persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

China net even anders - 20-daagse rondreis China met kinderen

Hoe leuk is het om Kungfu les te krijgen van monniken in een klooster. Of te wandelen door schitterende hooggelegen rijstvelden. Tijdens deze reis door China met kinderen doe je dat. Maar je bezoekt natuurlijk ook de hoogtepunten van China zoals de verboden stad, het terracotta leger, de Chinese Panda en het prachtige berglandschap in het zuiden.

Overzicht

Dag 1 Amsterdam – Beijing
Dag 2 Aankomst Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijing – Dengfeng
Dag 6 Dengfeng – Luoyang
Dag 7 Luoyang – Xi’an
Dag 8 Xi’an
Dag 9 Xi’an – Chengdu
Dag 10 Chengdu
Dag 11 Chengdu
Dag 12 Chengdu – Yangshuo
Dag 13 Yangshuo
Dag 14 Yangshuo
Dag 15 Yangshuo – Ping’an
Dag 16 Ping’an
Dag 17 Ping’an – Shanghai
Dag 18 Shanghai
Dag 19 Shanghai – Amsterdam
Dag 20 Aankomst Amsterdam
* Ipv Shanghai kan de reis ook worden afgesloten in Hongkong

china anders

Dag tot Dag

1 Vlucht naar China

Vandaag gaat jullie rondreis China met kinderen beginnen. Jullie stappen op het vliegtuig naar Beijing. Het is een lange zit dus neem wat mee om te lezen en eventueel een spelletje. Natuurlijk is er ook flight entertainment aan boord met films en spelletjes.

China (2)
2 Aankomst Beijing

Aankomst op het vliegveld van Beijing, de hoofdstad van China. Jullie worden opgewacht door een chauffeur en naar jullie hotel gebracht. China telt bijna1,5 miljard inwoners en is meer dan 230 keer groter dan Nederland. Je kan je voorstellen dat Beijing ook een megagrote stad is! Neem deze eerste dag de tijd om te wennen. Wandel rond en laat deze indrukwekkende stad op je inwerken. Tussen de vele gebouwen zie je kleine, mooie tempels en prachtige parken. In de oude woonwijken, ook wel hutongs genaamd zie je veel gebeuren; straatverkopers, kleine winkeltjes en restaurantjes. Als je wat gaat eten in een traditioneel restaurant komt de eerste uitdaging van de reis: het eten met stokjes!

 

Beijing (9)
3 Beijing - de verboden stad

Een dag om Beijing te gaan verkennen, Vandaag staan er al een aantal hoogtepunten van jullie reis op het programma. Breng een bezoek aan de verboden stad en het plein van de hemelse vrede. Hier woonden eeuwenlang de keizers van het Chinese rijk en het was verboden voor de gewone Chinezen om hier te komen. Het is waanzinnig mooi van binnen. Je wandelt tussen de prachtigste paleizen en binnenplaatsen. Bij mooi weer zie op het plein vele kleurrijke vliegers. Wil je meedoen?  Koop dan bij een van de stalletjes je eigen vlieger.
Hebben jullie in de avond zin om uit te gaan? Ga naar een van de vele voorstelling. Een aanrader is een voorstelling met acrobatiek. Meisjes wringen zich als slangen in allerlei bochten en jongens klimmen tegen verticale palen omhoog en laten zich er met salto’s en schroeven weer vanaf storten. 

Beijing (7)
Optionele excursie(s)
4 Beijing - Chinese muur

Als je in Beijing bent mag een bezoek aan de Chinese muur natuurlijk niet ontbreken.
De Chinese muur is een van de bekendste bouwwerken ter wereld en is duizenden kilometers lang. Vandaag gaan jullie er een stukje op wandelen. De Chinese muur is prima te combineren met een bezoek aan het zomerpaleis. Het ligt aan een meer en je kan er heerlijk rondwalen tussen paleizen en tuinen.

Beijing (1)
5 Dengfeng

Vandaag trekken jullie verder China in en gaat de echte rondreis beginnen! In zo’n 3 uur gaan jullie met de trein naar de stad Zhengzhou. Daarna volgt er nog een transfer van ongeveer een uur naar het plaatsje Dengfeng. Vlakbij Dengfeng is het beroemde Shaolin klooster gelegen.

China (11)
6 Shaolin klooster & Kungfu les

Vandaag is het zover! Jullie brengen een bezoek aan het beroemde klooster van Shaolin. Het klooster is mooi, maar het klooster is met name bekend vanwege de monniken die expert zijn in Kungfu. Jullie krijgen een demonstratie en een les in Kungfu van een van de monniken.
In de middag krijgen jullie een transfer naar Luoyang. Onderweg brengen jullie nog een bezoek aan de indrukwekkende Longmen-grotten. Langs de Yi-rivier zijn in de rotsen kamers en nissen uitgehouwen die gevuld zijn met Boeddhistische beelden.

Beijing (14)
7 Xi'an - Terracotta leger

In de ochtend nemen jullie weer de trein en reizen in een uur of twee naar Xi’an, Vele eeuwen terug was de stad Xi’an het begin van de zijderoute. Vanuit deze stad vertrokken karavanen met zijde en kruiden naar het westen.
Xi’an is ook de stad van het beroemde terracotta leger. Vanmiddag brengen jullie een bezoek aan het complex met de duizenden beelden van soldaten in klei. In de 3e eeuw voor Christus begon Keizer Qin Shi Huangdi al met het bouwen van dit leger. Het is indrukwekkend hoeveel beelden er staan en al zo lang!

Xian (8)
Optionele excursie(s)
8 Xi'an - fietsen over de stadsmuur

In Xi’an kun je heerlijk ronddwalen door de oude wijken. Je ziet hier een mix aan volkeren en geloven. Zo is er een Islamitische wijk met een mix van Chinese en Islamitische bouwstijlen en kun je er kebab en noodlesoep eten.
Vandaag hebben jullie ook nog de mogelijkheid om actief bezig te zijn. Xi’an heeft een 14 km lange stadsmuur waar je prima over kunt wandelen of fietsen. Vanaf de muur heb je een mooi uitzicht over de stad maar ook over de omgeving buiten Xi’an. Buiten de muur staan een aantal pagodes en torens die je kunt bezoeken.

Xian (3)
9 Xi'an - Chengdu

De reis China met kinderen gaat per snelle trein verder naar Chengdu. Chengdu is de hoofdstad van Sichuan en voor Chinese begrippen een middelgrote provincie stad, met toch al gauw 5 miljoen inwoners. Chengdu is een interessante stad omdat het een mengeling is van oude tradities met de moderne tijd. Er zijn hypermoderne winkelcentra en wolkenkrabbers, maar ook echte authentieke Chinese markten, eeuwenoude kloosters en een groot stadpark met traditionele theehuizen waar fanatiek het spel Majong wordt gespeeld. Als jullie de drukte van de stad even zat zijn, rust hier lekker uit.

Chengdu (7)
10 Op bezoek bij de panda's

Chengdu is ook de pandastad van China want hier is namelijk het beroemde Panda Breedingcenter wat absoluut een must is om te bezoeken. Een programma zorgt er hier voor dat de reuzenpanda niet uitsterft en er worden dan ook met regelmaat jonge panda’s geboren. Deze babypanda’s zijn geweldig om te zien. Met hun schattigheid en onhandigheid kun je er uren naar kijken. Daarnaast wonen er ook nog een groot aantal volwassen panda’s in het centrum,
We raden aan om op een van de avonden een bezoek te brengen aan de Sichuan Opera. Een leuke show met muzikanten, zangers en acrobaten. De maskers en kostuums zijn een fascinerend om te zien.

 

Chengdu (4)
Optionele excursie(s)
11 Chengdu

Vrije dag in Chengdu. Jullie kunnen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Wenshu klooster, het belangrijkste klooster van Chengdu. In de oude straatjes rondom dit klooster hangt een oosterse sfeer met veel kraampjes en kleine winkeltjes waar ze veel wierook en andere snuisterijtjes verkopen.
Jullie kunnen ook naar Leshan om de grootste zittende boeddha ter wereld te zien. Deze boeddha is helemaal uitgehouwen in de rode rotsen.

Chengdu (1)
12 Chengdu - Yangshuo

Jullie gaan naar het vliegveld van Chengdu en nemen het vliegtuig naar de bijna 1.000 km verderop gelegen stad Guilin. Vanuit Guilin worden jullie naar het nabij gelegen Yangshuo gebracht. Dit is het platteland van China met het voor China zo karakteristieke karstlandschap. Om je heen rijzen indrukwekkende bergen loodrecht op uit het landschap. Tussen de gebergten verbouwt de lokale bevolking hun rijst. Yangshuo zelf is een levendig, gezellig stadje met veel winkeltjes, terrasjes en restaurants.

Yangshuo (7)
13-14 Yangshuo

Twee dagen om de omgeving van Yangshuo te gaan verkennen. Dit kan op verschillende manieren met zowel de fiets als met de boot. Fiets naar Moon Hill, een grote berg met een bovenin een gat in de vorm van een maan. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over de indrukwekkende omgeving. Onderweg zie je hoe ze in China leven op het platteland. We kunnen ook een boottocht voor jullie regelen waarbij je relaxt de Li-rivier afzakt. Onderweg passeer je een landschap van karstgebergte, dorpjes en rijstvelden. In een van de omliggende dorpjes kun je een van de kleurrijke markten bezoeken. In de avonds kun je aan de oever van de Li Rivier een lichtshow bijwonen. Vele acteurs dansen met lichtjes over het water.

Yangshuo (4)
Optionele excursie(s)
15 Yangshuo - Ping'an

Op een paar uur rijden van Yangshuo liggen de beroemde Longji rijstterrassen. Deze eeuwenoude terrassen zijn zeer indrukwekkend gelegen in de heuvels. Ping’an is een klein dorpje helemaal boven op de rijstterrassen gelegen. Het dorpje is alleen te voet bereikbaar. Bagage kan beneden opgeslagen worden en jullie kunnen gebruik maken van dragers voor de overige kleine bagage. Jullie overnachten in een eenvoudig hotel van een zeer gastvrije familie.

Pingyao (2)
16 Longji rijstterrassen

Een dag om Ping’an en omgeving te verkennen. Er zijn diverse wandelingen van eenvoudig tot moeilijker waarbij je over kleine dijkjes tussen de terrassen balanceert. Je ziet de Zhuang bevolking aan het werk op deze hoogst gelegen terrassen ter wereld. Je loopt over smalle paadjes tussen de rijstvelden afgewisseld door bossen en prachtige uitzichten.a

Pingan (2)
17 Ping'an - Shanghai

Jullie gaan terug naar Guilin waar jullie op een vlucht naar Shanghai stappen. Shanghai is de grootste stad van China en waarschijnlijk ook de meest hippe en moderne stad. Shanghai heeft een oud gedeelte ‘Puxi’ maar ook een nieuw gedeelte ‘Pudong’. Het contrast tussen deze twee gedeeltes is enorm. Wolkenkrabbers versus kleine, oude straatjes.

Pingyao (3)
18 Shanghai

Een dagje om Shanghai te ontdekken wat natuurlijk veel te kort is want er is zo veel te zien! Breng een bezoek aan het park in het centrum van Shanghai. Het is een levendig park waar op ieder uur van de dag wel iets te beleven valt. Of ga met de snelle lift naar het dak van de Shanghai Tower. Vanaf de 126e verdieping heb je een waanzinnig uitzicht.
Een bezoek aan de oude tempel Jing’an mag ook op het lijstje en natuurlijk een rondwandeling Tianzifang wijk vol met kleine winkeltjes. In de avond moet je echt naar de Bund, een promenade in het centrum van Shanghai. Aan de overkant van de rivier zie je de skylne die ’s avonds indrukwekkend verlicht wordt.

Shanghai (3)
19 Shanghai - Amsterdam

Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht hebben jullie nog de tijd om wat meer van Shanghai te zien. In de loop van de dag krijgen jullie een transfer naar het vliegveld om daar een vlucht naar Amsterdam te nemen. De reis naar China met kinderen zit erop.

Shanghai (1)
20 Aankomst Nederland

Aankomst Amsterdam. De familiereis naar China is ten einde. Gelukkig kom je thuis met een berg mooie herinneringen om nooit te vergeten!

Shanghai (4)

Reissom

Reissom per persoon vanaf € 1.890*

Inbegrepen:
-Alle overnachtingen in 2- persoonskamer op basis van logies en ontbijt
-Binnenlandse vlucht Chengdu – Guilin en Guilin – Shanghai
-Hoge snelheidstrein Beijing – Zhengzhou, Luyoang – Xi’an, Xi’an – Chengdu
-Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
-Bejing: excursie naar de verboden stad en Chinese muur
-Xi’an: transfer terracotta leger (excl. Entreegelden)
-Chengdu: transfer panda research centre (excl. Entreegelden)
-Yangshuo: boottocht en fietstocht
– Denjeng: bezoek Shaolin klooster met Kungfu les

Niet inbegrepen:
-Vlucht Amsterdam – Beijing //Shanghai – Amsterdam v.v. incl. belastingen en toeslagen
-Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
-Entreegelden
-Reis- en annuleringsverzekeringen
-Persoonlijke uitgaven en fooien
-Drankjes en overige maaltijden
-Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

China (8) China (1)

Extra informatie

Vervoer
Vanaf Nederland is het mogelijk om met diverse luchtvaartmaatschappijen naar China te vliegen. Sommige vliegen rechtstreeks of anders met een korte overstap. Het is ook mogelijk om vanaf Düsseldorf te vertrekken voor mensen die in het oosten of zuiden van het land wonen.
In China wordt veel per snelle trein gereisd. Wij reserveren dan 1e klas zit- of slaapcoupés. Langere afstanden gaan per binnenlandse vlucht. Transfers gaan altijd in comfortabele minibusjes.

Hotels
In China verblijven jullie in comfortabele middenklasse hotels. In grotere steden zijn deze vaak wat groter en beschikken niet altijd over een zwembad.

Beijing (20) Chengdu (6)
China net even anders - 20-daagse rondreis China met kinderen

20 dagen vanaf € 1.890,- p p

Ontdek China door de ogen van je kinderen

China