persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Thailand Compleet - 21-daagse familierondreis Thailand

In Thailand is zoveel te zien en te doen dat je tijd te kort komt. Tijdens deze familierondreis Thailand kom je niet alleen in Bangkok en het schitterende noorden van Thailand, maar bezoek je ook het zuiden met het bijzondere Khao Sok national park en eindig je aan een van de mooie stranden van Zuid-Thailand.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Bangkok
Dag 2: Aankomst Bangkok
Dag 3: Bangkok
Dag 4: Bangkok
Dag 5: Bangkok – Kanchanaburi
Dag 6: Kanchanaburi
Dag 7: Kanchanaburi – Ayutthaya
Dag 8: Ayutthaya / nachttrein Chiang Mai
Dag 9: Aankomst Chiang Mai
Dag 10: Chiang Mai
Dag 11: Chiang Mai
Dag 12: Chiang Mai
Dag 13: Chiang Mai – Khao Sok
Dag 14: Khao Sok
Dag 15: Khao Sok
Dag 16: Khao Sok – Koh Pangan
Dag 17: Koh Pangan
Dag 18: Koh Pangan
Dag 19: Koh Pangan
Dag 20: Koh Pangan – Bangkok – Amsterdam
Dag 21: Aankomst Amsterdam

thailand compleet

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Thailand

Vandaag gaat de familierondreis naar Thailand beginnen. Jullie vliegen vanaf Amsterdam naar Bangkok, waar jullie de volgende dag aankomen.

Thailand 12 (6)
2 Aankomst Bangkok

Aankomst op de luchthaven van Bangkok. Jullie worden opgewacht door de chauffeur die jullie naar het eerste hotel brengt. Tijdens de rit krijgen jullie al een indruk van deze waanzinnige miljoenenstad. Wolkenkrabbers en winkelcentra, maar ook oude wijken wisselen elkaar af. De rest van de dag kunnen jullie alvast een beetje rondkijken in Bangkok en bijkomen van de reis. Jullie logeren in een hotel in de gezellige wijk Banglamphu.

 

Bangkok (58)
3 Bangkok

Een dag om Bangkok te ontdekken. Wat je zeker moet gaan zien is Wat Pho en het koninklijk paleis. Leuk is om er over de rivier naar toe te gaan. De Chao Phraya is de rivier die dwars door Bangkok stroomt. Om de drukte in de straten van Bangkok te mijden kun je ook de boot nemen om van A naar B te gaan. Er gaan vele lijndiensten en er is een halte niet te ver van je hotel. Wat Pho is een tempel met een liggende Boeddha van maar liefst 45 meter geheel bedekt met bladgoud. Op loopafstand van Wat Pho ligt het koninklijk paleis. Bij dit paleis bevindt zich ook Wat Phra Kaew, ofwel de tempel van de smaragden Boeddha. Bij deze schitterende tempel kijk je je ogen uit. Overal zie je prachtige, kleurrijke beelden en versieringen. In de tempel staat een klein Boeddhabeeldje van smaragd, dat door de Thai wordt vereerd.

Bangkok (50)
Optionele excursie(s)
4 Bangkok

Nog een dag om deze veelzijdige stad te ontdekken. Ook leuk is het om te gaan rondkijken in China Town. Slenter door de straatjes en zie wat ze allemaal verkopen en proef ook eens van de heerlijke keuken. Wil je de drukte van Bangkok even ontvluchten, neem dan een longtailbootje en steek de Chao Phraya rivier over. Aan de overkant ligt een waterstelsel van kleine kanaaltjes waar omheen allemaal wijken gebouwd zijn. Het is leuk om er door te varen en te zien hoe de mensen er leven. Dit kun je ook met de fiets doen onder leiding van een gids.

Bangkok (55)
5 Rivier Kwai

Vandaag verlaten jullie Bangkok om het gebied rondom de River Kwai te gaan ontdekken. Jullie gaan al vroeg op pad met een gids en de eerste stop is bij Maeklong. Dit plaatsje is bekend om de treinmarkt. Het station ligt hier midden in een drukke markt en de kraampjes bevinden zich zelfs op de rails. Als er een trein aankomt, pakt iedereen vliegensvlug in om de trein de ruimte te geven. Daarna wordt alles weer uitgepakt en gaat de handel gewoon verder. Leuk om te zien!
Jullie maken een stop bij de beroemde River Kwai brug en bekijken het museum en de begraafplaats die horen bij de deze brug en de spoorlijn. Jullie maken ook een ritje met deze beroemde trein over de River Kwai Bridge naar Nam Tok.
Na het bezoek stappen jullie in een boot en varen door de jungle naar het hotel. Jullie overnachten in een bungalow van bamboe, een zogenaamde jungle raft. Het hotel is gebouwd op het water en vanaf je terras kun je zo de rivier in springen. De omgeving is schitterend en het hotel zeer sfeervol. Houd er wel rekening mee dat er geen elektriciteit is!

 

Kanchanaburi (7)
6 Kanchanaburi

Vandaag een dag in de omgeving van de River Kwai. Jullie kunnen naar de Hellfire Pass. In dit gebied wilden de Japanse bezetters in de tweede wereldoorlog een spoorlijn aanleggen. Ze gebruikten hiervoor gevangenen die onder dwang moesten werken. Hellfire Pass is een 500 meter lange kloof die moest worden uitgehakt om de spoorlijn te kunnen aanleggen, zowel de kloof als het museum zijn zeer indrukwekkend.
Sportievelingen kunnen ook gaan ziplinen door de jungle. In Kanchanaburi is een mooi parcour aangelegd. Er zitten een paar leuke onderdelen in, waaronder eentje met een fiets!
Terug bij de rafs kunnen jullie weer lekker zwemmen, kanoën of een wandeling maken naar het dorpje bij de rafts.

 

Optionele excursies, zie excursiepagina:
– Hellfire Pass
– Ziplinen

 

Kanchanaburi (14)
7 Erawan watervallen

In de ochtend rijden jullie met de chauffeur verder naar Ayutthaya, de vroegere hoofdstad van het koninkrijk Siam. Onderweg stoppen jullie bij de Erawan watervallen. Deze watervallen bestaat uit maar liefst 7 niveaus en behoort tot een van de mooiste plekjes van Thailand. Je kunt er prachtig wandelen in een mooie, bosrijke omgeving. Vergeet ook niet je zwemkleding mee te nemen, want het te verleidelijk om ook een duik te nemen! Aan het eind van de middag komen jullie aan in Ayutthaya. ’s Avonds kunnen jullie een hapje gaan eten op de gezellige avondmarkt in het centrum van Ayutthaya.

 

Kanchanaburi (11)
8 Ayutthaya

Vandaag de tijd om de tempels van Ayutthaya te gaan ontdekken. Meer dan 400 jaar was Ayutthaya het centrum van een groot en machtig rijk en een van de belangrijkste steden in Azië. Ontdek deze oude stad waar nog veel is overgebleven van vroegere paleizen en tempels. Een van de tempels die je moet gaan zien is Wat Chai Watthanaram, één van de mooiste tempelcomplexen van Ayutthaya. De ruïnes van de Wat Phra Mahathat staan bekend om het Boeddhahoofd dat wordt vastgehouden in de wortels van een bodhiboom. Niemand weet precies hoe het hoofd daar terecht is gekomen.
What Phra Si Sanphet was één van de belangrijkste tempels van heel Ayutthaya. Het was een koninklijke tempel en had ook een particuliere rechtbank. Ga Wat Yai Chai Mongkhon zien. Dit complex heeft nog honderden Boeddhabeelden die veelal nog allemaal intact zijn. Het wordt ook veel bezocht door monniken en Thai die er bidden. In het midden staat een 7 meter lange liggende Boeddha. De legende gaat dat als het je lukt om een muntje vast te plakken aan de voeten van de Boeddha dit je geluk gaat brengen.
Jullie kunnen dit complex op verschillende manieren verkennen. Je kunt zelf op de fiets springen en Ayutthaya door fietsen of het een tuktuk met chauffeur huren voor een middag.
Aan het eind van deze interessante dag gaan jullie naar het station van Ayutthaya voor de nachttrein naar Chiang Mai.

Ayutthaya (1)
9 Chiang Mai

Vroeg in de ochtend komen jullie met de trein aan in Chiang Mai. Chiang Mai is het centrum van het bergachtige noorden en het is de tweede stad van Thailand. Het heeft een klein, ommuurd oud centrum dat bol staat van de winkeltjes en restaurantjes afgewisseld met mooie tempels en het voelt heel gemoedelijk aan. In de directe omgeving van Chiang Mai vind je jungle, bergen en de dorpjes van de bergvolkeren. Chiang Mai is een ideale uitvalbasis om de streek te ontdekken.
Vandaag kunnen jullie de stad gaan verkennen. Bezoek een van de tempels of ga lekker eten bij een van de restaurantjes. Even buiten Chiang Mai ligt het enorme tempelcomplex van Doi Suthep, met de belangrijkste tempel van Chiang Mai. Het ligt op een heuvel boven de stad en je bent midden in de natuur met prachtige vergezichten. Aangekomen bij de ingang beklim je de ruim 300 treden naar boven om de tempel te zien.

Chiang Mai (27)
10 Chiang Mai - olifantenopvang

Als je in Chiang Mai bent, moet je eigenlijk ook een bezoek brengen aan een van de olifantenopvanghuizen. Vroeger stond Chiang Mai bekend om het olifanten rijden. De laatste jaren is steeds meer het inzicht gekomen dat het rijden op een olifant niet fijn is voor het dier zelf en dat de methodes die werden gebruikt om de dieren te trainen helemaal niet diervriendelijk waren. Om toch in contact te komen met deze mooie dieren kun je een van de opvanghuizen bezoeken die zijn opgericht om de dieren een veilig onderkomen te geven nu er niet meer op gereden wordt. Bij deze opvanghuizen werk je een dagje mee, een super leuke ervaring voor kinderen. Je begint met een uitleg over de olifant en helpt vervolgens mee om hun eten voor te bereiden. Na het voeren is het tijd voor het bad. Samen met de olifanten gaan jullie naar de rivier om de olifant uitgebreid te schrobben en te wassen. Je ziet het dier genieten en ondertussen geniet jijzelf ook. Een geweldige ervaring!

Chiang Mai (7)
Optionele excursie(s)
11 Trekking Chiang Mai

Als je in het noorden van Thailand bent, doe je natuurlijk een trekking. Tijdens een trekking wandel je samen met een gids door de bergen en jungle en bezoek je diverse dorpjes. In het noorden van Thailand wonen nog vele bevolkingsgroepen. Ze zijn in het verleden uit omringende landen naar Thailand gekomen. Zo heb je onder andere de Lahu, Yao, Karen, Hmong, Lisu en Akha. Iedere groep heeft zijn eigen unieke karakter met eigen religie, taal, levenswijzen en klederdracht. Ze wonen allemaal in eigen dorpen in de bergen en leven van de landbouw. Ze zijn erg gastvrij en leggen de bezoekers graag hun manier van leven uit. Daarnaast is dit natuurlijk ook een middel om hun minimale inkomsten een beetje aan te vullen. Je kunt er voor kiezen om een 1-daagse of 2-daagse trekking te doen. Bij een 2-daagse trekking overnacht je in een van de dorpen. Kijk bij het tabblad excursies naar de mogelijkheden.

Chiang Mai (33)
12 Chiang Mai

Er is zoveel te doen in de omgeving van Chiang Mai! Je kunt samen met een gids helemaal naar het noorden rijden om de gouden driehoek te bekijken of een bezoek brengen aan het stadje Chiang Rai. De gouden driehoek is het gebied tussen Thailand, Laos en Myanmar en was vroeger berucht vanwege de opiumhandel. Nu vind je er dorpjes met bergvolkeren en grensmarkten waar bewoners uit diverse landen komen handelen.
De sportievelingen kunnen ook nog gaan ziplinen! Helm op, veiligheidsvoorschriften volgen en daar ga je. Zwevend tussen de bergen over groene boomtoppen, stromende beekjes en bloeiende rijstvelden. Apen boven je hoofd die mee slingeren door de boomtoppen. Het heet niet voor niets de ‘flight of the gibbons’. Maar liefst 2 kilometer zweef je door de lucht, 39 platforms verbinden de route aan elkaar.

Geniet je van de Thaise keuken en wil je dat zelf ook thuis kunnen, volg dan een kookcursus. Samen met de kok bezoek je eerst een markt om ingrediënten te kopen. Daarna gaan jullie aan de slag en kokkerellen jullie samen een heerlijke maaltijd.

Chiang Rai (3)
13 Chiang Mai - Khao Sok

Jullie verlaten het noorden van Thailand en vliegen helemaal naar het zuiden. Hier gaan jullie een paar dagen doorbrengen in het Khao Sok National Park. Khao Sok is een van de onbekendere parken van Thailand maar wel een van de mooiste. De landschappen zijn spectaculair, bergachtig met kalkstenen rotsen die soms volledig overgroeid zijn door de jungle en soms gewoon midden in een meer opduiken. Er zijn enorme woudreuzen en dichte jungle. Er komen hier olifanten voor, alleen zul je die niet zo snel zien. Wel zul je apen zien slingeren door de bomen. Als het donker wordt komen er andere dieren tot leven in het park. Je hoort krekels en sprinkhanen die een concert geven als je lekker in je bed ligt.

Khao Sok (12)
14 Khao Sok National Park

Vandaag ga je het park in. Jullie brengen een bezoek aan het Cheon Lan meer. Dit meer ligt midden in het park en is waanzinnig mooi. Kalkstenen rotsen duiken op in het meer en vormen zo vele eilandjes. Met een boot gaan jullie op pad en varen zo uit de jungle het meer op. Jullie leggen aan bij een drijvend hotel. Hier kun je zwemmen en kajakken, maar het is ook mogelijk om samen met de gids op pad te gaan en een wandeling in de jungle te maken en een grot te verkennen. Wil je echt avontuur? Overnacht dan in een van de eenvoudige hutjes bij het drijvende hotel.

Khao Sok (10)
15 Khao Sok National Park

Zijn jullie blijven slapen in het drijvende hotel? Dan gaan jullie met de boot langzaam weer terug naar het hotel. Ben je de avond daarvoor al weer teruggekeerd, dan is het mogelijk om zelf of samen met gids te gaan wandelen in Khao Sok National Park. Ook leuk is het om te gaan tuben. In een band zak je dan langzaam de rivier af door het park. Heerlijk relaxed en ondertussen geniet je van he moois om je heen. In de avond kun je met een gids ook nog een nachtsafari maken. In het donker komen veel dieren tevoorschijn om te jagen. De gids zal ze samen met jou opsporen en laten zien.

Khao Sok (5)
16 Khao Sok - Strand

Jullie laten Khao Sok National Park achter je en gaan op weg naar de afsluiter van deze vakantie: het strand! In Thailand zijn oneindig veel mogelijkheden voor een heerlijke strandvakantie. Ook vanuit Khao Sok zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld richting de oostkust van Thailand, naar de bounty-eilanden Koh Samui, Koh Phangan of Koh Tao. Maar ook aan de westkust zijn pareltjes te vinden bij onder andere Phuket en Krabi.

Strand Thailand (8)
17-19 Strand

Een aantal dagen om bij te komen van de reis en te genieten van het heerlijke strand. Er zijn diverse plaatsen om te zonnen, zwemmen, lezen, snorkeltripjes te maken en lekker te eten. Er zijn gezellig plaatsjes met leuke winkeltjes en restaurantjes. De sfeer is er ontspannen, het strand is wit, de zee azuurblauw en de natuur groen.

Strand Thailand (3)
20 Terugvlucht

Laatste dag van de familierondreis Thailand. Jullie vliegen  terug naar Bangkok waar jullie overstappen op het vliegtuig naar Amsterdam.

 

Strand Thailand (1)
21 Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Thailand 12 (4)

Reissom

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 2349
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 2195
Kinderen tot 2 jaar: € 100

Inbegrepen:
Vlucht Amsterdam – Bangkok v.v. incl. belastingen en toeslagen
Alle overnachtingen tweepersoons- of familiekamers op basis van logies en ontbijt
Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma
Nachttrein van Ayutthaya naar Chiang Mai in een slaapcoupe
Engelssprekende gids tijdens tours en transfers

Niet inbegrepen:
Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Drankjes en overige maaltijden
Excursies

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs

Bangkok (52) Ayutthaya (5)

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Thailand. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om te vertrekken vanaf een andere luchthaven, bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

 

Binnenlands vervoer
In Thailand maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes.
Het traject Ayutthaya – Chiang Mai wordt per trein afgelegd. Wij reserveren hier voor jullie een 4-persoonsslaapcoupe. Het treinreizen in Thailand is goed te doen. In de slaaptreinen met airconditioning kun je behoorlijk goed slapen. Het traject Chiang Mai – Bangkok, Chiang Mai – Surat Thani, SuraThani / Krabi / Phuket – Bangkok en Trat – Bangkok wordt per vliegtuig afgelegd. In Thailand zijn meerdere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. De lokale agent zal de reservering maken en zal de vlucht uitzoeken die het beste in het reisschema past.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Verblijf
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

Chiang Mai (21) Khao Sok (1)
Thailand Compleet - 21-daagse familierondreis Thailand

21 dagen vanaf € 2.349,- p p

Ontdek Thailand door de ogen van je kinderen

Thailand