persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Magisch China - 23-daagse familierondreis China

China, het mysterieuze oosten en zo leuk met kinderen! Ga vliegeren op het plein van de Hemelse Vrede en dwaal door de paleizen van de Verboden Stad. Reis met supersnelle treinen door het land, tel de soldaten in het terracotta leger en zie de reuzenpanda in het echt! De reis gaat door miljoenensteden met traditionele woonwijken, markten en moderne winkelcentra naar het Chinese platteland waar je tussen de rijstvelden kan fietsen of kan wandelen langs authentieke dorpjes. China, er is zoveel te doen! Een familierondreis China is geweldig.

Overzicht

Dag 1 Amsterdam – Beijing
Dag 2 Aankomst Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing
Dag 5 Pingyao
Dag 6 Pingyao
Dag 7 Xi’an
Dag 8 Xi’an
Dag 9 Xi’an – Chengdu
Dag 10 Chengdu
Dag 11Chengdu
Dag 12 Chengdu – Lijang
Dag 13 Lijang
Dag 14 Lijang – Dali
Dag 15 Dali
Dag 16 Dali – Kunming
Dag 17 Kunming – Yangshuo
Dag 18 Yangshuo
Dag 19 Yangshuo
Dag 20 Yangshuo – Hongkong
Dag 21 Hongkong
Dag 22 Hongkong – Amsterdam
Dag 23 Aankomst Amsterdam
* ipv Hongkong kunnn jullie de reis ook afsluiten in Shanghai

china magisch

Dag tot Dag

1 Vlucht naar China

Vandaag gaat jullie familierondreis China beginnen. Jullie stappen op het vliegtuig naar Beijing. Het is een lange vlucht dus neem wat mee om te lezen en eventueel een spelletje. Natuurlijk is er ook flight entertainment aan boord met films en spelletjes.

China (1)
2 Aankomst Beijing

Aankomst op de luchthaven van Beijing, de hoofdstad van China. Jullie worden opgewacht op de luchthaven door een chauffeur die jullie naar het hotel brengt. China telt bijna 1,4 miljard inwoners en is 230 keer groter dan Nederland. Je kunt je dus voorstellen dat Beijing ook een megagrote moet zijn! Neem deze eerste dag dan ook de tijd om te wennen. Wandel wat rond en laat deze indrukwekkende stad op je inwerken. Tussen de vele gebouwen zie je mooie, kleine tempels en prachtige parken. In de hutongs, de oude woonwijken, zie je veel gebeuren. Fietsers, straatverkopers, kleine winkeltjes en restaurantjes wisselen elkaar af. Als je wat gaat eten in een traditioneel restaurant komt de eerste uitdaging van de reis: het eten met stokjes!

 

Beijing (9)
3 Beijing - de verboden stad

Vandaag staan er al een aantal hoogtepunten van de reis op het programma. Jullie brengen een bezoek aan de verboden stad en het plein van de hemelse vrede. Bij mooi weer zie je hier vele kleurrijke vliegers. Wil je meedoen, koop bij een van de stalletjes je eigen vlieger. In de Verboden Stad woonden eeuwenlang de keizers van het Chinese rijk en het was de gewone Chinezen verboden om hier te komen. Het is waanzinnig mooi van binnen. Je wandelt tussen de prachtigste paleizen en binnenplaatsen.
Wil je na al deze drukte even bijkomen? Wandel dan naar het Beihai-park en huur bij het meer een bootje.
Ga in de avond naar een van de vele voorstelling. Een aanrader is een voorstelling met acrobatiek. Meisjes wringen zich als slangen in allerlei bochten en jongens klimmen tegen verticale palen omhoog en laten zich er met salto’s en schroeven weer vanaf storten.

Beijing (7)
Optionele excursie(s)
4 Beijing - Chinese muur

Als je in China bent mag een bezoek aan de Chinese muur natuurlijk ook niet ontbreken. De Chinese muur is een van de bekendste bouwwerken ter wereld en is duizenden kilometers lang. Het is zelfs te zien vanuit de ruimte! Vandaag gaan jullie er een stukje op wandelen. De Chinese muur is makkelijk te combineren met een bezoek aan het zomerpaleis. Het ligt aan een meer en je kan er heerlijk ronddwalen tussen paleizen en tuinen.

Beijing (2)
5 Pingyao

In de ochtend stappen jullie op de trein om China verder te gaan ontdekken. Pingyao is een oud, mooi stadje dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Je kunt hier dwalen door oude historische straatjes en hebt even het gevoel alsof je eeuwen terug in de tijd bent. Je loopt langs indrukwekkende stadsmuren en uitkijktorens. Dit is echt hoe China er vroeger uit heeft gezien. Drink een kopje thee in een van de oude theehuizen en bewonder de oude koopmanshuizen. Sta je op de toren bij de markt, dan heb je een schitterend uitzicht over de stad.

Pingyao (3)
6 Pingyao

In de ochtend nog tijd voor Pingyao. Jullie kunnen ook nog een bezoek brengen aan Wang Jia Dayuan, een oud fort dat vaak wordt gebruikt in Chinese films.
In de middag gaat de reis verder naar Xi’an. Vele eeuwen terug was Xi’an het begin van de zijderoute. Vanuit deze stad vertrokken karavanen met zijde en kruiden naar het westen.

Pingyao (2)
7 Xi'an - Terracotta leger

In de ochtend nog tijd voor Pingyao. Jullie kunnen ook nog een bezoek brengen aan Wang Jia Dayuan, een oud fort dat vaak wordt gebruikt in Chinese films.
In de middag gaat de reis verder naar Xi’an. Vele eeuwen terug was Xi’an het begin van de zijderoute. Vanuit deze stad vertrokken karavanen met zijde en kruiden naar het westen.

Xian (6)
Optionele excursie(s)
8 Xi'an - fietsen over de stadsmuur

In Xi’an kun je ook heerlijk dwalen door de oude wijken. In deze stad zie je een mix aan volkeren en geloven. Er is een Islamitische wijk met een mix van Chinese en Islamitische bouwstijlen en je kunt er kebab en noodlesoep eten. Vandaag hebben jullie ook de mogelijkheid om lekker actief bezig te zijn. Xi’an heeft een 14 km lange stadsmuur waar je goed over kunt wandelen of fietsen. Vanaf de muur heb je een mooi uitzicht over de stad en over de omgeving buiten Xi’an. Buiten de muur staan een aantal pagodes en torens die je kunt bezoeken.

Xian (2)
9 Xi'an - Chengdu

De familierondreis China gaat per trein verder naar de stad Chengdu. Chengdu is de hoofdstad van Sichuan en voor Chinese begrippen een middelgrote provincie stad, maar met toch al 5 miljoen inwoners. Het is een interessante stad omdat het een mix is van oude tradities met de moderne tijd. Er zijn hypermoderne winkelcentra en wolkenkrabbers, maar er is ook een echte authentieke Chinese markt, eeuwenoude kloosters en een groot stadpark met traditionele theehuizen waar fanatiek het spel Majong wordt gespeeld.

Chengdu (9)
10 Op bezoek bij de panda's

Chengdu is ook de pandastad van China want hier is het Panda Breedingcenter gevestigd wat absoluut een must is om te bezoeken. Een programma zorgt er voor dat de reuzenpanda niet uitsterft en er worden dan ook met regelmaat jonge panda’s geboren. Deze babypanda’s zijn geweldig om te zien want met hun schattigheid en onhandigheid kun je er lang naar kijken. Er wonen ook nog een groot aantal volwassen panda’s in het centrum,
We raden jullie aan om op een van de avonden een bezoek te brengen aan de Sichuan Opera. Een leuke show met muzikanten, zangers en acrobaten. De maskers en kostuums zijn een mooi om te zien.

Chengdu (5)
Optionele excursie(s)
11 Chengdu

Vrije dag in Chengdu. Jullie kunnen een bezoek brengen aan het Wenshu klooster, het belangrijkste klooster van Chengdu. In de oude straatjes rondom dit klooster hangt een spannende sfeer met veel kraampjes en kleine winkeltjes waar ze veel wierook en andere snuisterijtjes verkopen. Jullie kunnen ook naar Leshan om de grootste zittende Boeddha ter wereld te zien. Deze is helemaal uitgehouwen in de rode rotsen.

Chengdu (2)
12 Chengdu - Lijang

Jullie gaan naar de luchthaven van Chengdu en nemen het vliegtuig naar Lijang. Lijang is een heel oud stadje en ligt midden in het gebied waar veel Chinese minderheden wonen. Veel van deze bevolkingsgroepen wonen nog in traditionele huizen en dragen hun eigen kleding. De bekendste groep in deze streek is de Naxi.
Lijang kent een wirwar aan straatjes met houten huisjes. Het is een hele sfeervolle stad om lekker in rond te dwalen. In het centrum heb je nog het oude paleis van Chief MU. De stad zelf is omgeven door uitlopers van de Himalaya.

Lijang (9)
13 Lijang

Vandaag lekker een actief dagje. Neem de fiets en ga naar het dorpje Baisha. Dit oorspronkelijk dorpje is van de Naxi en het is mogelijk om hier een kookles te krijgen. Je fiets langs mooie bloemenvelden en op de achtergrond zie je de Himalaya.

Lijang (4)
14 Lijang - Dali

Van Lijang vertrekken jullie naar Dali. Een ander bergdorp met minderheden. Hier wonen met name de Bai bevolking. Dali is voor een groot deel ommuurd met grote wachttorens en stadspoorten. Het is een gezellig plaatsje met veel winkeltjes en restaurantjes. In Dali mag een bezoek aan de drie pagodes San Ta Si eigenlijk niet ontbreken.

Dali (15)
15 Dali

Een vrije dag in Dali. Er is hier veel te doen. Bezoek een van de marktjes in de omgeving waar de Bai kopen en verkopen. Of neem de fiets en verken de omgeving. Een aanrader is een boottochtje op het Erheimeer.

Dali (14)
16 Dali - Kunming

Vanuit Dali reizen jullie naar het zuiden van China. De afstanden zijn echt enorm, vandaar dat er een tussenstop gemaakt wordt in Kunming.

Kunming (1)
17 Kunming - Yangshuo

Vanuit Kunming vliegen jullie naar de stad Guilin en vanuit Guilin worden jullie naar het nabij gelegen plaatsje Yangshuo gebracht. Je bent hier op het platteland van China met het voor China zo karakteristieke karstlandschap. Om je heen rijzen bergen loodrecht uit het landschap op. Tussen de gebergten verbouwt de lokale bevolking hun rijst. Yangshuo zelf is een levendig stadje met veel winkeltjes, terrasjes en restaurants.

Yangshuo (12)
18-19 Yangshuo

Twee dagen om de omgeving van Yangshuo te verkennen. Dit kan op verschillende manieren, zowel met de fiets als met de boot. Zo kun je een bezoek brengen aan Moon Hill. Dit is een grote berg met een bovenin een gat in de vorm van een maan. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over de indrukwekkende omgeving. We kunnen een boottocht voor jullie regelen waarbij je ontspannen de Li-rivier afzakt. Onderweg passeer je een landschap van karstgebergte, rijstvelden en dorpjes. In een van de omliggende dorpjes kun je een van de kleurrijke markt bezoeken.
’s Avonds kun je aan de oever van de Li Rivier een lichtshow bijwonen. Vele acteurs dansen met lichtjes over het water.

Yangshuo (2)
Optionele excursie(s)
20 Yangshuo - Hongkong

Jullie krijgen een transfer terug naar Guilin waar jullie op een snelle trein naar Hongkong stappen. Hongkong hoort sinds 1997 bij China maar is toch ook weer heel anders. Wolkenkrabbers, moderne winkelcentra, Chinese vissersschepen en traditionele woonwijken wisselen elkaar af.

Hongkong (3)
21 Hongkong

Een dagje om Hongkong te ontdekken. Het is leuk om met een trammetje omhoog naar Victoria Peak te gaan. Hier heb je een mooi uitzicht over de beroemde skyline van Hongkong. Maar je kunt ook de stad in met een bezoek aan de winkelstraat Nathan Road of aan Tempel Street Markt. Je ziet de modernste snufjes afgewisseld met traditionele etenswaren.

Hongkong (1)
22 Hongkong

Nog een dagje Hongkong. Neem de ferry naar Hongkong Island of vaar door de Victoria Bay. Ontspan in een van de vele parken. Voor de liefhebbers is er in Hongkong ook een Disneyland! In de avond krijgen jullie een transfer naar de luchthaven. De familierondreis China zit erop en jullie vliegen terug naar huis.

Hongkong (2)
23 Aankomst Nederland

Aankomst Amsterdam. De familierondreis naar China is ten einde. Gelukkig kom je thuis met een berg mooie herinneringen om nooit te vergeten!

Lijang (6)

Reissom

Reissom per persoon vanaf € 2.290*

Inbegrepen:
-Alle overnachtingen in 2- persoonskamer op basis van logies en ontbijt
-Binnenlandse vluchten Kunming – Guilin
-Ttrein Beijing – Pingyao – Xi’an
-Hoge snelheidstrein Xi’an – Chengdu en Guillin – Hongkong
-Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
-Bejing: excursie naar de verboden stad en Chinese muur
-Xi’an: transfer terracotta leger (excl. Entreegelden)
-Chengdu: transfer panda research centre (excl. Entreegelden)
-Yangshuo: boottocht en fietstocht

Niet inbegrepen:
-Vlucht Amsterdam – Beijing //Hongkong – Amsterdam v.v. incl. belastingen en toeslagen
-Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
-Entreegelden
-Reis- en annuleringsverzekeringen
-Persoonlijke uitgaven en fooien
-Drankjes en overige maaltijden
-Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Dali (6) Dali (11)

Extra informatie

Vervoer
Vanaf Nederland is het mogelijk om met diverse luchtvaartmaatschappijen naar China te vliegen. Sommige vliegen rechtstreeks of anders met een korte overstap. Het is ook mogelijk om vanaf Düsseldorf te vertrekken voor mensen die in het oosten of zuiden van het land wonen.
In China wordt veel per snelle trein gereisd. Wij reserveren dan 1e klas zit- of slaapcoupés. Langere afstanden gaan per binnenlandse vlucht. Transfers gaan altijd in comfortabele minibusjes.

Hotels
In China verblijven jullie in comfortabele middenklasse hotels. In grotere steden zijn deze vaak wat groter en beschikken niet altijd over een zwembad.

Lijang (5) Pingyao (2)
Magisch China - 23-daagse familierondreis China

23 dagen vanaf € 2.290,- p p

Ontdek China door de ogen van je kinderen

China