persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Onbekend Maleisië – 18-daagse rondreis Maleisië met kinderen

Maleisië heeft zoveel te bieden dat je niet uitgekeken raakt. Tijdens deze rondreis Maleisië met kinderen bezoek je natuurlijk de metropool Kuala Lumpur en het schitterende nationale park Taman Negara. Maar daarnaast reizen jullie ook af naar het onbekende oosten van Maleisië. Relax aan het prachtige meer van Belum en zie hoe de bewoners aan de oostkust leven. En een bezoek aan de oostkust sluit je natuurlijk af met een bezoek aan een van de prachtige eilanden voor de oostkust: de Perhentian.

Overzicht

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur
Dag 2: Aankomst Kuala Lumpur
Dag 3: Kuala Lumpur
Dag 4: Kuala Lumpur
Dag 5: Kuala Lumpur – Taman Negara
Dag 6: Taman Negara
Dag 7: Taman Negara
Dag 8: Taman Negara – Cameron Highlands
Dag 9: Cameron Highlands
Dag 10: Cameron Highlands – Belum
Dag 11: Belum
Dag 12: Belum – Perhentians
Dag 13-15: Perhentians
Dag 16: Perhentians – Kuala Lumpur
Dag 17: Kuala Lumpur – Amsterdam
Dag 18: aankomst Amsterdam

onbekend

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Maleisië

De rondreis naar Maleisië met kinderen gaat beginnen. Jullie vliegen vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur, waar jullie de volgende dag aankomen.

Kuala Lumpur (54)
2 Aankomst Kuala Lumpur

Aankomst op het vliegveld van Kuala Lumpur. Jullie chauffeur staat jullie al op te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Tijdens de rit naar het hotel door miljoenenstad Kuala Lumpur kun je duidelijk zien wat een smeltkroes Maleisië eigenlijk is. Er zijn moderne shoppingmalls, de enorme Petronella Twin Towers, koloniale gebouwen, maar ook de Chinese wijk waar de avondmarkt wordt afgewisseld met Chinese en Hindoestaanse tempels. Er is enorm veel te doen en te zien in Kuala Lumpur. Verken vanmiddag alvast de omgeving van jullie hotel.

Kuala Lumpur (14)
Optionele excursie(s)
3 Kuala Lumpur

Een dag om Kuala Lumpur te verkennen. Hét herkenningspunt van Kuala Lumpur zijn natuurlijk de Petronella Twin Towers. Deze twee identieke torens van wel 452 meter hoog zijn halverwege met elkaar verbonden door middel van een brug. Je hebt dan van 171 meter hoogte een spectaculair uitzicht. Vlakbij de torens ligt een leuk park en kun je de torens van alle kanten te bekijken. In dezelfde buurt vind je ook een mooi zeeaquarium.
Het authentieke Maleisië vind je terug in Chinatown. In deze kleurrijke wijk heeft de Chinese bevolking zich door de jaren heen gevestigd, en dat is zeker terug te zien in het straatbeeld. Je vindt in dit deel van de stad bijvoorbeeld veel tempels en Chinese bouwwerken, zoals de enorme Chinese toegangspoort aan het begin van hoofdstraat Petaling Street. Petaling Street is de overdekte hoofdstraat van Chinatown en staat elke dag vol met marktkraampjes. Koop er voor een prikkie modeaccessoires, souvenirtjes en (namaak) elektronica, of vul er je maag met een snelle hap. Je vindt hier talloze karretjes met eten en restaurantjes waar lokale gerechten worden geserveerd.      

Kuala Lumpur (56)
4 Kuala Lumpur

Vandaag nog een dag om deze waanzinnige stad te ontdekken. Een leuke manier om dit te doen is op de fiets. Samen met een gids zien jullie de oude wijken, bezienswaardigheden en leren de stad op een andere manier kennen.
Een andere leuk utstapje is naar de Batu Caves, Deze grotten bevinden zich in enorme kalkstenen rotspartijen en zijn een heilige plaats voor Hindoes. Het is buiten India de belangrijkste bedevaartplek voor hindoes. Toch zijn de grotten ook voor niet-hindoes een uitje waard. Bij aankomst worden jullie welkom geheten door de oorlogsgod Murugan, een indrukwekkend gouden standbeeld van 42 meter hoog, en nadat je de 272 traptreden hebt beklommen kom je uit bij de ingang van de grotten. De grootste grot is de Cathedral Cave, waar jullie een groot aantal altaren kunnen bekijken, maar vergeet ook zeker niet de omgeving te bestuderen. Met zijn apen en kalkstenen rotsen is het een fotogeniek plekje. Heb je nog puf, dan kun je ’s avonds nog een naar Selangor om met een bootje tussen de vuurvliegjes te varen.

Kuala Lumpur (58)
Optionele excursie(s)
5 Taman Negara

De reis gaat verder richting het noorden van Maleisië. Jullie verlaten Kuala Lumpur met de huurauto om naar het natuurpark Taman Negara te gaan. Onderweg maken jullie een stop bij Kuala Gandah, een olifantenopvanghuis. Olifanten die te dicht bij de dorpen komen door hun steeds kleiner wordende leefomgeving worden hier opgevangen en verzorgd. Zijn ze weer op krachten, dan worden ze in een onbewoond gebied weer uitgezet. Jullie komen hier veel te weten over de olifant, bijvoorbeeld ook hoe ze gevoerd en gewassen worden. In de loop van de middag komen jullie aan in Taman Negara, het oudste regenwoud ter wereld.

 

Taman Negara (31)
6-7 Taman Negara

Twee dagen om te genieten van het prachtige, indrukwekkende Taman Negara. Dit park is maar liefst 130 miljoen jaar oud en 4.000 vierkante kilometer groot. In de uitgestrekte, vochtige jungle maken jullie onvergetelijk mooie tochten over het water en door het oerwoud. Een bezoek aan Maleisië is simpelweg niet compleet zonder een kijkje te hebben genomen in dit prachtige regenwoud. Je kunt het park op allerlei manieren verkennen. Je kunt er wandelen, vissen, met een boot de riviertjes verkennen en nachtwandelingen maken. Wij reserveren voor onze klanten een wandeling met een canopy tour. Op een hoogte van 45 meter loop je over een lange hangbrug door de toppen van de bomen. Hij is maar liefst 500 meter lang en daarmee de langste canopy walk ter wereld. Daarnaast staat er nog een boottocht op het programma en bezoek je een aantal dorpjes. Je krijgt uitleg over hun levenswijze en tradities. Ook leer je hoe zij jagen met een blaaspijp. De tocht over de rivier is al fantastisch, je vaart door de dichte jungle langs stroomversnellingen. Vergeet je zwemkleding niet!
Op een van de avonden tijdens je verblijf in Taman Negara gaan jullie een spannende ‘nachtsafari’ maken onder leiding van een lokale gids. Tussen de bladeren ritselen kleine insecten zoals duizendpoten, en andere dieren als salamanders, aapjes, vogels, herten en wilde zwijnen.

Taman Negara (32)
8 Cameron Highlands

De rondreis door Maleisië met kinderen gaat weer verder en jullie ruilen het regenwoud in voor de hooglanden van Maleisië, waar jullie naar toe gaan met een eigen huurauto. Op zo’n 1500 meter boven de zeespiegel is dit één van de meest vruchtbare stukken landbouwgrond van Maleisië: de Cameron Highlands. Een golvend stuk land met heuvels vol groene thee, sprookjesachtige bossen en bijzondere uitkijkpunten. Het klimaat hier in de bergen is bijzonder geschikt voor de verbouw van thee en bloemen. Het is hier dan ook wat koeler dan in de rest van Maleisië, een fijne afwisseling met de drukte van de stad en de warmte van de jungle.

Cameron Highlands
9 Cameron Highlands

Een dagje om rond te kijken in de Cameron Highlands. Het is leuk om een theeplantage te bezoeken en rond te kijken in de fabrieken om te zien wat er met de thee gebeurt nadat het geplukt is en voordat het bij ons in de winkels terecht komt.
Het is ook een heerlijk wandelgebied met tochten langs watervallen en uitzichtpunten. Samen met een gids kunnen jullie gaan wandelen in Mossy Forrest en Mount Brinchang beklimmen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de highlands. Het is ook leuk om een bezoekje te brengen aan de Butterflyfarm. Niet alleen vliegen hier vele vlinders om je heen, ze hebben er ook veel andere insecten die voor kinderen erg interessant zijn om te zien en aan te raken.

Cameron Highlands (18)
Optionele excursie(s)
10 Cameron Highlands - Belum

Jullie verlaten de Cameron Highlands en gaan met de auto richting het noordoosten. Daar ligt, niet ver van de Thaise grens, een nog onontdekt stukje jungle. Het Belum Rainforest.  Jullie hotel ligt aan een groot meer middenin die jungle.

Cameron Highlands (20)
11 Belum

Een dag in Belum. Er is veel te ondernemen. Jullie kunnen het meer op om te kayakken, maar kunnen ook met een gids de jungle in op zoek naar wilde dieren.

Taman Negara (33)
12 Belum - Perhentian

De reis gaat verder naar de oostkust. Aangekomen bij Kuala Besut leveren jullie de huurauto in en nemen de ferry naar de Perhentians. Op een van deze droomeilanden ligt jullie strandhotel voor een heerlijke, ontspannen afsluiting van de reis.

Strand Maleisië (5)
13-15 Perhentian Islands

Hagelwitte stranden, wuivende palmen en een azuurblauwe zee. Hoe kan het mooier worden dan dit. Heerlijk ontspannen en uitrusten van de reis die jullie gemaakt hebben. Maar ook onder water is het waanzinnig op de Perhentian. Ga snorkelen en geniet van al het moois.

Perhentian (1)
Optionele excursie(s)
16 Perhentian - Kuala Lumpur

Helaas komt ook deze rondreis door Maleisië met kinderen tot een einde. Jullie nemen de ferry terug naar het vasteland en vandaar een vlucht naar Kuala Lumpur. In Kuala Lumpur kunnen jullie nog een avond genieten van deze levendige stad.

Strand Maleisië (20)
17 Terugvlucht

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar huis

Perhentian (2)
18 Aankomst Nederland

Aankomst Amsterdam.

 

Taman Negara (4)

Reissom

Reissom per persoon vanaf € 1.170*

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
• Huurauto cat. C of gelijkwaardig incl. verzekeringen
• Ferry Kuala Besut – Perhentian v.v.
• Vlucht Kota Bahru – Kuala Lumpur
• Engelssprekende gids tijdens tours
• Taman Negara: excursies en alle maaltijden

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Reisverzekeringen
• Benzine en tol
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vluchten kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Taman Negara (7) Taman Negara (18)

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Kuala Lumpur in Maleisië. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om van een andere luchthaven te vertrekken. Bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Maleisië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Huurauto
Op het vaste land van Maleisië kun je prima rondreizen maken met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen. Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een Toyota Innova of gelijkwaardig; een auto met ruime kofferbak en airconditioning. Wilt je graag een wat luxere uitvoering, dan is het geen probleem om een upgrade te krijgen. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag. Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittende verzekering wordt afgesloten.

Kindvriendelijke hotels Maleisië en Borneo
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Maleisië en Borneo. Het zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

Maleisie Kota Kinabalu 3
Onbekend Maleisië – 18-daagse rondreis Maleisië met kinderen

18 dagen vanaf € 1.170,- p p

Ontdek Maleisië en Borneo door de ogen van je kinderen

Maleisië & Borneo