persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Ontspannen Jordanië - 8 daagse familiereis Jordanië

Een heerlijke ontspannen familiereis door het mooie Jordanië. Jullie bezoeken de hoogtepunten van Jordanië en sluiten af met een paar dagen aan de Rode Zee. Bezoek de oude Romeinse overblijfselen in Amman en Jerash, dwaal door de oude stad van Petra en scheur met een jeep door de woestijn. Aan het einde spoel je het woestijnzand van je af door een duik in de Rode Zee. Daar wacht je een schitterende onderwaterwereld. De Rode Zee heeft een van de mooiste koraalriffen ter wereld.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Amman
Dag 2: Madaba, excursie Jerash en Amman
Dag 3: Madaba – Petra
Dag 4: Petra
Dag 5: Petra – Wadi Rum – Aqaba
Dag 6-7: Aqaba
Dag 8: Aqaba – Amman – Amsterdam

Jordanie ontspannenb

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Jordanië

De familiereis Jordanië gaat beginnen. In ongeveer 5 uur vliegen jullie vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Als jullie zijn aangekomen in Jordanië staat er een chauffeur op jullie te wachten, die jullie naar het hotel in het dichtbij gelegen Madaba brengt. Madaba is een gezellig stadje. Ideaal om de eerste vakantiedagen door te slapen. Het centrum bestaat uit een enkele straten met winkeltjes en restaurantjes. Madaba staat bekend om zijn mooie mozaïeken. De kerken waar je die kunt vinden zijn op loopafstand.

Madaba (5)
2 Jerash & Amman

Vandaag ga je met een gids een naar het noorden om een bezoek te brengen aan de hoofdstad Amman en de oude Romeinse stad Jerash. In Amman gaan jullie de oude citadel bekijken, die bovenop een heuvel boven de stad ligt. Jullie maken ook een stop bij het amfitheater van Amman. Beide bouwwerken dateren uit de Romeinse tijd. Uit dezelfde tijd dateert ook de oude stad van Jerash. Een groot complex ten noorden van Amman waar je straten, pleinen, tempels en theaters ziet. Deze grootste Romeinse nederzetting buiten Europa is erg indrukwekkend. Aan het eind van de dag zijn jullie terug in Madaba.

Jerash (10)
Optionele excursie(s)
3 Kings Highway

De huurauto wordt afgeleverd bij het hotel om zelf op pad te gaan voor jullie familiereis Jordanië. Via de Kings Highway rijden jullie naar het zuiden. Deze weg slingert prachtig door de bergen en gaat langs vele dorpjes. Het is een oude handelsweg, maar ook een mooie verbinding van noord naar zuid. Vergeet niet onderweg te stoppen om te genieten van het uitzicht of om een lekker kopje thee te drinken bij een van de kleine theehuisjes die je onderweg tegenkomt. Stop ook bij het Kruisvaarderkasteel van Kerak. De onderaardse gangen zijn erg indrukwekkend. Het einddoel van vandaag is Wadi Musa, de toegangspoort naar een van de hoogtepunten van Jordanië namelijk Petra.

Kerak (5)
4 Petra

Een hele dag om een heel bijzonder complex te gaan bekijken; Petra. Het is een groot gebied dus trek er gerust de hele dag voor uit. Het bezoek aan Petra begint met de wandeling door de Siq, een lange kloof met aan beide zijden hoge rotswanden. Aan het eind van de kloof zie je meteen een van de hoogtepunten van je bezoek op namelijk de schatkamer. Maar het complex is veel groter dus wandel verder en ontdek oude tombes en grotwoningen. Klim af en toe omhoog voor de mooie uitzichten en om een idee te krijgen hoe groot dit complex is. Goede wandelaars kunnen ook doorlopen naar het klooster helemaal aan het einde.
Tip: neem een gids en laat je brengen naar de achterkant van Petra. Je begint de tocht dan bij het klooster en loopt zo terug naar de Siq. Op deze manier hoef je niet het hele stuk heen en weer te lopen naar de Monastery en heb je meer tijd om alles goed te bekijken.

Petra (6)
Optionele excursie(s)
5 Wadi Rum

In de ochtend laten jullie Petra achter jullie en rijden naar de Wadi Rum woestijn. Bij aankomst bij het dorpje Wadi Rum stappen jullie over in een 4 x 4 jeep om de woestijn in te gaan. De Wadi Rum is een hele ruige woestijn met veel rotspartijen en grote rode zandduinen.  Het is een indrukwekkend gebied dat ook in veel films te zien is. Met de jeep verkennen jullie de woestijn. Maar het is niet alleen zitten in de jeep en kijken, op veel punten kun je uitstappen om rotsen te beklimmen of een wandeling te maken. En de gids heeft ook altijd een board bij zich zodat je kunt proberen om te sandboarden. Een ritje op een kameel behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Aan het eind van de middag worden jullie weer afgezet bij jullie huurauto. Het is nu nog een klein stukje naar Aqaba.
* Als jullie willen kunnen jullie natuurlijk ook overnachten in de woestijn. Dan passen wij de reis gewoon aan voor jullie

Wadi Rum (47)
6-7 Aqaba

Twee dagen om te luieren aan het strand van Aqaba. Het hotel is direct aan het strand gelegen en heeft natuurlijk ook een zwembad. Maar als je aan de Rode Zee bent moet je eigenlijk ook gaan snorkelen. De Rode Zee heeft een schitterend onderwater wereld met koraalriffen en gekleurde vissen. Ga je met een boot dan heb je ook kans om dolfijnen te zien.

Aqaba 5
Optionele excursie(s)
8 Amman - Terugvlucht

De laatste dag van de familiereis door Jordanië. Jullie rijden via de snelweg weer terug naar Amman. Als jullie nog tijd over hebben zou je een stop kunnen maken bij Mount Nebo. Er wordt gezegd dat dit de berg is waar Mozes voor het eerst het beloofde land zag en het uitzicht is geweldig. Bij helder weer kun je Israël zien liggen. Je kunt er ook nog voor kiezen om een van de musea bij Amman te bezoeken. Bijvoorbeeld het Royal Automobile Museum. Hier staan alle auto’s opgesteld van de koninklijke familie, een enorme verzameling.
Jullie rijden naar de luchthaven en leveren de huurauto in. Daarna vliegen jullie terug naar Amsterdam.

Jordan 3 (8)

Reissom

Reissom per persoon vanaf  € 375*

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoons- of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Transfer luchthaven Amman – hotel op dag van aankomst
• Huurauto voor 6 dagen incl. verzekeringen
• Woestijnexcursie Wadi Rum incl. jeeptour
• Excursie Amman en Jerash

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Amman v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Benzine en tol
• Reisverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen vlucht naar Jordanië inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

* Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Jordan 3 (12) Wadi Rum (22)

Extra informatie

Vervoer en verblijf
Vanaf Nederland kun je met diverse luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vliegen naar Amman.

Huurauto
In Jordanië kun je prima rondreizen maken met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen. Alle autorondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een klasse B auto. In Jordanië is dit vaak een Hyundai i20. Een auto met ruime kofferbak en airconditioning. Wilt je graag een wat luxere uitvoering, dan is het geen probleem om een upgrade te krijgen. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag.  Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittende verzekering wordt afgesloten.

Hotels
In Jordanië verblijven jullie in kleinschalige hotels op een gunstig gelegen locatie. Waar mogelijk heeft jullie hotel een zwembad om lekker af te koelen na een drukke dag.

 

Jerash (11) Petra (5)
Ontspannen Jordanië - 8 daagse familiereis Jordanië

8 dagen vanaf € 375,- p p

Ontdek Jordanië door de ogen van je kinderen

Jordanië