persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Ontdek Noord Thailand – 20-daagse familiereis Thailand

Thailand is een waanzinnig mooi land, waar veel te doen is. Mooie natuur, interessante cultuur en lekker eten. In het noorden woont nog oorspronkelijke bevolking met eigen gewoontes en kleding. Ga met je kinderen te voet er naar toe! Breng ook een bezoek aan een olifantenopvang, was een olifant en maak eten klaar. Een familiereis Thailand is een onvergetelijke ervaring!

Overzicht

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Bangkok
Dag 2: Aankomst Bangkok
Dag 3: Bangkok
Dag 4: Bangkok
Dag 5: Kanchanaburi
Dag 6: Kanchanaburi
Dag 7: Ayutthaya
Dag 8: Nachttrein
Dag 9: Chiang Mai
Dag 10: Chiang Mai
Dag 11: Chiang Mai
Dag 12: Chiang Rai
Dag 13: Chiang Rai
Dag 14: Chiang Rai
Dag 15: Koh Pangan
Dag 16: Koh Pangan
Dag 17: Koh Pangan
Dag 18: Koh Pangan
Dag 19: Koh Pangan – Bangkok
Dag 20: Bangkok – Amsterdam

thailand noord

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Thailand

Vandaag gaat de familiereis naar Thailand beginnen. Jullie vliegen vanaf Amsterdam naar Bangkok, waar jullie de volgende dag aankomen.

Thailand 12 (6)
2 Aankomst Bangkok

Aankomst in Bangkok. Jullie worden opgewacht op de luchthaven door een chauffeur die jullie naar het hotel brengt. Tijdens de rit krijgen jullie al een eerste indruk van deze waanzinnige miljoenenstad. Wolkenkrabbers, winkelcentra, maar ook oude wijken wisselen elkaar af. De rest van de dag kunnen jullie bijkomen van de vlucht en alvast een beetje rondkijken in Bangkok. Jullie logeren in een hotel in de gezellige wijk Banglamphu.

Bangkok (59)
Optionele excursie(s)
3 Bangkok

De eerste dag in Thailand en een dag om Bangkok te ontdekken. Wat je zeker moet gaan zien vandaag is Wat Pho en het koninklijk paleis. Het is leuk om er over de rivier naar toe te gaan. De Chao Phraya is de rivier die dwars door Bangkok stroomt en om de drukte in de straten van Bangkok te vermijden kun je ook de boot nemen om van A naar B te gaan. Er gaan een aantal lijndiensten en er is een halte niet te ver van je hotel.
Wat Pho is de tempel met een liggende Boeddha van maar liefst 45 meter lang en geheel bedekt met bladgoud. Op een eindje lopen van Wat Pho ligt het koninklijk paleis. Bij dit paleis bevindt zich ook Wat Phra Kaew, de tempel van de smaragden Boeddha. Bij dit enorme paleis en schitterende tempel kijk je je ogen uit. Overal zie je prachtige, kleurrijke beelden, versieringen en kleine offerplaatsjes. In de tempel staat een klein Boeddhabeeldje van smaragd, dat door de Thai wordt vereerd.

Bangkok (58)
Optionele excursie(s)
4 Bangkok

Vandaag nog een dag om Bangkok te gaan verkennen. Breng een bezoek aan Chinatown met leuke straatjes, winkeltjes en marktjes. Wil je de drukte van Bangkok even ontvluchten, neem dan een longtailbootje en steek de Chao Phraya rivier over. Aan overkant ligt een waterstelsel van kleine kanaaltjes waar omheen allemaal wijken gebouwd zijn. Het is leuk om er door te varen en te zien hoe de mensen er leven.
Dit alles kun je ook met de fiets doen onder leiding van een gids. Kijk onder het tabblad excursies wat je allemaal kunt doen in Bangkok. Je kunt ook de stad verkennen onder leiding van een gids.

Bangkok (50)
5 Rivier Kwai

Vandaag verlaten jullie Bangkok om het gebied bij de River Kwai te gaan ontdekken. Jullie gaan al vroeg op pad met een gids en de eerste stop die jullie maken is bij Maeklong. Dit plaatsje is bekend om de markt op een spoorbaan. Het station is hier midden in een drukke markt en de kraampjes bevinden zich zelfs op de rails. Als er een trein aankomt, pakt iedereen vliegensvlug in om de trein de ruimte te geven. Daarna wordt alles weer uitgepakt en gaat de handel gewoon verder. Leuk om te zien!
Jullie maken ook een stop bij de beroemde River Kwai brug en bekijken het museum en de begraafplaats die horen bij de deze brug en de spoorlijn. Jullie maken een ritje met deze beroemde trein over de River Kwai Bridge naar Nam Tok. Daarna stappen jullie in een boot en varen door de jungle naar het hotel. Jullie slapen in een bungalow van bamboe, een zogenaamde jungle raft. Het hotel is gebouwd op het water en vanaf je terras kun je zo de rivier in springen. De omgeving is schitterend en het hotel is zeer sfeervol. Houd er wel rekening mee dat er geen elektriciteit is!

 

Kanchanaburi (7)
6 Kanchanaburi

Vandaag een dag in de omgeving van de River Kwai. Jullie kunnen naar de Hellfire Pass. In dit gebied wilden de Japanse bezetters in de tweede wereldoorlog een spoorlijn aanleggen. Ze gebruikten hiervoor krijgsgevangenen die onder dwang moesten werken. Hellfire Pass is een 500 meter lange kloof die moest worden uitgehakt om de spoorlijn te kunnen aanleggen, zowel de kloof als het museum zijn zeer indrukwekkend.
Sportievelingen kunnen ook gaan ziplinen. Door de jungle van Kanchanaburi is een mooi parcour aangelegd. Er zitten een paar leuke onderdelen in, waaronder eentje met een fiets!
Terug bij de rafs kunnen jullie weer lekker zwemmen, kanoën of een wandeling maken naar het dorpje bij de rafts.

Kanchanaburi (14)
7 Erawan watervallen

De tijd in de jungle is voorbij. In de ochtend rijden jullie met een chauffeur verder naar Ayutthaya, de vroegere hoofdstad van het koninkrijk Siam. Onderweg stoppen jullie bij het park van de Erawan watervallen. Deze watervallen bestaat uit maar liefst 7 niveaus en is een van de mooiste plekjes van Thailand. Je kunt er prachtig wandelen in een mooie, bosrijke omgeving. Vergeet ook niet je zwemkleding mee te nemen, want het is verleidelijk om ook een duik te nemen!

 

Kanchanaburi (11)
8 Ayutthaya

Vandaag de tijd om de tempels van Ayutthaya te ontdekken. Meer dan 400 jaar was Ayutthaya het centrum van een machtig rijk en een van de belangrijkste steden in Azië. Ontdek deze oude stad waar nog veel is overgebleven van de vroegere paleizen en tempels. Een van de tempels die je zeker moet gaan zien is Wat Chai Watthanaram, één van de mooiste tempelcomplexen van Ayutthaya. De ruïnes van de Wat Phra Mahathat staan bekend om het fascinerende Boeddhahoofd dat wordt ‘vastgehouden’ door de wortels van een bodhiboom. Niemand weet precies hoe het hoofd daar terecht is gekomen.
What Phra Si Sanphet was één van de belangrijkste tempels van heel Ayutthaya. Het was een koninklijke tempel en had zelfs een particuliere rechtbank. Ga ook Wat Yai Chai Mongkhon zien. Dit complex heeft nog honderden Boeddhabeelden die nog allemaal intact zijn. Het wordt veel bezocht door monniken en Thai die er bidden. In het midden staat een 7 meter lange liggende Boeddha. De legende gaat dat als het je lukt om een muntje vast te plakken aan de voeten van de Boeddha dit je geluk gaat brengen.
Jullie kunnen dit complex op verschillende manieren verkennen. Je kunt zelf op de fiets springen en Ayutthaya door fietsen of het een tuktuk met chauffeur huren voor een middag.
Aan het eind van deze interessante dag gaan jullie naar het station van Ayutthaya voor de nachttrein naar Chiang Mai.

Ayutthaya (1)
9 Chiang Mai

Vroeg in de ochtend komen jullie aan op het station van Chiang Mai. Chiang Mai is een ideale uitvalsbasis voor het bergachtige noorden. Het is de tweede stad van Thailand, maar voelt heel gemoedelijk aan. Chiang Mai heeft een ommuurd oud centrum dat vol met winkeltjes, marktjes en restaurantjes afgewisseld met mooie tempels. In de omgeving van Chiang Mai vind je bergen, jungle en de dorpjes van de bergvolkeren. Vandaag kunnen jullie de stad alvast gaan verkennen. Bezoek een van de mooie tempels of ga lekker eten bij een van de restaurantjes. Bezoek aan het eind van de middag ook de avondmarkt. Het is er gezellig, ze hebben lekker eten en leuke stalletjes!
Even buiten Chiang Mai ligt Doi Suthep, de belangrijkste en grootste tempel van Chiang Mai. Het ligt op een heuvel boven de stad en de weg ernaar toe is al erg leuk. Aangekomen bij de ingang beklim je de 309 treden naar boven om het enorme tempelcomplex te zien. Ben je op een zaterdag in Chiang Mai? Ga dan ook zeker naar de grote avondmarkt in het centrum.

Chiang Rai (13)
10 Chiang Mai - olifantenopvang

Als je in Chiang Mai bent, Is het leuk en interessant om een bezoek brengen aan een van de olifantenopvanghuizen. Vroeger stond Chiang Mai bekend om het olifanten rijden maar de laatste decennia is er het inzicht gekomen dat het rijden op een olifant niet fijn is voor het dier en dat de methodes die werden gebruikt om de dieren te trainen niet diervriendelijk waren. Om toch in contact te komen met deze indrukwekkende dieren kun je een van de opvanghuizen bezoeken die zijn ingericht om de dieren een veilig onderkomen te geven nu er niet meer op gereden wordt. Bij deze opvanghuizen werk je een dagje mee. Je begint met een uitleg over de olifant en helpt vervolgens mee om hun eten voor te bereiden. Na het voeren is het tijd voor het badderen. Samen met de olifanten gaan jullie naar de rivier om de olifant uitgebreid te schrobben en te wassen. Je ziet het dier genieten van het verkoelende water en ondertussen geniet jijzelf ook. Een geweldige ervaring!

Chiang Mai (42)
11 Chiang Mai

Nog een dag in Chiang Mai. Er is zoveel te doen in de omgeving van Chiang Mai! Zo kun je er op de fiets op uit trekken.  Een halve dag lang fietsen jullie samen met een gids door Chiang Mai en omgeving. Jullie volgen de Ping River en eenmaal buiten Chiang Mai fietsen jullie over kleine landweggetjes om het platteland beter te leren kennen. De tocht gaat door dorpjes en langs fruitplantages. Onderweg wordt er ook nog een bezoek gebracht aan de de ruines van Wiang Kum Kam, de voormalige hoofdstad van het Lanna koninkrijk.
De sportievelingen kunnen gaan ziplinen! Helm op, veiligheidsvoorschriften volgen en daar ga je. Zwevend tussen de bergen over groene boomtoppen, stromende beekjes en bloeiende rijstvelden. Apen boven je hoofd die mee slingeren door de boomtopen. Het heet niet voor niets de ‘flight of the gibbons’. Maar liefst 2 kilometer zweef je door de lucht, 39 platforms verbinden de route aan elkaar.
Geniet je van de Thaise keuken en wil je dat zelf ook kunnen thuis, volg dan een kookcursus. Samen met de kok bezoek je eerst een markt om ingrediënten te kopen. Daarna gaan jullie aan de slag en kokkerellen jullie samen een heerlijke maaltijd.

Chiang Mai (38)
Optionele excursie(s)
12 Chiang Mai - Chiang Rai

In de ochtend kun je nog even Chiang Mai in of nog lekker luieren bij het zwembad. In de loop van de middag krijgen jullie een transfer naar Chiang Rai. Onder weg stoppen jullie bij witte tempel, Wat Ring Khun. Deze schitterende tempel steekt fel af tegen de blauwe lucht en weerspiegelt met al zijn witte beelden in het heldere water. Ook van binnen is de tempel bijzonder, het plafond en de muren zijn beschilderd met Disneyfiguren, Spiderman, ruimtewezens en personages van ‘The Matrix’. Het lijkt wel alsof je in Disneyland bent aangekomen.

Chiang Rai (9)
13 Trekking Chiang Rai

Als je in het noorden van Thailand bent, doe je natuurlijk een trekking. Tijdens een trekking wandel je samen met een gids door de bergen en jungle en bezoek je diverse dorpjes. In het noorden van Thailand wonen nog vele bevolkingsgroepen. Ze zijn in het verleden uit omringende landen naar Thailand gekomen. Zo heb je onder andere de Karen, Lisu en Akha. Iedere groep heeft zijn eigen unieke karakter met eigen religie, taal, levenswijzen en klederdracht. Ze wonen allemaal in eigen dorpen in de bergen en leven van de landbouw. Ze zijn erg gastvrij en leggen de bezoekers graag hun manier van leven uit.

Chiang Mai (32)
14 Gouden Driehoek

Vandaag staat de gouden driehoek op het programma. Helemaal in het noorden is het drielanenpunt met Laos en Myanmar. Het is een prachtige omgeving, aan de Mekong waar de bevolking elkaar ontmoet op kleurrijke markten waaronder die van Mae Sai.

Chiang Rai (11)
15 Chiang Rai - Koh Pangan

De tijd in het noorden van Thailand zit erop. Jullie vliegen van Chiang Rai Koh Samui en nemen vandaar de ferry naar Koh Pangan.
* Het is natuurlijk ook mogelijk om jullie strandverblijf op een andere plaats te plannen. Bijvoorbeeld Koh Samet, Koh Samui of Krabi.

Chiang Rai (3)
16-18 Koh Pangan

Drie heerlijke dagen om te genieten van strand, zon en zee. Kom lekker bij van de indrukwekkende reis. Geniet nog van de heerlijke Thaise keuken en ga zwemmen in het warme water van de golf van Thailand. Wil je nog een beetje bewegen, ga dan lekker wandelen. Je kan er heerlijk klauteren over de rotspartijen tussen de verschillende baaien. Wandel naar het meest zuidelijke puntje van eiland voor een mooi uitzicht over de Golf van Thailand. En het is Thailand, dus je kunt je ook nog even heerlijk laten masseren.

Strand Thailand (6)
19 Koh Pangan - Bangkok - Terugvlucht

De laatste dag van de familiereis naar Thailand. Jullie gaan met de ferry terug naar Koh Samui en vliegen terug naar Bangkok. Afhankelijk van de tijd van jullie vlucht naar Amsterdam slapen jullie nog een nacht in Bangkok of vliegen jullie ’s avonds laat al terug naar Amsterdam

Strand Thailand (2)
20 Aankomst Amsterdam

In de ochtend een transfer naar het vliegveld voor de vlucht terug naar huis. Aankomst Amsterdam.

Thailand 12 (4)

Reissom

Reissom per persoon vanaf* :
Volwassene € 2.449,-
Kind onder twaalf: € 2250,-
Baby: € 100,-

Inbegrepen:
* Vlucht Amsterdam – Bangkok v.v. (incl. Toeslagen en belastingen)
* Overnachtingen in 2-persoonskamers  of familiekamer op basis van logies en ontbijt, lunch op dag  10 en 11. Diner op dag 5 en 6
* Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
* Nachttrein Ayutthaya – Chiang Mai in eersteklas
* Vlucht Chiang Rai – Bangkok
* Alle genoemde excursies

Niet inbegrepen:
*Garantiefonds  GGTO à € 7,50 per persoon
*Verzekeringen
*Persoonlijke uitgaven en fooi
*Drankjes en overige maaltijden
*Overige excursies

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Chiang Mai (33) Thailand 12 (7)

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Thailand. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om te vertrekken vanaf een andere luchthaven, bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Thailand maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes.
Het traject Ayutthaya – Chiang Mai wordt per trein afgelegd. Wij reserveren hier voor jullie een 4-persoonsslaapcoupe. Het treinreizen in Thailand is goed te doen. In de slaaptreinen met airconditioning kun je behoorlijk goed slapen. Het traject Chiang Mai – Bangkok, Chiang Mai – Surat Thani, SuraThani / Krabi / Phuket – Bangkok en Trat – Bangkok wordt per vliegtuig afgelegd. In Thailand zijn meerdere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. De lokale agent zal de reservering maken en zal de vlucht uitzoeken die het beste in het reisschema past.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Verblijf
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

Thailand 10 (1) Thailand 12 (5)
Ontdek Noord Thailand – 20-daagse familiereis Thailand

20 dagen vanaf € 2.449,- p p

Ontdek Thailand door de ogen van je kinderen

Thailand