persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Tempels, noodels en panda's - 15-daagse familiereis China

De verboden stad, het terracotta leger, de Chinese Panda en het prachtige berglandschap in het zuiden. Zomaar wat mooie belevenissen die je gaat tegenkomen op deze bijzondere familiereis China. En dan natuurlijk niet op een afstand vanuit de bus, maar ook op de fiets, per boot of wandelend.

Overzicht

Dag 1 Amsterdam – Beijing
Dag 2 Aankomst Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Xi’an
Dag 6 Xi’an
Dag 7 Xi’an – Chengdu
Dag 8 Chengdu
Dag 9 Chengdu – Yangshuo
Dag 10 Yangshuo
Dag 11 Yangshuo
Dag 12 Yangshuo – Hongkong
Dag 13 Hongkong
Dag 14 Hongkong – Amsterdam
Dag 15 Aankomst Amsterdam
* Ipv Hongkong kan de reis ook worden afgesloten in Shanghai

china pandasnoodles

Dag tot Dag

1 Vlucht naar China

Vandaag gaat jullie familiereis China beginnen. Jullie stappen op het vliegtuig naar China. Het is een lange zit dus neem wat mee om te lezen en eventueel een spelletje. Natuurlijk is er ook flight entertainment aan boord met films en spelletjes.

China (1)
2 Aankomst Beijing

Aankomst in Beijing, de hoofdstad van China. Jullie worden opgewacht op de luchthaven en naar jullie hotel gebracht. China telt bijna1,5 miljard inwoners en is wel 230 keer groter dan Nederland. Je kunt je dus voorstellen dat Beijing ook een megagrote stad is! Neem deze eerste dag dan ook de tijd om te wennen. Wandel wat rond en laat deze indrukwekkende stad op je inwerken. Tussen de vele gebouwen zie je mooie, kleine tempels en prachtige parken. In de oude woonwijken, ook wel hutongs genaamd zie je veel gebeuren; veel fietsers, straatverkopers en kleine winkeltjes en restaurantjes. Als je een hapje gaat eten in een traditioneel restaurant komt de eerste uitdaging van de reis: het eten met stokjes!

 

Beijing (7)
3 Beijing - de verboden stad

Vandaag staan er een aantal hoogtepunten van jullie reis op het programma. Jullie brengen een bezoek aan de verboden stad en het plein van de hemelse vrede. Bij mooi weer zie je hier vele kleurrijke vliegers. Wil je meedoen, dan kan dat er zijn ook stalletjes waar je je eigen vlieger kan kopen.
Bij het plein is ook de Verboden Stad. Hier woonden eeuwenlang de keizers van het Chinese rijk en het was verboden voor de gewone Chinezen om hier te komen. Het is waanzinnig mooi van binnen. Je wandelt tussen de prachtigste paleizen en binnenplaatsen.
Wil je na al deze drukte even rustig bijkomen? Wandel dan naar het Beihai-park en huur bij het meer een bootje.
Hebben jullie in de avond nog zin om uit te gaan? Dan kun je een bezoek brengen aan een van de vele voorstelling. Een aanrader is een voorstelling met acrobatiek. Meisjes wringen zich als slangen in allerlei bochten en jongens klimmen tegen verticale palen omhoog en laten zich er met salto’s en schroeven weer vanaf storten. Jongleerders fietsen op eenwielers en jongleren met van alles.

Beijing (9)
Optionele excursie(s)
4 Beijing - Chinese muur

Als je in China bent mag een bezoek aan de Chinese muur natuurlijk niet ontbreken.
De Chinese muur is een van de bekendste bouwwerken ter wereld en is duizenden kilometers lang. Het is zelfs te zien vanuit de ruimte! Vandaag gaan jullie er een stukje op lopen. De Chinese muur is goed te combineren met een bezoek aan het zomerpaleis. Het ligt aan een meer en je kan er heerlijk ronddwalen tussen paleizen en tuinen.
In de avond krijgen jullie een transfer naar het station om de nachttrein te nemen naar Xi’an.
*Zien jullie een nachttrein niet zitten? Deze treinreis kan ook overdag!

Beijing (2)
5 Xi'an - Terracotta leger

Na een verblijf in Beijing verlaten jullie deze miljoenenstad om de rest van China te ontdekken. De volgende stop is in Xi’an, een rit van 6 uur met een hoge snelheidstrein. Jullie kunnen kiezen of jullie met de dag- of nachttrein willen gaan.
Vele eeuwen terug was Xián het begin van de zijderoute. Vanuit deze stad vertrokken karavanen met zijde en kruiden naar het westen.
Xi’an is ook de stad van het beroemde terracotta leger. Vandaag brengen jullie een bezoek aan het complex met de duizenden beelden van soldaten in klei. Keizer Qin Shi Huangdi begon al met het bouwen van dit leger toen hij in zijn tienerjaren was in de 3e eeuw voor Christus. Het is indrukwekkend hoeveel beelden er staan en al zo lang!

Xian (6)
Optionele excursie(s)
6 Xi'an - fietsen over de stadsmuur

In Xi’an kun je ronddwalen door de oude wijken. In deze stad zie je een mix aan volkeren en geloven.  Zo is er een Islamitische wijk met een mix van Chinese en Islamitische bouwstijlen. En kun je er kebab en noodlesoep eten.
Vandaag hebben jullie ook de mogelijkheid om even actief bezig te zijn. Xi’an heeft nog een 14 km lange stadsmuur waar je over kunt wandelen of fietsen. Vanaf de muur heb je een mooi uitzicht over de stad maar ook over de omgeving buiten Xi’an. Buiten de muur staan een aantal pagodes en torens die je kunt bezoeken.

Tip: huur een fiets en maak een tocht over de stadsmuren van Xi’an

Xian (2)
7 Xi'an - Chengdu

De reis gaat per trein verder naar Chengdu. Chengdu is de hoofdstad van Sichuan en voor Chinese begrippen een middelgrote provincie stad, met toch al gauw 5 miljoen inwoners. Het is een interessante stad omdat het een mengeling is van oude tradities met de moderne tijd. Er zijn hypermoderne winkelcentra en wolkenkrabbers, maar ook een echte authentieke Chinese markt, eeuwenoude kloosters en een groot stadpark met traditionele theehuizen waar fanatiek het spel Majong wordt gespeeld. Als jullie de drukte van de stad even zat zijn schuif dan gerust aan.

Chengdu (9)
8 Op bezoek bij de panda's

Chengdu is ook de pandastad van China want hier is namelijk Panda Breedingcenter gevestigd wat absoluut een must is om te bezoeken. Een fokprogramma zorgt er hier voor dat de reuzenpanda niet uitsterft en er worden dan ook met regelmaat jonge panda’s geboren. Deze babypanda’s zijn geweldig om te zien. Met hun schattigheid en onhandigheid kun je er lang naar kijken. Daarnaast wonen er ook nog een groot aantal volwassen panda’s in het centrum,
We raden ook aan om op een van de avonden een bezoek te brengen aan de Sichuan Opera. Een leuke show met muzikanten, zangers en acrobaten. De maskers en kostuums zijn een mooi om te zien.

Chengdu (5)
Optionele excursie(s)
9 Chengdu - Yangshuo

Jullie gaan naar de luchthaven van Chengdu en nemen het vliegtuig naar de bijna 1000 km verderop gelegen stad Guilin. Vanuit Guilin worden jullie naar het nabij gelegen Yangshuo gebracht. Dit is het platteland van China met het voor China zo karakteristieke karstlandschap. Om je heen rijzen bergen loodrecht uit het landschap op. Tussen de gebergten verbouwt de lokale bevolking hun rijst. Yangshuo zelf is een levendig stadje met veel winkeltjes, terrasjes en restaurants.

Yangshuo (12)
10-11 Yangshuo

Twee dagen om de omgeving van Yangshuo te verkennen. Dit kan op verschillende manieren, zowel te fiets als met de boot. Zo kun je een bezoek brengen aan Moon Hill. Een grote berg met een bovenin een gat in de vorm van een maan. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over de indrukwekkende omgeving. Je gaat erop de fiets naar toe. Onderweg zie je hoe ze in China leven op het platteland. We kunnen ook een boottocht voor jullie regelen waarbij je relaxt de Li-rivier afzakt. Onderweg passeer je een landschap van karstgebergte, dorpjes en rijstvelden. In een van de omliggende dorpjes kun je een van de kleurrijke markten bezoeken. ’s Avonds kun je aan de oever van de Li Rivier een lichtshow bijwonen. Vele acteurs dansen met lichtjes over het water.

Yangshuo (2)
Optionele excursie(s)
12 Yangshuo - Hongkong

Jullie gaan terug naar Guilin waar jullie op een snelle trein naar Hongkong stappen. Hongkong hoort sinds 1997 bij China maar is toch ook weer heel anders. Wolkenkrabbers, moderne winkelcentra, Chinese vissersschepen en traditionele woonwijken wisselen elkaar af.

Hongkong (3)
13 Hongkong

Een dagje om Hongkong te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld met een trammetje omhoog naar Victoria Peak. Van hieruit heb je een mooi uitzicht over de beroemde skyline van Hongkong. Maar je kunt ook lekker de stad in met een bezoek aan de winkelstraat Nathan Road of aan de Tempel Street Markt. Je ziet de modernste snufjes afgewisseld met traditionele etenswaren

Hongkong (1)
14 Hongkong

Nog een dagje Hongkong. Neem de ferry naar Hongkong Island of door de Victoria Bay. Rust uit in een van de vele parken. Voor de liefhebbers is er in Hongkong ook een Disneyland!
In de avond krijgen jullie een transfer naar de luchthaven. De familiereis China zit erop en jullie vliegen terug naar huis.

Hongkong (2)
15 Aankomst Nederland

Aankomst Amsterdam. De familiereis naar China is ten einde. Gelukkig kom je thuis met een berg mooie herinneringen om nooit te vergeten!

China (4)

Reissom

Reissom per persoon vanaf  € 1.649*

Inbegrepen:
-Alle overnachtingen in 2- persoonskamer op basis van logies en ontbijt
-Binnenlandse vlucht Chengdu – Guilin
-Nachttrein Beijing – Xi’an in een 4-persoonsslaapcoupé
-Hoge snelheidstrein Xi’an – Chengdu en Guillin – Hongkong
-Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
-Bejing: excursie naar de verboden stad en Chinese muur
-Xi’an: transfer terracotta leger (excl. Entreegelden)
-Chengdu: transfer panda research centre (excl. Entreegelden)
-Yangshuo: boottocht en fietstocht

Niet inbegrepen:
-Vlucht Amsterdam – Beijing //Hongkong – Amsterdam v.v. incl. belastingen en toeslagen
-Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
-Entreegelden
-Reis- en annuleringsverzekeringen
-Persoonlijke uitgaven en fooien
-Drankjes en overige maaltijden
-Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Beijing (16) Yangshuo (1)

Extra informatie

Vervoer
Vanaf Nederland is het mogelijk om met diverse luchtvaartmaatschappijen naar China te vliegen. Sommige vliegen rechtstreeks of anders met een korte overstap. Het is ook mogelijk om vanaf Düsseldorf te vertrekken voor mensen die in het oosten of zuiden van het land wonen.
In China wordt veel per snelle trein gereisd. Wij reserveren dan 1e klas zit- of slaapcoupés. Langere afstanden gaan per binnenlandse vlucht. Transfers gaan altijd in comfortabele minibusjes.

Verblijf
In China verblijven jullie in comfortabele middenklasse hotels. In grotere steden zijn deze vaak wat groter en beschikken niet altijd over een zwembad.

China (3) China (12)
Tempels, noodels en panda's - 15-daagse familiereis China

15 dagen vanaf € 1649,- p p

Ontdek China door de ogen van je kinderen

China