van Kuala Lumpur zijn natuurlijk de Petronella Twin Towers. Deze twee identieke torens zijn wel 452 meter hoog en halverwege met elkaar verbonden door middel van een brug. Als je naar boven gaat heb je van 171 meter hoogte een spectaculair uitzicht. Vlakbij de torens ligt een leuk park en kun je de torens van alle kanten te bekijken. In dezelfde buurt vind je een leuk zeeaquarium.
Het authentieke Maleisië vind je onder andere terug in Chinatown. In deze kleurrijke wijk heeft de Chinese bevolking zich door de jaren heen gevestigd, en dat is terug te zien in het straatbeeld. Je vindt in dit deel van de stad veel tempels en Chinese bouwwerken, zoals de enorme Chinese toegangspoort aan het begin van hoofdstraat Petaling Street. Petaling Street is de overdekte hoofdstraat van Chinatown en staat elke dag vol met marktkraampjes. Koop er voor een prikkie modeaccessoires, souvenirtjes en (namaak) elektronica, of vul er je maag met een snack. Je vindt hier talloze karretjes met eten en restaurantjes waar lokale gerechten worden geserveerd.

Kuala Lumpur (15)
4 Kuala Lumpur - fietsen door KL

Vandaag nog een dag om deze waanzinnige stad te ontdekken. Een leuke manier om dit te doen is op de fiets. Samen met een gids gaan jullie op stevige Nederlandse fietsen op pad om Kuala Lumpur te verkennen. Jullie bezoeken de oude traditionele wijken en nemen een kijkje in China Town. Bij diverse tempels wordt uitleg gegeven en onderweg krijgen jullie een lekkere lunch.

Kuala Lumpur (58)
Optionele excursie(s)
5 Taman Negara

De reis gaat verder richting het noorden van Maleisië. Met jullie huurauto verlaten jullie Kuala Lumpur om naar het national park Taman Negara te gaan. Onderweg kunnen jullie een stop maken bij Kuala Gandah, een olifantenopvanghuis. Olifanten die te dicht bij de dorpen komen door hun steeds kleiner wordende leefomgeving worden hier opgevangen en verzorgd. Zijn ze weer op krachten, dan gaan ze naar een onbewoond gebied om weer te worden uitgezet. Jullie kunnen hier veel te weten komen over de olifant, bijvoorbeeld ook hoe ze gevoerd en gewassen worden. In de loop van de middag komen jullie aan in Taman Negara, het oudste regenwoud ter wereld.

 

Taman Negara (5)
6-7 Taman Negara

Twee dagen om het prachtige, indrukwekkende Taman Negara te ontdekken. Dit park is maar liefst 130 miljoen jaar oud en 4.000 vierkante kilometer groot. In de uitgestrekte jungle maken jullie onvergetelijk mooie tochten over het water en door het oerwoud. Een bezoek aan Maleisië is kan niet zonder een bezoek aan dit prachtige regenwoud. Je kunt het park op verschillende manieren verkennen. Je kunt er wandelen, vissen, met een boot de riviertjes verkennen en nachtwandelingen maken. Wij reserveren voor onze klanten een wandeling met onder andere een canopy tour. Op een hoogte van 45 meter loop je over een lange hangbrug door de toppen van de bomen. Hij is maar liefst 500 meter lang en daarmee de langste canopy walk ter wereld.
Daarnaast staat er nog een boottocht op het programma waarbij je een van de dorpjes bezoekt. Je krijgt uitleg over hun levenswijze en tradities. Ook leer je hoe zij jagen met een blaaspijp. De tocht over de rivier is fantastisch, je vaart over de rivier door de dichte jungle langs stroomversnellingen. Vergeet je zwemkleding niet!
Op een van de avonden tijdens je verblijf in gaan jullie een spannende ‘nachtsafari’ maken onder leiding van een lokale gids. Tussen de bladeren ritselen kleine insecten zoals duizendpoten en spinnen en andere dieren zoals kikkers, salamanders, aapjes, vogels, herten en wilde zwijnen.

Taman Negara (31)
8 Cameron Highlands

De gezinsreis door Maleisië gaat weer verder en jullie ruilen het regenwoud in voor de hooglanden van Maleisië. Dit merk je ook aan de temperatuur. Het is hier een stuk koeler. Op zo’n 1500 meter boven de zee is dit één van de meest vruchtbare stukken landbouwgrond van Maleisië: de Cameron Highlands. Een golvend stuk land met heuvels vol groene thee, sprookjesachtige bossen en bijzondere uitkijkpunten. Het klimaat hier in de bergen is bijzonder geschikt voor de verbouw van onder andere thee en bloemen.

Cameron Highlands
9 Cameron Highlands - mountain biken

Een dagje om rond te dwalen in de Cameron Highlands. Wij hebben voor jullie Mountain Bikes gereserveerd. Stap op en fiets door de theevelden. Tussen de theevelden zijn ook een aantal mooie bossen met  verstopte watervallen. Heerlijk om even af te koelen na de fietstocht.

Cameron Highlands (20)
10 Cameron Highlands - Ipoh

Vanuit Cameron Highlands is he teen klein eindje rijden naar Ipoh. In de omgeving van Ipoh zijn vele prachtige, boeddhistische tempels te vinden. Sommigen liggen dicht langs de weg, het is leuk om er even te stoppen en een kijkje te nemen. Maar Ipoh is ook de plaats waar jullie gaan raften.

 

Ipoh 2
11 Ipoh - raften

Bij Ipoh stroomt de Kampar rivier, een ideale rivier om te gaan raften. Jullie gaan samen met een deskundige gids het water op. Hij geeft uitleg over de rivier en hoe samen de boot te besturen. Jullie varen op een prachtige rivier dwars door de jungle. Spring af en toe uit de boot om ook even lekker te zwemmen. Samen bedwingen jullie maar liefst 14 stroomversnellingen.

Ipoh (4)
12 Ipoh - Penang

De reis gaat verder naar Penang. Onderweg komen jullie nog langs Bukit Merah waar jullie zouden kunnen stoppen. Naast een pretpark hebben ze hier ook een opvang voor Orang Oetangs. Je kunt hier een kijkje nemen en zien wat ze doen om deze beesten weer fit te krijgen om ze daarna weer in het wild uit te zetten.

Penang (5)
13-14 Penang

Twee dagen om het eiland Penang te verkennen. Penang is een sfeervol eiland met een rijke cultuur, lekker eten en leuke stranden om te ontspannen of een duik in de zee te nemen. De hoofdstad Georgetown is levendig met karakteristieke kleine handelshuisjes en gezellige straatjes. Het eten is er heerlijk, overal zijn eettentjes of kleine straatmarktjes. Jullie moeten zeker een kijkje gaan nemen bij de Kek si Lok tempel. Bij deze boeddhistische tempel kijk je je ogen uit, het is een wirwar van gebouwen en stijlen, wat het een enorm kleurrijk geheel maakt. Je kan ook met een kabelbaantje naar Penang Hill, vanwaar je een prachtig uitzicht over het eiland hebt. Maar je kan natuurlijk ook heerlijk een dagje relaxen op een van de stranden van Penang!

Penang (4)
Optionele excursie(s)
15 Penang - Langkawi

Met de ferry gaan jullie over naar Langkawi. Een heerlijk eiland met prachtig stranden maar ook met een zeer groen binnenland waar ook leuke activiteiten te doen zijn, Jullie verblijven in een mooi strandhotel.

Strand Maleisië
16 Langkawi - ziplinen

Vandaag zien jullie de jungle eens op een andere manier. Al ziplinend gaan jullie van boom naar boom.

ziplinen maleisie
17 Langkawi

Een dagje lekker uit te rusten op het strand van Langkawi. En wil je toch wat zien, neem dan een snorkel en ga lekker de zee in.

Strand Maleisië (5)
18 Langkawi - Kajakken

In de ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel en naar de Kilim Rivier gebracht waar de kajaks al op jullie liggen te wachten. Jullie peddelen door smalle watertjes tussen mangroves en allerlei dieren. Zie hoe de apen met je mee gaan, springend van boom naar boom. Onderweg verkennen jullie nog een grot en lunchen jullie bij een drijvend restaurant.

Kayaking - People (2)
19 Terugvlucht

Helaas de gezinsreis door Maleisië zit er weer op. Jullie vliegen van Langkawi terug naar Kuala Lumpur. Daar stappen jullie over voor de vlucht naar Amsterdam

Penang (9)
20 Aankomst Nederland

Aankomst Amsterdam.

 

Penang (1)

Reissom

Reissom per persoon vanaf € 1.430*

Inbegrepen:
• Vlucht Langkawi – Kuala Lumpur
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
• Huurauto cat. C of gelijkwaardig incl. verzekeringen
• Engelssprekende gids tijdens tours
• Excursies zoals vermeld in het programma
• Taman Negara: excursies en alle maaltijden
• Ferry Penang – Langkawi

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per boeking
• Reisverzekeringen
• Benzine en tol
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vluchten kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Taman Negara (4) Taman Negara (32)

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Kuala Lumpur in Maleisië. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om van een andere luchthaven te vertrekken. Bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Maleisië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Huurauto
Op het vaste land van Maleisië kun je prima rondreizen maken met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen. Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een Toyota Innova of gelijkwaardig; een auto met ruime kofferbak en airconditioning. Wilt je graag een wat luxere uitvoering, dan is het geen probleem om een upgrade te krijgen. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag. Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittende verzekering wordt afgesloten.

Kindvriendelijke hotels Maleisië en Borneo
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Maleisië en Borneo. Het zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

Maleisie Ipoh
Sportief Maleisië - 20-daagse gezinsreis Maleisië

20 dagen vanaf € 1.430,- p p

Ontdek Maleisië en Borneo door de ogen van je kinderen

Maleisië & Borneo