persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Hoogtepunten van Thailand - 15-daagse gezinsreis Thailand

Thailand, een land voor iedereen. Tijdens deze gezinsreis Thailand kom je langs de mooiste plekjes en sluit je af een van de mooie stranden van Thailand. Je bezoekt Bangkok met zijn prachtige koninklijke paleis, slaapt op een raft middenin de jungle en verzorgt een olifant in het noorden bij Chiang Mai.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Bangkok
Dag 2: Aankomst Bangkok
Dag 3: Bangkok
Dag 4: Bangkok – Kanchanaburi
Dag 5: Kanchanaburi
Dag 6: Kanchanaburi – Ayutthaya
Dag 7: Ayutthaya / nachttrein Chiang Mai
Dag 8: Aankomst Chiang Mai
Dag 9: Chiang Mai
Dag 10: Chiang Mai
Dag 11: Chiang Mai – Koh Samet
Dag 12: Koh Samet
Dag 13: Koh Samet
Dag 14: Koh Samet – Bangkok – Amsterdam
Dag 15: Aankomst Amsterdam

Thailand hoogtepunten

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Thailand

Vandaag gaat de gezinsreis naar Thailand beginnen. Jullie vliegen vanaf Amsterdam naar Bangkok, waar jullie de volgende dag aankomen.

Thailand 12 (4)
2 Aankomst Bangkok

Aankomst in Bangkok. Jullie worden opgewacht door de gids die jullie naar het hotel brengt. Tijdens de rit krijgen jullie al een indruk van deze waanzinnige miljoenenstad. Wolkenkrabbers en winkelcentra, maar ook oude wijken wisselen elkaar af. De rest van de dag kunnen jullie alvast een beetje rondkijken in Bangkok en bijkomen van de reis. Jullie logeren in een hotel in de gezellige wijk Banglamphu.

 

Bangkok (59)
3 Bangkok

Een dag om Bangkok te ontdekken. Wat je zeker moet gaan zien is Wat Pho en het koninklijk paleis. Het is leuk om er over de rivier naar toe te gaan. De Chao Phraya is de rivier die dwars door Bangkok stroomt. Om de drukte in de straten van Bangkok te mijden kun je ook de boot nemen om van A naar B te gaan. Er gaan vele lijndiensten en er is een halte niet te ver van je hotel. Wat Pho is een tempel met een liggende Boeddha van maar liefst 45 meter geheel bedekt met bladgoud. Op loopafstand van Wat Pho ligt het koninklijk paleis. Bij dit paleis bevindt zich ook Wat Phra Kaew, ofwel de tempel van de smaragden Boeddha. Bij deze schitterende tempel kijk je je ogen uit. Overal zie je prachtige, kleurrijke beelden en versieringen. In de tempel staat een klein Boeddhabeeldje van smaragd, dat door de Thai wordt vereerd.
* Vinden jullie het leuk om een stad te ontdekken en kunnen jullie wel tegen drukte van een grote stad, blijf dan gerust wat langer in Bangkok. Er is zoveel te doen en te zien, dat je je er dagen kunt vermaken.

Bangkok (53)
Optionele excursie(s)
4 Rivier Kwai

Vandaag verlaten jullie Bangkok om het gebied rondom de River Kwai te gaan ontdekken. Jullie gaan al vroeg op pad met een gids en de eerste stop is bij Maeklong. Dit plaatsje is bekend om de treinmarkt. Het station ligt hier midden in een drukke markt en de kraampjes bevinden zich zelfs op de rails. Als er een trein aankomt, pakt iedereen vliegensvlug in om de trein de ruimte te geven. Daarna wordt alles weer uitgepakt en gaat de handel gewoon verder. Leuk om te zien!
Jullie maken een stop bij de beroemde River Kwai brug en bekijken het museum en de begraafplaats die horen bij de deze brug en de spoorlijn. Jullie maken ook een ritje met deze beroemde trein over de River Kwai Bridge naar Nam Tok
Na het bezoek stappen jullie in een boot en varen door de jungle naar het hotel. Jullie overnachten in een bungalow van bamboe, een zogenaamde jungle raft. Het hotel is gebouwd op het water en vanaf je terras kun je zo de rivier in springen. De omgeving is schitterend en het hotel zeer sfeervol. Houd er wel rekening mee dat er geen elektriciteit is!

 

Bangkok (54)
5 Kanchanaburi

Vandaag een dag in de omgeving van de River Kwai. Jullie kunnen naar de Hellfire Pass in het gebied van de River Kwai. In dit gebied wilden de Japanse bezetters in de tweede wereldoorlog een spoorlijn aanleggen. Ze gebruikten hiervoor gevangenen die onder dwang moesten werken. Onder de dwangarbeiders waren ook Nederlanders. Hellfire Pass is een 500 meter lange kloof die moest worden uitgehakt om de spoorlijn te kunnen aanleggen, zowel de kloof als het museum zijn zeer indrukwekkend.
Sportievelingen kunnen ook gaan ziplinen door de jungle. Door de jungle van Kanchanaburi is een mooi parcour aangelegd. Er zitten een paar leuke onderdelen in, waaronder eentje met een fiets!
Terug bij de rafs kunnen jullie weer lekker zwemmen, kanoën of een wandeling maken naar het dorpje bij de rafts.
Optionele excursies, zie excursiepagina:
– Hellfire Pass
– Ziplinen

 

Kanchanaburi (4)
6 Erawan watervallen

In de ochtend rijden jullie met de gids verder naar Ayutthaya, de vroegere hoofdstad van het koninkrijk Siam. Onderweg stoppen jullie bij de Erawan watervallen. Deze watervallen bestaat uit maar liefst 7 niveaus en is van de mooiste plekjes van Thailand. Je kunt er prachtig wandelen in een mooie, bosrijke omgeving. Vergeet ook niet je zwemkleding mee te nemen, want het te verleidelijk om ook een duik te nemen! Aan het eind van de middag kom je aan in Ayutthaya

 

Kanchanaburi (11)
7 Ayutthaya

Vandaag de tijd om de tempels van Ayutthaya te ontdekken. Meer dan 400 jaar was Ayutthaya het centrum van een groot rijk en een van de belangrijkste steden in Azië. Ontdek deze oude stad waar veel is overgebleven van de vroegere paleizen en tempels. Een van de tempels die je zeker moet zien is Wat Chai Watthanaram, één van de mooiste tempelcomplexen van Ayutthaya. De ruïnes van de Wat Phra Mahathat staan vooral bekend om het fascinerende Boeddhahoofd dat wordt ‘vastgehouden’ door de wortels van een bodhiboom. Niemand weet precies hoe het hoofd daar terecht is gekomen.
What Phra Si Sanphet was één van de belangrijkste tempels van heel Ayutthaya. Het was een koninklijke tempel en had zelfs een particuliere rechtbank. Ga ook Wat Yai Chai Mongkhon zien. Dit complex heeft nog honderden Boeddhabeelden die nog allemaal intact zijn. Het wordt veel bezocht door monniken en Thai die er bidden. In het midden staat een 7 meter lange liggende Boeddha. De legende gaat dat als het je lukt om een muntje vast te plakken aan de voeten van de Boeddha dit je geluk gaat brengen.
Jullie kunnen dit complex op verschillende manieren verkennen. Je kunt zelf op de fiets springen en Ayutthaya door fietsen of het een tuktuk met chauffeur huren voor een middag.
Aan het eind van deze interessante dag gaan jullie naar het station van Ayutthaya voor de nachttrein naar Chiang Mai.

Ayutthaya (4)
8 Chiang Mai

Vroeg in de ochtend komen jullie aan in Chiang Mai. Chiang Mai is het centrum van het bergachtige noorden. Het is de tweede stad van Thailand, maar voelt wel heel gemoedelijk aan. Het heeft een klein, ommuurd oud centrum dat bol staat van de winkeltjes en restaurantjes afgewisseld met mooie tempels. In de directe omgeving van Chiang Mai vind je bergen, jungle en de dorpjes van de bergvolkeren. Het is een ideale uitvalbasis om de streek te ontdekken.
Vandaag kunnen jullie de stad gaan verkennen. Bezoek een van de tempels of ga lekker eten bij een van de restaurantjes. Je kunt op eigen gelegenheid, maar als je wilt ook onder leiding van een gids. Bezoek aan het eind van de middag ook de avondmarkt, gezellig, lekker eten en leuke stalletjes!
Even buiten Chiang Mai ligt Doi Suthep, de belangrijkste tempel van Chiang Mai. Het ligt op een heuvel boven de stad en de weg ernaar toe is al erg leuk. Je bent al midden in de natuur met vele watervalletjes en prachtige vergezichten. Aangekomen bij de ingang beklim je de 309 treden naar boven om de tempel te zien.

Chiang Mai (27)
9 Chiang Mai - olifantenopvang

Als je in Chiang Mai bent, moet je eigenlijk ook een bezoek brengen aan een van de olifantenopvanghuizen. Vroeger stond Chiang Mai bekend om het olifanten rijden. De laatste jaren is steeds meer het inzicht gekomen dat het rijden op een olifant niet fijn is voor het dier zelf en dat de methodes die werden gebruikt om de dieren te trainen helemaal niet diervriendelijk waren. Om toch in contact te komen met deze mooie dieren kun je een van de opvanghuizen bezoeken die zijn opgericht om de dieren een veilig onderkomen te geven nu er niet meer op gereden wordt. Bij deze opvanghuizen werk je een dagje mee. Je begint met een uitleg over de olifant en helpt vervolgens mee om hun eten voor te bereiden. Na het voeren is het tijd voor het bad. Samen met de olifanten gaan jullie naar de rivier om de olifant uitgebreid te schrobben en te wassen. Je ziet het dier genieten en ondertussen geniet jijzelf ook. Een geweldige ervaring!

Chiang Mai (43)
Optionele excursie(s)
10 Trekking Chiang Mai

Als je in het noorden van Thailand bent, doe je natuurlijk een trekking. Tijdens een trekking wandel je samen met een gids door de bergen en jungle en bezoek je diverse dorpjes. In het noorden van Thailand wonen nog vele bevolkingsgroepen. Ze zijn in het verleden uit omringende landen naar Thailand gekomen. Zo heb je onder andere de Lahu, Yao, Karen, Hmong, Lisu en Akha. Iedere groep heeft zijn eigen unieke karakter met eigen religie, taal, levenswijzen en klederdracht. Ze wonen allemaal in eigen dorpen in de bergen en leven van de landbouw. Ze zijn erg gastvrij en leggen de bezoekers graag hun manier van leven uit. Daarnaast is dit natuurlijk ook een middel om hun minimale inkomsten een beetje aan te vullen.

 

Chiang Mai (32)
11 Chiang Mai - Koh Samet

De tijd in het noorden van Thailand zit erop. Jullie vliegen van Chiang Mai terug naar Bangkok. Vandaar rijden jullie naar de kust om de vakantie af te sluiten met een heerlijk strandverblijf op het eiland Koh Samet. Koh Samet is ideaal om te relaxen, de stranden zijn er wit, de zee is er helderblauw en het achterland mooi groen.

Strand Thailand (3)
12-13 Koh Samet

Twee heerlijke dagen om te genieten van strand, zon en zee. Kom lekker bij van de indrukwekkende reis. Geniet nog van de heerlijke Thaise keuken en ga zwemmen in het warme water van de golf van Thailand. Wil je nog een beetje bewegen, ga dan lekker wandelen. Je kan er heerlijk klauteren over de rotspartijen tussen de verschillende  baaien. Wandel naar het meest zuidelijke puntje van eiland voor een mooi uitzicht over de Golf van Thailand. En het is Thailand, dus je kunt je ook nog even heerlijk laten masseren.

Strand Thailand (8)
14 Koh Samet - Bangkok - Terugvlucht

De laatste dag van de gezinsreis Thailand. Jullie reizen terug naar Bangkok om daar een vlucht terug naar huis te nemen.

 

Strand Thailand (7)
15 Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Bangkok (20)

Reissom

Reissom per persoon vanaf*: € 1.145

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoons- of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
• Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma
• Nachttrein van Ayutthaya naar Chiang Mai in een slaapcoupe
• Engelssprekende gids tijdens tours en transfers

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Bangkok v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

 

Chiang Mai (33) Kanchanaburi (8)

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Thailand. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om te vertrekken vanaf een andere luchthaven, bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

 

Binnenlands vervoer
In Thailand maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes.
Het traject Ayutthaya – Chiang Mai wordt per trein afgelegd. Wij reserveren hier voor jullie een 4-persoonsslaapcoupe. Het treinreizen in Thailand is goed te doen. In de slaaptreinen met airconditioning kun je behoorlijk goed slapen. Het traject Chiang Mai – Bangkok, Chiang Mai – Surat Thani, SuraThani / Krabi / Phuket – Bangkok en Trat – Bangkok wordt per vliegtuig afgelegd. In Thailand zijn meerdere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. De lokale agent zal de reservering maken en zal de vlucht uitzoeken die het beste in het reisschema past.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Verblijf
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

Bangkok (55) Chiang Mai (38)
Hoogtepunten van Thailand - 15-daagse gezinsreis Thailand

15 dagen vanaf € 1.145,- p p

Ontdek Thailand door de ogen van je kinderen

Thailand