persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Klassiek Jordanië - 8 daagse familierondreis Jordanië

In een korte tijd heel veel zien van dit prachtige land? Dan is de familierondreis Jordanië wat voor jullie. Jullie bezoeken de hoogtepunten van dit indrukwekkende land. Het leuke is dat Jordanië heel afwisselend is. Je bezoekt oude Romeinse nederzettingen, dwaalt door Petra, en scheurt met een Jeep door de woestijn. Aan het einde van de reis kunnen jullie nog even heerlijk drijven in de Dode Zee.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Amman
Dag 2: Madaba, excursie Jerash en Amman
Dag 3: Madaba – Dana
Dag 4: Dana – Petra
Dag 5: Petra
Dag 6: Petra – Wadi Rum
Dag 7: Wadi Rum – Dode Zee
Dag 8: Dode Zee – Amman – Amsterdam

jordanie klassiekb

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Jordanië

De familierondreis Jordanië gaat beginnen. Het is ongeveer 5 uur vliegen vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Aangekomen in Jordanië worden jullie opgewacht door een chauffeur die jullie naar het hotel in het dichtbij gelegen Madaba brengt. Madaba is een gezellig, klein stadje. Ideaal om de eerste vakantiedagen door te brengen. Het centrum bestaat uit een paar straten met winkeltjes en restaurantjes. Madaba staat bekend om zijn mozaïeken. De kerken waar je die kunt vinden zijn op loopafstand.

Madaba (8)
2 Jerash & Amman

Vandaag ga je met een gids een klein stukje naar het noorden om een bezoek te brengen aan de hoofdstad Amman en de oude Romeinse stad Jerash. In Amman gaan jullie de oude citadel bekijken, deze ligt bovenop een heuvel boven de stad. Ook maken jullie een stop bij het amfitheater van Amman. Beide bouwwerken dateren uit de Romeinse tijd. Uit die tijd dateert ook de oude stad van Jerash. Een groot complex ten noorden van Amman. Je ziet er straten, pleinen, tempels en theaters. Deze grootste nederzetting buiten Europa is erg indrukwekkend. Aan het eind van de dag komen jullie terug in Madaba.

Jerash (5)
Optionele excursie(s)
3 Kings Highway

De huurauto staat klaar voor jullie om zelf op pad te gaan voor jullie familierondreis Jordanië. Jullie rijden via de Kings Highway naar het zuiden. Deze weg slingert prachtig door de bergen en passeert vele dorpjes. Het is een oude handelsweg, maar ook een mooie verbinding van noord naar zuid. Vergeet niet onderweg te stoppen om te genieten van de uitzichten of om een lekker kopje thee te drinken bij een van de kleine theehuisjes langs de weg. Stop ook eens bij het Kruisvaarderkasteel van Kerak. De onderaardse gangen zijn indrukwekkend. Het einddoel van vandaag is Dana, het grootste natuurreservaat van het land.

Jordan 3 (12)
4 Dana national park

In de ochtend hebben jullie de tijd om te gaan wandelen in Dana. Dana is een schitterend, afwisselend gebied met onder andere bergruggen, wadi en zandduinen. Je kunt er zelf korte wandelingen maken of uitgebreidere samen met een gids. In de loop van de middag rijden jullie naar Wadi Musa, de toegangspoort naar een van de hoogtepunten van Jordanië namelijk Petra.

Dana 1
5 Petra

Een hele dag om een heel bijzonder gebied te gaan bekijken; Petra. Het is een groot complex dus trek er gerust de hele dag voor uit. Het bezoek aan Petra begint met een wandeling door de Siq, een lange kloof met aan beide zijden hoge rotswanden. Aan het eind van de kloof doemt meteen een van de hoogtepunten van je bezoek op namelijk de schatkamer. Maar het complex is veel groter. Wandel verder en ontdek oude tombes en grotwoningen. Klim af en toe ook omhoog voor de mooie uitzichten en om een idee te krijgen hoe groot dit complex is. Goede wandelaars kunnen doorlopen naar het klooster helemaal aan het einde.
Tip: neem een gids en laat je leiden naar de achterkant van Petra. Je begint de tocht dan bij het klooster en loopt zo terug naar de Siq. Op deze manier hoef je niet het hele stuk heen en weer te lopen naar de Monastery.

Petra (12)
Optionele excursie(s)
6 Wadi Rum

In de ochtend verlaten jullie Petra en rijden naar de Wadi Rum woestijn. Bij aankomst bij Wadi Rum stappen jullie over in een 4 x 4 jeep om de woestijn in te gaan. De Wadi Rum is een ruige woestijn met veel rotspartijen en rode zandduinen.  Het is een indrukwekkend gebied dat ook in veel films te zien is. Met de jeep verkennen jullie de woestijn. Het is niet alleen zitten en de jeep en kijken, maar je kunt op veel punten uitstappen om rotsen te beklimmen of een wandeling te maken. Een ritje op een kameel behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Aan het eind van de middag eindigen jullie bij het bedoeïenenkamp in de woestijn. Hier overnachten jullie in een tent met comfortabele bedden. Er zal door de bedoeïenen heerlijk voor jullie gekookt worden en ’s avonds kunnen jullie genieten van traditionele muziek, een waterpijp of een prachtige sterrenhemel.

Wadi Rum (40)
7 Wadi Rum - Dode Zee

Jullie staan vroeg op en zien de zon langzaam opkomen boven de woestijn. De rotsen en het zand kleuren prachtig rood. Na het ontbijt keren jullie terug naar de ingang van de woestijn. Wie wil kan dit per kameel doen. Jullie stappen in de huurauto en rijden terug naar het noorden. Het einddoel voor vandaag is de Dode zee. Jullie kunnen eventueel nog stoppen bij een van de vele Wadi’s voor een wandeling. Wadi Numeira is onderweg naar de Dode Zee en een aanrader.
Bij de Dode Zee kunnen jullie heerlijk ontspannen. In het water kun je lekker dobberen en op het strand staan emmers met Dode Zee klei. Smeer je er lekker mee, ze schijnen een heilzame werking te hebben. Het is echt waar de Dode Zee bevat zoveel zout dat je er heerlijk kan drijven. Zwemmen gaat je niet eens lukken, probeer het maar eens.

Dode Zee (8)
8 Mount Nebo - Terugvlucht

De laatste dag van de familierondreis Jordanië. Als jullie nog tijd over hebben zou je een stop kunnen maken bij Mount Nebo. Er wordt gezegd dat dit de berg is waar Mozes voor het eerst het beloofde land zag. Het uitzicht is geweldig. Bij helder weer kun je Israël zien liggen. Je kunt er ook nog voor kiezen om een van de musea bij Amman te bezoeken. Bijvoorbeeld het Royal Automobile Museum. Hier staan alle auto’s opgesteld van de koninklijke familie, een enorme verzameling. Jullie rijden naar de luchthaven en leveren de huurauto in. Daarna vliegen jullie terug naar Amsterdam.

Mount Nebo (3)

Reissom

Reissom per persoon vanaf  € 445*:

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoons- of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Transfer luchthaven Amman – hotel op dag van aankomst
• Huurauto voor 6 dagen incl. verzekeringen
• Woestijnexcursie Wadi Rum incl. jeeptour, diner en overnachting in Berber tent
• Excursie Amman en Jerash

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Amman v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Benzine en tol
• Reisverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen vlucht naar Jordanië inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

* Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Wadi Rum (24) Petra (10)

Extra informatie

Vervoer en verblijf
Vanaf Nederland kun je met diverse luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vliegen naar Amman.

Huurauto
In Jordanië kun je prima rondreizen maken met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen. Alle autorondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een klasse B auto. In Jordanië is dit vaak een Hyundai i20. Een auto met ruime kofferbak en airconditioning. Wilt je graag een wat luxere uitvoering, dan is het geen probleem om een upgrade te krijgen. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag.  Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittende verzekering wordt afgesloten.

Hotels
In Jordanië verblijven jullie in kleinschalige hotels op een gunstig gelegen locatie. Waar mogelijk heeft jullie hotel een zwembad om lekker af te koelen na een drukke dag.

Jerash (21) Kerak (5)
Klassiek Jordanië - 8 daagse familierondreis Jordanië

8 dagen vanaf € 445,- p p

Ontdek Jordanië door de ogen van je kinderen

Jordanië