persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Sri Lanka compleet - 20-daagse familierondreis Sri Lanka

Een complete familierondreis door het prachtige Sri Lanka. Tijdens deze familierondreis Sri Lanka zie je alles wat dit mooie land te bieden heeft. In het zuiden kunnen jullie zoeken naar oude sporen in Galle of zeeschildpadden eieren zien leggen. Wandelen in de heuvels tussen de theeplantages en snorkelen aan de heerlijke oostkust van Sri Lanka. Natuurlijk beklimmen jullie de leeuwenrots van Sigiriya, zien de tempel van de tand in Kandy en fietsen tussen de oude tempels van Polonnaruwa. Deze complete familierondreis Sri Lanka is een geweldige ervaring voor het hele gezin.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Colombo
Dag 2: Aankomst Colombo – Negombo
Dag 3: Negombo
Dag 4: Negombo – Unawatuna
Dag 5: Unawatuna – Galle
Dag 6: Unawatuna – Tangalle – Rekawa
Dag 7: Tangalle – Udawalawe N.P.
Dag 8: Udawalawe N.P. – Ella
Dag 9: Ella
Dag 10: Ella – Kandy
Dag 11: Kandy
Dag 12: Kandy – Dambulla – Sigirya
Dag 13: Sigiriya
Dag 14: Polonnaruwa
Dag 15: Sigiriya – Trincomalee
Dag 16 -18: Trincomalee
Dag 19: Trincomalee – Colombo
Dag 20: Vlucht Colombo – Amsterdam

SriLanka compleet

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Sri Lanka

Vandaag gaat jullie familierondreis naar Sri Lanka beginnen. Jullie vliegen naar Colombo de hoofdstad van Sri Lanka waar jullie de volgende dag aankomen.

Gale 123 (3)
2 Aankomst Sri Lanka

Aankomst in Colombo. De gids staat al te wachten op de luchthaven en brengt jullie naar jullie hotel in Negombo, een ritje van ongeveer 20 minuten. De rest van de dag hebben jullie de tijd om bij te komen van de vliegreis. Negombo is een kustplaats aan de westkant van Sri Lanka.

Sri Lanka 123 (15)
3 Negombo

Een dagje om te wennen aan jullie vakantiebestemming. In Negombo kun je van alles doen; een markt bezoeken, rondfietsen tussen de dorpjes of gewoon luieren bij het zwembad.

Strand Sri Lanka (10)
4 Unawatuna

Na het ontbijt gaan jullie op pad om Sri Lanka te ontdekken. De rondreis gaat beginnen! Via de kust rijden jullie naar het zuiden. Bij Bentota nemen jullie een pauze van de autorit en stappen jullie over in een boot. Twee uur lang varen jullie door het mangrovegebied. De Madugangarivier slingert hier door een van de grootste moerasgebieden van Sri Lanka. Deze dag eindigt in Unawatuna.

Strand Sri Lanka (6)
5 Unawatuna

In de ochtend kunnen jullie genieten van het hotel en het strand. Later in de middag bezoeken jullie samen met de gids de oude koloniale stad Galle. Dit is een plaats waar de Nederlanders hun stempel hebben achtergelaten. Terwijl je nog op Sri Lanka bent kom je de Grote Kerk, Leynbaan Street en het Utrecht-bastion tegen. Loop over de vestingmuren van Galle en kijk uit over de baai zoals Nederlanders dat eeuwen geleden deden.

Gale 123 (11)
Optionele excursie(s)
6 Tangalle - Rekawa Turtle Conservation Project

Geniet nog even in Unawatuna. Later in de ochtend rijden jullie door naar het kustplaatsje Tangalle waar jullie ’s middags  nog even rustig aan kunnen doen bij het zwembad van het hotel. In de avond gaan jullie naar het Rekawa Turtle Conservation Project. Op het strand van Rekawa komen ‘s avonds zeeschildpadden aan land om eieren te leggen. Samen met de gids wacht je in het donker op het strand. Als er eenmaal een schildpad aan land is gekomen gaan jullie samen kijken hoe deze haar eieren legt, ze weer toedekt en vervolgens terug naar zee gaat. Een onvergetelijke ervaring.

Strand Sri Lanka (4)
7 Udawalawe N.P.

In de loop van de ochtend stappen jullie weer in bij de chauffeur en gaat de tocht verder naar Udawalawe National Park. Udawalawe is een wat onbekender park, maar zeker niet minder mooi. In de middag gaan jullie op safari; met een 4×4 wagen en gids gaan jullie op pad. Niet alleen gaan jullie olifanten zien, maar er is ook een kans op apen en krokodillen. Jullie overnachten in een tentenkamp in het park.

Polonnaruwa (6)
8 Ella

Bij Udawalawe gaan jullie eerst nog op bezoek bij een olifanten opvanghuis. Hier vangen ze gewonde en jonge olifanten op en trainen ze die om ze weer in het wild te kunnen uitzetten. Het is leuk om er te zijn op het moment dat de baby olifanten hun voeding krijgen.
Daarna gaat de reis verder naar Ella, dat gelegen in de bergen is en wordt omringd door theeplantages. Door de hoogte is het hier koeler als in de rest van Sri Lanka. De Engelsen hebben hier veel tijd doorgebracht en er zijn nog vele koloniale huizen en tuinen te vinden. De belangrijkste activiteit is hier de verbouw van thee.

Udawalawe 123 (5)
Optionele excursie(s)
9 Ella

Ella is een mooie uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Je kunt hier onder andere een wandeling maken naar Little Adams Peak. In ongeveer een uur wandel je hiernaartoe en het uitzicht op de vallei en heuvels is fantastisch.
In Ella kun je ook een bezoek brengen aan een theefabriek. Het is leuk om te zien hoe de thee geplukt en verpakt wordt en bovendien kun je er een heerlijk kopje theedrinken. Samen met de gids brengen jullie een bezoek aan de Nine Arch Bridge. De Britten hebben de spoorlijn doorgetrokken naar het zuiden en moesten de vallei overbruggen. Hoe ze dat gedaan hebben is indrukwekkend.
Willen jullie actie? Ga dan met een zipline over de vallei van Ella.

Ella 123 (13)
Optionele excursie(s)
10 Treinreis Kandy

De bergen worden ingeruild voor de stad. Jullie worden afgezet op het treinstation en zullen een groot stuk per trein afleggen. De treinrit is spectaculair! Langs theeplantages, door de heuvels en vele dorpjes met vriendelijke mensen, het is een geweldige belevenis. In ongeveer 3 uur tijd rijden jullie naar Nuwara Eliya. Daar staat jullie chuaffeur op jullie te wachten en rijden jullie door naar Kandy. De koloniale stad Kandy is de tweede grote stad van Sri Lanka en is bovenal de culturele en spirituele hoofdstad. Het is een stad met een rijke geschiedenis met Portugese, Britse en Nederlandse invloeden. Maar ook een stad met veel tempels en een typisch Aziatisch stadsleven.

Tip: overnacht in een homestay en volg een kookworkshop

Ella 123 (5)
11 Kandy

Een dag om Kandy te verkennen. Het is leuk idee om dit met een tuk te doen. De tocht gaat door smalle straatjes en maakt een aantal stops om te zien waar de lokale bevolking mee bezig is. Zo wordt een bezoek gebracht aan een beheerder van een kleine tempel en een vrouw die kokosnoten verkoopt. Jullie rijden ook een eindje buiten de stad om een dorpje te bezoeken, de lokale kapper zal jullie welkom heten.
In de middag hebben jullie tijd om Kandy zelf te ontdekken. Kandy is prachtig gelegen aan een meer. Wandel er omheen en slenter door de straatjes of bezoek een lokale markt. De belangrijkste bezienswaardigheid van Kandy is natuurlijk de tempel van de tand. Hier wordt in een klein kistje een tand van Boeddha bewaard. Je kunt de tand zelf niet zien, maar de tempel waar die bewaard wordt is indrukwekkend. Voor veel Sri Lankanen is het een heilige plaats.

Kandy 123 (15)
Optionele excursie(s)
12 Dambulla - Sigiriya

Vandaag verlaten jullie Kandy om verder te reizen naar de gouden driehoek. De rit gaat langs de grotten van Dambulla die behoren tot de Unesco werelderfgoedlijst. Het is een indrukwekkend complex  met vijf lange grotten waar honderden Boeddha beelden zijn opgesteld en je prachtige muurschilderingen ziet. Tijdens de wandeling er naar toe zijn er vele kleine aapjes die met je mee huppelen. Hierna rijden jullie verder naar Sigiriya, voor een overnachting.

Tip: overnacht in een echte boomhut terwijl de olifanten ’s nachts komen drinken in jullie kamp

Dambulla (4)
13 Leeuwenrots Sigiriya

Vandaag beklimmen jullie In de vroege ochtend de beroemde Sigiriya rots. Deze indrukwekkende leeuwenrots torent hoog boven alles uit en zie je al van verre. Via een smalle trap met ruim 1.200 treden klim je naar boven. Onderweg kom je langs een prachtige rotstekeningen van de ‘wolkenmeisjes’ en eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht. In de 5e eeuw heeft Koning Kashyapa er een enorm fort gebouwd waarvan de ingang bestaat uit 2 enorme leeuwenpoten.
Op de terugweg wordt er een stop gemaakt wordt bij Ritigala. Hier was vroeger een klooster gevestigd en is nu een interessante archeologische plaats. Hier komen nog maar weinig toeristen en er is veel te ontdekken op deze bijzondere plek in de jungle. Voel je even Indiana Jones bij de bijzondere boeddhistische gebouwen die helemaal zijn overwoekerd door de jungle. Hierna rijden jullie weer naar Sigiriya, voor een overnachting.

 

Sigiriya (1)
14 Polonnaruwa

Deze ochtend staat er nog een bijzondere, oude stad op het programma. Jullie brengen een bezoek aan de ruïnes van de stad Polonnaruwa die in de 10e en 11e eeuw door de Tamils Polonnaruwa tot de hoofdstad van het land werd benoemd. Er werden veel hindoetempels en paleizen gebouwd en stadsmuren met een lengte van 6 kilometer. Na een aantal oorlogen werd Polonnaruwa rond 1295 verlaten maar een deel is nog bewaard gebleven en ligt verspreid over en ruim gebied. Het is leuk om er met een fiets op uit te gaan en het te ontdekken. Er is een dagoba van 55 meter hoog en een liggende Boeddha van wel 15 meter lang.
Later in de middag kunnen jullie nog naar het kleine broertje van Sigiriya, Pidurangala. Deze is minder bekend en daardoor wat rustiger om te bezoeken. Hier was het koninklijk paleis van Koning Kashyapa. Het is een pittige klim naar boven, maar het uitzicht, tot aan Sigiriya, is de moeite waard.

Polonnaruwa (3)
15 Trincomalee - Nilaveli

Tijd om te gaan ontspannen. Jullie rijden naar de oostkust van Sri Lanka waar een heerlijk strand op jullie wacht.

Strand Sri Lanka 123 (2)
16-18 Trincomalee / Nilaveli

Drie dagen aan het strand om bij te komen van de reis. Zwemmen en ontspannen, maar jullie kunnen ook een bezoek brengen aan het mooie Pigeon Island. Hier kun je heerlijk snorkelen.

Trincomalee (4)
Optionele excursie(s)
19 Trincomalee - Colombo

De familierondreis door Sri Lanka zit er bijna op. Vandaag een rit van ongeveer 5 uur naar de andere kant van het eiland. De laatste overnachting deze vakantie is in een comfortabel hotel dichtbij het vliegveld.

Sri Lanka 123 (8)
20 Terugvlucht Amsterdam

Vroeg in de ochtend hebben jullie een transfer naar de luchthaven van Colombo voor jullie vlucht naar Amsterdam waar jullie dezelfde dag nog aankomen.

Sri Lanka 123 (1)

Reissom

Reissom per persoon vanaf*: € 1.785

Inbegrepen:
Alle overnachtingen in tweepersoons- of familiekamers op basis van logies en ontbijt
Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
Treinreis Ella – Nanu Oya
Safari Udawalawe N.P.
Fietsen Polonnaruwa
Boottocht Bentota
Entreegelden
Engelssprekende gids tijdens tours

Niet inbegrepen:
Vlucht Amsterdam – Colombo v.v. incl. belastingen en toeslagen
Garantiefonds GGTO à € 9,00 per persoon
Reisverzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Drankjes en overige maaltijden

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Sri Lanka (3) Yala 123 (11)

Extra informatie

Privé chauffeur/gids
Tijdens deze rondreis worden jullie begeleid door een deskundige privé chauffeur die tevens gids is. Hij zal jullie rondrijden, alles over het land vertellen en kent de leuke plekjes om te stoppen. Op verzoek stopt hij ook op plekjes die jullie aangeven. De chauffeur/gids heeft jarenlange ervaring met het rondrijden met families, spreekt goed Engels en rijdt veilig. Als het gewenst is kan hij ook zorgen voor wifi in de bus en kan zelfs, als jullie toch nog even willen uitstappen, op de kinderen in de bus passen. Jullie reizen rond in een comfortabele minivan met airconditiong. De chauffeur haalt jullie op van het vliegveld en de hele rondreis blijft dezelfde chauffeur bij jullie tot het moment van terugvliegen. Op dagen dat er geen programma is, staat de chauffeur tot jullie beschikking voor kleine ritjes in de omgeving.

Kindvriendelijke hotels Sri Lanka
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Sri Lanka. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd. Bij Udawalawe N.P. slapen jullie in een tentedcamp. De tenten hebben echte bedden en een eigen badkamer met douche en toilet.

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Colombo op Sri Lanka. Het is ook mogelijk om vanaf een andere luchthaven te vertrekken bijv. Brussel of Düsseldorf.

PC124553 Kandy 123 (5)
Sri Lanka compleet - 20-daagse familierondreis Sri Lanka

20 dagen vanaf € 1.785 p p

Ontdek Sri Lanka door de ogen van je kinderen

Sri Lanka