persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Jordanië compleet - 10-daagse rondreis Jordanië met kinderen

Met deze rondreis Jordanië met kinderen zie je het allemaal. De oude Romeinse overblijfselen in Jerash en Amman, het prachtige natuurgebied van Dana, de rode woestijn van Wadi Rum, de oude koningsstad van Petra en het heerlijke strand van Aqaba. Op het einde kunnen jullie nog even drijven in de Dode Zee.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Amman
Dag 2: Madaba, excursie Jerash en Amman
Dag 3: Madaba – Dana
Dag 4: Dana – Wadi Rum
Dag 5: Wadi Rum – Aqaba
Dag 6: Aqaba
Dag 7: Aqaba – Petra
Dag 8: Petra
Dag 9: Petra – Dode Zee
Dag 10: Dode Zee – Amman – Amsterdam

Jordanie compleetb

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Jordanië

De rondreis Jordanië met kinderen gaat beginnen. Het is rond de 5 uur vliegen vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Aangekomen in Jordanië worden jullie opgewacht door een chauffeur die jullie naar het hotel in het vlakbij gelegen Madaba brengt. Madaba is een erg gezellig, klein stadje. Ideaal om de eerste dagen door te brengen. Het centrum bestaat uit een paar straten met winkeltjes en restaurantjes. Madaba staat bekend om zijn mozaïeken in de verschillende kerken.

Madaba (1)
2 Jerash & Amman

Vandaag gaan jullie met een gids een naar het noorden om een bezoek te brengen aan de hoofdstad Amman en de oude Romeinse stad Jerash. In Amman gaan jullie de oude citadel bekijken, deze ligt bovenop een heuvel boven de stad. Ook maken jullie een stop bij het oude amfitheater van Amman. Beide bouwwerken dateren uit de Romeinse tijd. Uit die tijd dateert ook de oude stad van Jerash, een groot complex even ten noorden van Amman. Je ziet hier oude straten, pleinen, tempels en theaters. Deze grootste nederzetting buiten Europa is indrukwekkend. Aan het eind van de dag komen jullie terug in Madaba.

Jerash (13)
Optionele excursie(s)
3 Kings Highway

De huurauto staat klaar voor jullie om zelf op pad te gaan voor jullie rondreis door Jordanië met kinderen. Jullie rijden via de Kings Highway naar het zuiden. Deze route slingert prachtig door de bergen en passeert vele dorpjes. Het is een oude handelsweg, maar ook een mooie verbinding van noord naar zuid Jordanië. Vergeet niet onderweg te stoppen om te genieten van de uitzichten of om een kopje thee te drinken bij een van de kleine theehuisjes langs de weg. Stop eens bij het Kruisvaarderkasteel van Kerak. De lange onderaardse gangen zijn indrukwekkend. Het einddoel van vandaag is Dana, het grootste natuurreservaat van het land.

Jordan 3 (3)
4 Dana N.P.

In de ochtend hebben jullie de tijd om te gaan wandelen in Dana. Dana is een schitterend, afwisselend gebied met onder andere bergruggen, bossen, wadi en zandduinen. Je kunt er zelf korte wandelingen maken of een langere samen met een gids. In de middag rijden jullie richting Wadi Rum waar jullie worden opgepikt door een jeep en naar een bedoeïenen kamp gebracht. Hier overnachten jullie in een tent met comfortabele bedden. Er zal door de bedoeïenen heerlijk voor jullie gekookt worden en ’s avonds kunnen jullie genieten van traditionele muziek of een prachtige sterrenhemel

Dana 1
5 Wadi Rum

Jullie staan vroeg op en zien de zon langzaam opkomen boven de woestijn. De rotsen en het zand kleuren prachtig rood door de opkomende zon. Na het ontbijt maken jullie een tocht per jeep door de woestijn. De Wadi Rum is een ruige woestijn met veel rotspartijen en rode zandduinen.  Het is een indrukwekkend gebied dat ook in veel films te zien is. Met de jeep verkennen jullie de woestijn. Op veel punten kunnen jullie uitstappen om rotsen te beklimmen of een wandeling te maken. Een ritje op een kameel behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Het is ook leuk om vanaf de hoge rode zandduinen met een sandboard naar beneden te zoeven. Jullie gids heeft er vast een bij zich. Aan het einde van de tour keren jullie terug naar de ingang van de woestijn. Jullie stappen in de huurauto en rijden nog een klein stukje door naar Aqaba.

 

Wadi Rum (40)
6 Aqaba

Een dag om te luieren aan het strand van Aqaba. Het hotel ligt direct aan het strand en heeft natuurlijk een zwembad. Maar als je aan de Rode Zee zit moet je eigenlijk ook gaan snorkelen in de schitterende onderwater wereld met koraalriffen en gekleurde vissen. Ga je met een boot dan heb je ook kans om dolfijnen te zien.

Aqaba 5
Optionele excursie(s)
7 Aqaba - Petra

Jullie rijden weer terug naar het noorden naar de plaats Wadi Musa, de toegangspoort naar een van de hoogtepunten van Jordanië namelijk Petra. Maak onderweg eens een stop bij Little Petra dan weet je wat je de volgende dag kunt verwachten.

 

Petra (22)
8 Petra

Een hele dag om een heel bijzonder gebied uitgebreid te gaan bekijken; Petra. Het is een enorm groot complex dus trek er gerust de hele dag voor uit. Het bezoek aan Petra begint met een wandeling door de Siq, een lange kloof met aan beide zijden hoge rotswanden. Aan het eind van de kloof zie je meteen een van de hoogtepunten van je bezoek op namelijk de schatkamer. Wandel verder en ontdek oude tombes en grotwoningen. Klim af en toe ook eens omhoog voor de mooie uitzichten en om een idee te krijgen hoe groot dit complex is. Goede wandelaars kunnen doorlopen naar het klooster helemaal aan het einde.
Tip: neem een gids en laat je meenemen naar de achterkant van Petra. Je begint de tocht dan bij het klooster en loopt zo terug naar de Siq. Op deze manier hoef je niet het hele stuk heen en weer te lopen naar de Monastery.

Petra (5)
Optionele excursie(s)
9 Petra - Dode Zee

Jullie stappen weer in de huurauto. Het einddoel voor vandaag is de Dode zee. Jullie kunnen eventueel nog stoppen bij een van de vele Wadi’s voor een wandeling. Wadi Numeira is onderweg naar de Dode Zee en zeker een aanrader.
Bij de Dode Zee kunnen jullie heerlijk ontspannen. In het water kun je lekker dobberen en op het strand staan emmers met Dode Zee klei. Smeer je er mee in, ze schijnen een heilzame werking te hebben.De Dode Zee bevat zoveel zout dat je er heerlijk kan drijven. Zwemmen gaat je niet eens lukken, probeer het maar eens.

 

Dode Zee (4)
10 Dode Zee- Amman - Terugvlucht

De laatste dag in Jordanië met kinderen. Als jullie nog tijd over hebben kun je een stop maken bij Mount Nebo. Er wordt gezegd dat dit de berg is waar Mozes voor het eerst het beloofde land zag. Het uitzicht is geweldig en bij helder weer kun je Israël zien liggen. Je kunt er ook voor kiezen om een van de musea bij Amman te bezoeken. Bijvoorbeeld het Royal Automobile Museum. Hier staan alle auto’s van de koninklijke familie, een enorme verzameling. Jullie rijden naar de luchthaven en leveren de huurauto in. Daarna vliegen jullie terug naar Amsterdam.

Amman (3)

Reissom

Reissom per persoon vanaf  € 545*:

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoons- of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Transfer luchthaven Amman – hotel op dag van aankomst
• Huurauto voor 8 dagen incl. verzekeringen
• Woestijnexcursie Wadi Rum incl. jeeptour, diner en overnachting in Berbertent
• Excursie Amman en Jerash

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Amman v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per peroon
• Benzine en tol
• Reisverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen vlucht naar Jordanië inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

* Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Wadi Rum (70) Jordan 3 (8)

Extra informatie

Vervoer en verblijf
Vanaf Nederland kun je met diverse luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vliegen naar Amman.

Huurauto
In Jordanië kun je prima rondreizen maken met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen. Alle autorondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een klasse B auto. In Jordanië is dit vaak een Hyundai i20. Een auto met ruime kofferbak en airconditioning. Wilt je graag een wat luxere uitvoering, dan is het geen probleem om een upgrade te krijgen. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag.  Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittende verzekering wordt afgesloten.

Hotels
In Jordanië verblijven jullie in kleinschalige hotels op een gunstig gelegen locatie. Waar mogelijk heeft jullie hotel een zwembad om lekker af te koelen na een drukke dag.

Wadi Rum (65) Jerash (10)
Jordanië compleet - 10-daagse rondreis Jordanië met kinderen

10 dagen vanaf € 545,- p p

Ontdek Jordanië door de ogen van je kinderen

Jordanië