persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Thailand net even anders - 22-daagse rondreis Thailand met kinderen

Thailand is een land voor iedereen. Tijdens deze rondreis Thailand met kinderen bezoek je net iets andere plekjes in Thailand, die minstens even mooi zijn. Jullie gaan naar het bijzondere Khao Yai National Park en gaan naar het leuke plaatsje Pai in het noorden van Thailand. Natuurlijk sluit je af een van de mooie stranden van Thailand en in jullie geval is dat Khanom.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Bangkok
Dag 2: Aankomst Bangkok
Dag 3: Bangkok
Dag 4: Bangkok
Dag 5: Bangkok – Khao Yai
Dag 6: Khao Yai
Dag 7: Khao Yai – Ayutthaya
Dag 8: Ayutthaya – Sukothai
Dag 9: Sukothai
Dag 10: Sukothai – Chiang Mai
Dag 11: Chiang Mai
Dag 12: Chiang Mai
Dag 13: Chiang Mai – Pai
Dag 14: Pai
Dag 15: Chiang Dao
Dag 16: Chiang Dao
Dag 17: Chiang Dao – Khanom
Dag 18 – 20: Khanom
Dag 21: Koh Chang – Bangkok – Amsterdam
Dag 22: Aankomst Amsterdam

thailand anders

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Thailand

Vandaag gaat de rondreis naar Thailand met kinderen beginnen. Jullie vliegen vanaf Amsterdam naar de luchthaven  van Bangkok, waar jullie de volgende dag aankomen.

Thailand 12 (7)
2 Aankomst Bangkok

Aankomst op de luchthaven van Bangkok. Jullie worden opgewacht door een chauffeur die jullie naar het hotel  in de gezellige wijk Banglamphu brengt. Tijdens de rit krijgen jullie al een indruk van deze waanzinnige miljoenenstad. Wolkenkrabbers, winkelcentra, en ook oude wijken wisselen elkaar af. De rest van de dag kunnen jullie alvast rondkijken in Bangkok en bijkomen van de reis.

 

Bangkok (59)
3 Bangkok

Een dag om Bangkok te ontdekken. Wat wij jullie aanraden om te gaan zien is Wat Pho en het koninklijk paleis. Je kunt hier over de rivier naar toe te gaan. De Chao Phraya is de rivier die dwars door Bangkok stroomt en om de drukte in de straten van Bangkok te mijden kun je ook de boot nemen om van A naar B te gaan. Er is een halte niet te ver van je hotel. Wat Pho is een bekende tempel met een liggende Boeddha van maar liefst 45 meter geheel bedekt met bladgoud. Op loopafstand van Wat Pho ligt het koninklijk paleis en Wat Phra Kaew, ofwel de tempel van de smaragden Boeddha. Bij deze schitterende tempel kijk je je ogen uit. Overal zie je prachtige, kleurrijke beelden en versieringen. In de tempel staat een klein Boeddhabeeldje van smaragd, dat door de Thai wordt vereerd.

Bangkok (53)
Optionele excursie(s)
4 Bangkok

Nog een dag om deze veelzijdige stad te ontdekken. Ga eens rondkijken in China Town. Slenter door de straatjes en zie wat ze allemaal verkopen en proef van de heerlijke keuken. Wil je de drukte van Bangkok even ontvluchten, neem dan bij de rivier een longtailbootje en steek de Chao Phraya rivier over. Aan de overkant ligt een waterstelsel van kleine kanaaltjes waar omheen allemaal wijken gebouwd zijn. Het is leuk om er door te varen en te zien hoe de mensen er leven.
Het is ook leuk om samen met een gids een fietstocht door Bangkok en omgeving te doen.

Bangkok (50)
5 Bangkok - Khao Yai

Vandaag gaan jullie naar een van de mooiste parken van Thailand, Khao Yai National Park. Khao Yai N.P. is het oudste en een van de grootste parken van Thailand. Het is het leefgebied van olifanten, tijgers, apen en allerlei andere wilde dieren. Je kunt er prachtige wandelingen maken naar grote watervallen. We raden jullie aan om in de avond mee te gaan op een vleermuis tocht. Een van de grotten in het park is het toneel van een prachtig schouwspel, duizenden vleermuizen verlaten bij zonsondergang massaal de grot.

Thailand 6 (5)
6 Khao Yai

Een hele dag in dit prachtige park. Ga met een gids mee het park in. In de ochtend gaan jullie eerst op safari. In een open voertuig gaan jullie samen met de gids op zoek naar de wilde dieren die hier leven. Onderweg kom je nog een van de mooie watervallen tegen. Na de lunch gaan jullie te voet verder door de jungle en krijgen jullie uitleg over wat jullie onderweg tegen komen.

Thailand 6 (4)
7 Khao Yai - Ayutthaya

In de ochtend verlaten jullie Khao Yai en de chauffeur brengt jullie naar Ayutthaya, de vroegere hoofdstad van het koninkrijk Siam. In de middag hebben jullie tijd om deze oude stad te ontdekken. Hier isnog veel overgebleven van de vroegere paleizen en tempels. Meer dan 400 jaar was Ayutthaya het centrum van een machtig rijk en een van de belangrijkste steden in Azië.

Ayutthaya (6)
8 Ayutthaya - Sukothai

Vandaag nemen jullie de trein naar het noordelijk gelegen Sukothai. Sukothai was de eerste hoofdstad van het vroegere Siam in de 13e eeuw.

Ayutthaya (2)
9 Sukothai

Vandaag een dag om het historische park Sukothai te verkennen. In het historische park staan oude  paleizen en tempels en fiets je tussen rijen met Boeddha beelden. Het is een doolhof van ruïnes en stadsmuren, ideaal om op de fiets te verkennen.

Ayutthaya (3)
10 Sukothai - Chiang Mai

Jullie verlaten Sukothai om naar Chiang Mai te gaan. Chiang Mai is het centrum van het bergachtige noorden. Het is de tweede stad van Thailand, maar voelt wel heel gemoedelijk aan. Het heeft een klein, ommuurd oud centrum veel marktjes, winkeltjes en restaurantjes afgewisseld met mooie tempels. In de directe omgeving van Chiang Mai vind je bergen, jungle en de dorpjes van de bergvolkeren. Het is een ideale uitvalbasis om de omgeving te ontdekken.
Even buiten Chiang Mai ligt Doi Suthep, de belangrijkste tempel van Chiang Mai. Het ligt op een heuvel boven de stad en de weg ernaar toe is al erg leuk. Je bent al midden in de natuur met vele watervalletjes en prachtige vergezichten. Aangekomen bij de ingang beklim je de 309 treden naar boven om de tempel te zien.

Chiang Rai (13)
Optionele excursie(s)
11 Chiang Mai - Olifantenopvang

Als je in Chiang Mai bent, is het ook leuk om een bezoek te brengen aan een van de olifantenopvanghuizen. Vroeger stond Chiang Mai bekend om het olifanten rijden. De laatste decennia is er steeds meer het inzicht gekomen dat het rijden op een olifant niet fijn is voor het dier zelf en dat de methodes die werden gebruikt om de dieren te trainen helemaal niet diervriendelijk waren. Om toch in contact te komen met deze mooie dieren kun je een van de opvanghuizen bezoeken die zijn opgericht om de dieren een veilig onderkomen te geven nu er niet meer op gereden wordt. Bij deze opvanghuizen werk je een dagje mee. Je begint met een uitleg over de olifant en helpt vervolgens mee om hun eten voor te bereiden. Na het voeren is het tijd voor het bad. Samen met de olifanten gaan jullie naar de rivier om de olifant uitgebreid te schrobben en te wassen. Je ziet het dier genieten en ondertussen geniet jijzelf ook. Een geweldige ervaring!

Chiang Mai (43)
12 Trekking Chiang Mai

Als je in het noorden van Thailand bent, doe je natuurlijk een trekking. Tijdens een trekking wandel je samen met een gids door de bergen en bezoek je een aantal dorpjes. In het noorden van Thailand wonen nog vele bevolkingsgroepen. Zo heb je onder andere de Lahu, Akha, Yao, Karen, Hmong en Lisu. Iedere groep heeft zijn eigen unieke karakter met eigen religie, taal, levenswijzen en klederdracht. Ze wonen allemaal in eigen dorpen in de bergen en leven van de landbouw. Ze zijn erg gastvrij en leggen de bezoekers graag hun manier van leven uit. Daarnaast is dit ook een middel om hun minimale inkomsten een beetje aan te vullen.

Chiang Mai (32)
13 Pai

Jullie krijgen een transfer en rijden in ongeveer 3 uur naar het plaatsje Pai. De weg gaat door de bergen en langs mooie valleien. Pai is een leuk bergdorpje dat prachtig gelegen is. Het is een rustig dorpje met in het midden de ‘walking street’ waar ’s avonds een gezellige avondmarkt is met lekkere eettentjes en leuke souvenirs.

Chiang Rai (3)
14 Pai

Een dag in Pai en omgeving. Rondom Pai vind je mooie watervallen en leuke dorpjes. Het is een mooi om een kijkje te nemen bij de canyon van Pai. Hier loopt een smal pad langs indrukwekkende hellingen. Ook leuk is het om naar de Lod Cave te gaan. Hier kun je op een bamboevlot de grot in.

Chiang Mai (46)
15 Chiang Dao

De reis gaat verder naar het plaatsje Chiang Dao. Dit authentieke Thaise dorpje ligt midden tussen de hoge pieken van het karstgebergte. Omgeven door jungle en veel groen is het een heerlijk plaatsje.

Chiang Mai (10)
16 Chiang Dao

Een dag om je te vermaken in Chiang Dao en omgeving. Ook hier is weer veel te doen. Jullie kunnen de Chiang Dao grot gaan ontdekken en dan doorlopen naar de Tham Pla Plong tempel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. In de omgeving heb je ook nog een waterval die jullie kunnen bezoeken of ga lekker ontspannen in een van de hotsprings.

Chiang Mai (35)
17 Chiang Dao - Khanom

De tijd in het noorden van Thailand zit erop. Jullie krijgen een transfer terug naar Chiang Mai en vliegen van Chiang Mai naar Surat Thani. Vandaar krijgen jullie een transfer de kust om de vakantie af te sluiten met een heerlijk strandverblijf bij Khanom. Khanom is een klein stadje met huizen verspreid tussen rijstveldjes en palmbomen. Je vindt hier vele, rustige, kleine strandjes en jullie hotel ligt aan een van hen. Khanom staat bekend om de roze dolfijnen die hier leven.

Strand Thailand (3)
18-20 Khanom

Geniet van een aantal dagen in Khanom. Jullie kunnen lekker naar het strand of breng een bezoekje aan het stadje Khanom. Wat je zeker moet doen is een boottochtje maken om de roze dolfijn te zien. Met een bootje ga je water op naar het Koh Nui Nork eiland vlak voor de kust van Khanom. De kapitein zal onderweg proberen de dolfijnen voor jullie te vinden.

Strand Thailand (2)
21 Khanom - Terugvlucht

De laatste dag van de rondreis Thailand met kinderen. Jullie reizen terug naar Bangkok om daar een vlucht terug naar huis te nemen.

Thailand 12 (5)
22 Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Strand Thailand (7)

Reissom

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 1695
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 1595
Kinderen tot 2 jaar: € 100

Inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Bangkok v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Alle overnachtingen in tweepersoons- of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
• Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma
• Nachttrein van Ayutthaya naar Chiang Mai in een slaapcoupe
• Engelssprekende gids tijdens tours en transfers

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Thailand 12 (4) Thailand 12 (6)

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Thailand. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om te vertrekken vanaf een andere luchthaven, bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

 

Binnenlands vervoer
In Thailand maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes.
Het traject Ayutthaya – Chiang Mai wordt per trein afgelegd. Wij reserveren hier voor jullie een 4-persoonsslaapcoupe. Het treinreizen in Thailand is goed te doen. In de slaaptreinen met airconditioning kun je behoorlijk goed slapen. Het traject Chiang Mai – Bangkok, Chiang Mai – Surat Thani, SuraThani / Krabi / Phuket – Bangkok en Trat – Bangkok wordt per vliegtuig afgelegd. In Thailand zijn meerdere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. De lokale agent zal de reservering maken en zal de vlucht uitzoeken die het beste in het reisschema past.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Verblijf
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

Bangkok (2) Bangkok (4)
Thailand net even anders - 22-daagse rondreis Thailand met kinderen

22 dagen vanaf € 1.695,-,- p p

Ontdek Thailand door de ogen van je kinderen

Thailand