persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu

Jordanië onbekend - 14-daagse gezinsreis Jordanië

Tijdens deze gezinsreis door Jordanië ontdekken jullie natuurlijk de hoogtepunten van Jordanië. Petra, Wadi Rum, Aqaba en de Dode Zee komen allemaal aan bod. Maar daarnaast brengen jullie ook een bezoek aan het groene, rustige noorden van Jordanië. Jullie bekijken oude Romeinse ruïnes en ontdekken de groene Jordaan vallei. Hier overnacht je in een mooie omgeving met leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Amman
Dag 2: Amman
Dag 3: Amman – Jerash – As Salt
Dag 4: As Salt – Sharhabil
Dag 5: Sharhabil
Dag 6: Sharhabil – Dode Zee
Dag 7: Dode Zee – Madaba
Dag 8: Madaba – Dana
Dag 9: Dana – Petra
Dag 10: Petra
Dag 11: Petra – Wadi Rum
Dag 12: Wadi Rum – Aqaba
Dag 13: Aqaba
Dag 14: Aqaba – Amman – Amsterdam

Jordanie onbekendb

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Jordanië

De gezinsreis Jordanië gaat beginnen. In 5 uur vliegen vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Op de luchthaven van Amman worden jullie opgewacht door een chauffeur die jullie naar het hotel in Amman brengt.

Amman (17)
2 Amman

Een dag om Amman te verkennen. Ga naar de Citadel gelegen op een heuvel boven de stad. En bekijk de kleine musea bij het amfitheater. Beide bouwwerken dateren uit de tijd van de Romeinen. ’s Avonds kun je lekker gaan eten in een van de tentjes op Rainbow Street.

Amman (4)
Optionele excursie(s)
3 Jerash & As Salt

Vandaag gaat de gezinsreis Jordanië echt beginnen. Haal de huurauto op en rijdt naar Jerash. Jerash is een groot complex ten noorden van Amman en dateert nog uit de tijd van de Romeinen. Je ziet hier eeuwenoude straten, pleinen, tempels en theaters. Deze grootste nederzetting buiten Europa is erg indrukwekkend. Jullie overnachten vandaag in het nabij gelegen As Salt, een van de meest pittoreske stadjes van Jordanië.

Jerash (3)
4 As Salt - Sharhabil

Jullie rijden verder naar het noorden. Helemaal in het noorden van het land vind je de overblijfselen van Um Qaiss. Onderweg kun je nog een bezoek brengen aan het kasteel in Ajloun. Dit Islamitische kasteel uit de 12e eeuw, gebouwd op de top van de hoogste heuvel in de omgeving, geeft je een schitterend 360 graden uitzicht. In Umm Qais vind je de ruïnes van de Hellenistisch-Romeinse stad Gadara. Het is prachtig gelegen met uitzicht over de Golan hoogvlakte en het meer van Tiberias. Voor de overnachting rijden jullie naar het Jordan Eco Park.

Salt 2
5 Jordan Eco Park

Een hele dag in het Jordan Eco Park. Hier is voor gezinnen heel veel te doen. Het ligt in de een prachtige groene omgeving van de Jordaan Vallei. Je kunt er fietsen huren of wandeltochten met een gids maken. Het heeft de langste zipline van het land en er zijn meerdere workshops te volgen.

 

Shopping 1
6 Sharhabil - Dode Zee

Jullie rijden weer een stukje verder naar beneden naar de Dode Zee.  Neem de route langs de Jordaan rivier. Een mooie groene route met leuke plaatsen om te stoppen. Dit kan bijvoorbeeld bij Bethany beyond the Jordan, een plaats aan de rivier de Jordaan met een lange geschiedenis. Bij de Dode Zee kunnen jullie heerlijk ontspannen. In het water kun je lekker dobberen en op het strand staan emmers met Dode Zee klei. Smeer je er mee in, ze schijnen een heilzame werking te hebben. Het is echt waar de Dode Zee bevat zoveel zout dat je er heerlijk kan drijven. Zwemmen gaat je niet eens lukken, probeer het maar eens.

Dode Zee (15)
7 Dode Zee - Madaba

De reis gaat verder naar Madaba. Maak onderweg een stop bij Mount Nebo. Er wordt gezegd dat dit de berg is waar Mozes voor het eerst het beloofde land zag. Het uitzicht is geweldig. Bij helder weer kun je Israël zien liggen. Madaba is een gezellig, klein stadje. Het centrum bestaat uit een paar leuke straten met winkeltjes en restaurantjes. Madaba staat bekend om zijn mozaïeken in de verschillende kerken.

Madaba (1)
8 Dana N.P.

Jullie rijden via de Kings Highway naar het zuiden. Deze weg slingert prachtig door de bergen en gaat door vele dorpjes. Het is een oude handelsweg en ook mooie verbinding van noord naar zuid. Vergeet niet onderweg te stoppen om te genieten van het uitzicht of om een lekker kopje thee te drinken bij een van de kleine theehuisjes langs de weg. Stop ook bij het Kruisvaarderkasteel van Kerak. De onderaardse gangen zijn erg indrukwekkend. Het einddoel van vandaag is Dana, het grootste , nog onbekende natuurreservaat van het land.

Dana 1
9 Dana - Petra

In de ochtend hebben jullie de tijd om te gaan wandelen in Dana. Dana is een schitterend, afwisselend gebied met onder andere bergruggen, bossen, wadi en zandduinen. Je kunt er zelf korte wandelingen maken of een langere samen met een gids.
In de loop van de middag rijden jullie naar het plaatsje Wadi Musa, de toegangspoort naar een van de hoogtepunten van Jordanië namelijk Petra.

Petra (5)
10 Petra

Een hele dag om een heel bijzonder complex te gaan bekijken; Petra. Het is een enorm complex dus trek er de hele dag maar voor uit. Het bezoek aan Petra begint met de wandeling door de Siq, een lange kloof met aan beide zijden hoge rotswanden. Aan het eind van de kloof zie je meteen een van de hoogtepunten van je bezoek op namelijk de schatkamer. Maar het complex is veel groter, dus wandel verder en ontdek oude grotwoningen en tombes. Klim af en toe ook eens omhoog voor mooie uitzichten en om een idee te krijgen hoe groot dit complex is. Goede wandelaars kunnen doorlopen naar het klooster helemaal aan het einde.
Tip: neem een gids en laat je brengen naar de achterkant van Petra. Je begint de tocht dan bij het klooster en loopt zo terug naar de Siq. Op deze manier hoef je niet het hele stuk heen en weer te lopen naar de Monastery en heb je meer tijd om alles goed te bekijken.

Petra (6)
Optionele excursie(s)
11 Wadi Rum

In de ochtend verlaten jullie Petra en rijden jullie verder naar het zuiden naar de Wadi Rum woestijn. Bij aankomst bij het dorpje van Wadi Rum stappen jullie over in een 4 x 4 jeep om de woestijn in te gaan. De Wadi Rum is een ruige woestijn met veel rotspartijen en rode zandduinen.  Het is een enorm indrukwekkend gebied dat ook in veel films te zien is. Met de jeep verkennen jullie de woestijn. Maar het is niet alleen maar zitten in de jeep en kijken. Je kunt op veel punten uitstappen om rotsen te beklimmen of een wandeling te maken. Een ritje op een kameel behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. En de gids heeft ook een sandboard bij zich om van de zandduinen af te glijden. Aan het eind van de middag eindigen jullie bij het bedoeïenenkamp in de woestijn. Hier overnachten jullie in een tent met comfortabele bedden. Er zal door de bedoeïenen heerlijk voor jullie gekookt worden en ’s avonds kunnen jullie genieten van traditionele muziek en een prachtige sterrenhemel.

Wadi Rum (47)
12 Wadi Rum - Rode Zee

Jullie staan vroeg op om de zon langzaam te zien opkomen boven de woestijn. De rotsen en het zand kleuren prachtig rood. Na het ontbijt keren jullie met de jeep terug naar de ingang van de woestijn. Wie wil kan dit per kameel doen. Jullie stappen in de huurauto en rijden een klein stukje naar Aqaba.

Wadi Rum (40)
13 Aqaba

Een dag om te luieren aan het strand van Aqaba. Het hotel ligt direct aan het strand en heeft natuurlijk ook een zwembad. Maar als je aan de Rode Zee zit moet je eigenlijk ook gaan snorkelen. De Rode Zee heeft een schitterende onderwater wereld met koraalriffen en vel gekleurde vissen. Ga je met een boot dan heb je ook kans om dolfijnen te zien.

Underwater 5
Optionele excursie(s)
14 Aqaba - Amman - Terugvlucht

De laatste dag van de gezinsreis Jordanië. Jullie rijden via de snelweg weer terug naar Amman. Als jullie nog tijd over hebben zou je een stop kunnen maken bij een van de musea bij Amman. Bijvoorbeeld het Royal Automobile Museum. Hier staan alle auto’s van de koninklijke familie, een enorme verzameling. Jullie rijden naar de luchthaven en leveren de huurauto in. Daarna vliegen jullie terug naar Amsterdam.

Jordan 3 (7)

Reissom

Reissom per persoon vanaf  € 765*:

Inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Amman v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Alle overnachtingen in tweepersoons- of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Transfer luchthaven Amman – hotel op dag van aankomst
• Huurauto voor 12 dagen incl. verzekeringen
• Woestijnexcursie Wadi Rum incl. jeeptour en overnachting in Berber tent op basis van halfpension

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Benzine en tol
• Reisverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen vlucht naar Jordanië inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

* Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Jordan 3 (12) Jordan 3 (8)

Extra informatie

Vervoer en verblijf
Vanaf Nederland kun je met diverse luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vliegen naar Amman.

Huurauto
In Jordanië kun je prima rondreizen maken met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen. Alle autorondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een klasse B auto. In Jordanië is dit vaak een Hyundai i20. Een auto met ruime kofferbak en airconditioning. Wilt je graag een wat luxere uitvoering, dan is het geen probleem om een upgrade te krijgen. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag.  Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittende verzekering wordt afgesloten.

Hotels
In Jordanië verblijven jullie in kleinschalige hotels op een gunstig gelegen locatie. Waar mogelijk heeft jullie hotel een zwembad om lekker af te koelen na een drukke dag.

Jerash (18) Kerak (5)
Jordanië onbekend - 14-daagse gezinsreis Jordanië

14 dagen vanaf € 765,- p p

Ontdek Jordanië door de ogen van je kinderen

Jordanië