persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu

Fietsexcursies wereldwijd

Nederland is een fietsland. Wij fietsen graag en veel. Maar wist je dat je dat ook heel goed op vakantie met je kinderen in een ver land kan doen? Lees hier hoe je in diverse landen een fietstocht kan inplannen in jouw reis. 

Fietsen, lekker actief bezig zijn en heerlijk buiten. We doen het allemaal veel. Om ergens te komen en ook om te bewegen en om iets te kunnen zien en beleven. Ook op reis kan dit. In veel landen zijn leuke fietstochten uitgestippeld en staan goede fietsen voor je klaar. En het leuke is, het kan op verschillende manieren, maar net wat bij jullie past.

Thailand: Op fietstour door Bangkok: van Chinatown tot lokale buurtjes
Vinden jullie leuk om door een stad te fietsen? Dit kan bijvoorbeeld in Bangkok. Samen met een gids fietsen jullie door de straatjes van Chinatown en zie je hoe de mensen hier wonen en werken. Je steekt met een pontje de Chao Praya over, de rivier die dwars door de stad stroomt om vervolgens verder te fietsen door de buurten aan de overkant. Deze excursie is bij al onze familiereizen Thailand bij te boeken als je in Bangkok overnacht.

Maleisië: Op fietstour door Kuala Lumpur
Nog een wereldstad die je op de fiets kan verkennen. Een leuke manier om Kuala Lumpur te ontdekken is op de fiets. Samen met een gids zien jullie de oude wijken, bezienswaardigheden en leren de stad op een andere manier kennen. Jullie fietsen op degelijke Nederlandse fietsen. Tijdens deze rit neemt de lokale gids je mee langs vele markante plaatsen in de stad. De Petronas Twin Tower, de groente- en fruitmarkt in Chow Kit en de Sin Sze Ya tempel zullen dan uiteraard niet ontbreken. Je krijgt een indruk van de geschiedenis en de cultuur van Kuala Lumpur. Deze superleuke excursie is bij al onze familiereizen Maleisië & Borneo bij te boeken.

Marokko: Ontdek Marrakech op de fiets
Met een gids fietsen jullie door Marrakech. De gids laat jullie de leukste plaatsen zien en op de fiets kom je op plekjes waar je anders niet zo snel zou komen. Je fiets met een local die natuurlijk alle leuke plekjes kent. De fietstocht is onderdeel van een sociaal project. Op de werkplaats leren jongeren het vak van fietsenmaker. Op deze manier steun je dus tegelijk de lokale bevolking. Deze superleuke excursie kun je bijboeken op al onze familiereizen Marokko.

Zuid-Afrika: Fiets door Soweto
Een van de grootste townships van Zuid Afrika is Sowetho en de plek waar o.a. Nelson Mandela en bisschop Desmond Tutu hebben gewoond. Deze tour laat je vele kanten van een township zien. Jullie bezoeken een aantal belangrijke gebouwen en projecten. Met de fiets en gids verken je de kleinere wijken. Op deze manier voelen jullie de sfeer in een township goed aan. Onderweg leer je nog een paar woorden Tsotsi, de lokale taal van Soweto en ga je nog een bezoek bij een aantal mensen thuis. Een boeiende en inspirerende excursie die je kunt inpassen in alle familiereizen Zuid-Afrika die een nacht in Johannesburg verblijven.

Fiets van tempel naar tempel in Sri Lanka en Thailand
Je kunt de fiets ook gebruiken om de bezienswaardigheden in de omgeving te zien. In Sri Lanka bijvoorbeeld. Daar neem je de fiets om de vele tempels in Polonnaruwa te kunnen bekijken. Niet in een warm busje of te voet, maar lekker op fiets. Dan ben je overal snel en zie je veel. In al onze familiereizen Sri Lanka is standaard een fietsexcursie in Polonnaruwa opgenomen.
Dit kan in ook in Ayutthaya in Thailand. Fiets van tempel naar tempel en zie de prachtige oudheden op een andere manier. Een verblijf in Ayutthaya is in veel van onze familiereizen Thailand opgenomen.

Indonesië fietsland: langs het Toba-meer, naar de Borobodur of ontdek de tempels rondom Ubud
In Indonesië kom je op fiets door prachtige gebieden. Door de rijstvelden van Bali bijvoorbeeld of langs het Toba-meer op Sumatra. Tijdens de familiereis Sumatra, Java en Bali en de reis Sumatra & Bali kun je fietsen rond het Toba-meer.  Je fiets door een prachtige, groene omgeving en maakt tussenstops bij kleine dorpjes en oude Batak huizen. De lokale bewoners zullen jullie gastvrij welkom heten.
Op Bali kun je vanuit Ubud heerlijk gaan fietsen tussen de mooie rijstvelden. Deze worden afgewisseld door kleine dorpjes en mooie tempels. Stop gerust om een kijkje te gaan nemen. Een verblijf in Ubud is opgenomen in al onze familiereizen Indonesië.

Fiets tijdens je rondreis Zuid-Afrika en zie giraffes en zebra’s van heel dichtbij
Een spannende fietstocht maak je in Zuid-Afrika. Pak de fiets en ga in Swaziland een wildpark. Onderweg kom je van alles tegen. Zebra’s, Gnoe’s en giraffes. Terwijl je fiets springen de impala’s voor je opzij. Samen met een gids fiets je door het wildpark van Mlilwane. Deze excursie kun je bijboeken bij alle familiereizen Zuid-Afrika waar je in Swaziland overnacht.

Fiets over het platteland van Vietnam
Ook in Vietnam is fietsen populair. Tijdens je bezoek aan de Mekong Delta springen jullie al een paar keer op de fiets om deze mooie delta te ontdekken. Maar ook op andere plekken in het midden van het land worden mooie fietstochten georganiseerd om het platteland van Vietnam te ontdekken en kennis te maken met de lokale bevolking. In Hoi An kun je op de fiets naar Tra Que. Hier kun je zien hoe de mensen leven en werken, maar je kunt er ook een echte kookworkshop volgen. Na de lunch fiets je weer naar huis. In Hué fiets je over het platteland en maak je kennis met de verschillende vormen landbouw. Al onze familiereizen Vietnam komen in Hoi An.

Praat mee over deze blogpost.