persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Self Drive Noord-Thailand - 19-daagse rondreis Thailand

Het noorden van Thailand is schitterend en jullie kunnen dit op eigen houtje ontdekken met een huurauto. Deze rondreis Thailand rij je door de bergen, struin je door dorpjes en ontmoet je de lokale bevolking in hun kleurrijke kleding. Rijd lekker op eigen tempo met je huurauto. Stoppen waar jij wilt, lekker toeren met je gezin. En natuurlijk sluiten jullie de reis af op een van de mooie stranden van Zuid-Thailand

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Bangkok
Dag 2: Aankomst Bangkok
Dag 3: Bangkok
Dag 4: Bangkok – Ayutthaya
Dag 5: Ayutthaya
Dag 6: Aankomst Chiang Mai
Dag 7: Chiang Mai
Dag 8: Chiang Mai – Chiang Dao
Dag 9: Chiang Dao
Dag 10: Chiang Dao – Mae Salong
Dag 11: Mae Salong – Chiang Sean
Dag 12: Chiang Sean – Chiang Rai
Dag 13: Chiang Rai
Dag 14: Chiang Rai – Koh Samet
Dag 15 – 17: Koh Samet
Dag 18: Koh Samet – Bangkok
Dag 19: Bangkok – Amsterdam

thailand selfdrive noord

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Thailand

Vandaag gaat de rondreis naar Thailand beginnen. Jullie vlucht gaat vanaf Amsterdam naar Bangkok, waar jullie de volgende dag aankomen.

Thailand 12 (7)
2 Aankomst Bangkok

Aankomst in Bangkok. Jullie worden opgewacht door de chauffeur die jullie naar het eertse  hotel brengt. Tijdens de rit krijgen jullie al een indruk van deze indrukwekkende miljoenenstad. Wolkenkrabbers en winkelcentra, maar ook oude wijken wisselen elkaar af. De rest van de dag kunnen jullie bijkomen van de reis en alvast een beetje rondkijken in Bangkok. Jullie logeren in een hotel in de gezellige wijk Banglamphu.

 

Bangkok (58)
3 Bangkok

Een hele dag om Bangkok te ontdekken. Wij kunnen jullie aanraden om naar Wat Pho en het koninklijk paleis te gaan . Wat Pho is een tempel met een liggende Boeddha van maar liefst 45 meter geheel bedekt met bladgoud. Op loopafstand van Wat Pho ligt het mooie koninklijk paleis.  Bij dit paleis bevindt zich ook Wat Phra Kaew, ofwel de tempel van de smaragden Boeddha. Bij deze schitterende tempel kijk je je ogen uit. Het is een en al pracht en praal. Overal zie je prachtige, kleurrijke beelden en versieringen. In de tempel staat een klein Boeddhabeeldje van smaragd, dat door de Thai wordt vereerd.

Bangkok (59)
Optionele excursie(s)
4 Ayutthaya

Vandaag gaan jullie met een chauffeur verder naar Ayutthaya, de vroegere hoofdstad van het koninkrijk Siam. Meer dan 400 jaar was Ayutthaya het centrum van een machtig rijk en een van de belangrijkste steden in Azië.

Ayutthaya (1)
5 Ayutthaya

Vandaag hebben jullie de tijd om de tempels van Ayutthaya te ontdekken. Ontdek deze oude stad waar nog veel is overgebleven van de vroegere paleizen en tempels. Een van de tempels die je moet gaan zien is Wat Chai Watthanaram, één van de mooiste tempelcomplexen van Ayutthaya. De ruïnes van de Wat Phra Mahathat staan bekend om het Boeddhahoofd dat wordt ‘vastgehouden’ door de wortels van een bodhiboom. Niemand weet precies hoe het hoofd daar terecht is gekomen.
What Phra Si Sanphet was één van de belangrijkste tempels van heel Ayutthaya. Het was een koninklijke tempel en had zelfs een particuliere rechtbank. Ga ook Wat Yai Chai Mongkhon zien. Dit complex heeft nog honderden Boeddhabeelden die nog allemaal intact zijn. Het wordt veel bezocht door monniken en Thai die er bidden. In het midden staat een 7 meter lange liggende Boeddha. De legende gaat dat als het je lukt om een muntje vast te plakken aan de voeten van de Boeddha dit je geluk gaat brengen.
Jullie kunnen dit complex op verschillende manieren verkennen. Je kunt zelf op de fiets springen en Ayutthaya door fietsen of het een tuktuk met chauffeur huren voor een middag.
Aan het eind van deze interessante dag gaan jullie naar het station van Ayutthaya voor de nachttrein naar Chiang Mai.

Ayutthaya (3)
6 Chiang Mai

Vroeg in de ochtend komen jullie aan in Chiang Mai. Chiang Mai is het centrum van het bergachtige noorden. Het is de tweede stad van Thailand, maar voelt wel heel gemoedelijk aan. Het heeft een klein, ommuurd oud centrum met veel winkeltjes en restaurantjes afgewisseld met mooie tempels. In de directe omgeving van Chiang Mai vind je bergen, jungle en de dorpjes van de bergvolkeren. Het is een ideale uitvalbasis om de streek te ontdekken.
Vandaag kunnen jullie de stad gaan verkennen. Bezoek een van de tempels of ga lekker eten bij een van de restaurantjes. Even buiten Chiang Mai ligt het tempelcomplex van Doi Suthep, de belangrijkste tempel van Chiang Mai. Het ligt op een heuvel boven de stad en de weg ernaar toe is al erg leuk. Je bent midden in de natuur met vele watervalletjes en prachtige vergezichten. Aangekomen bij de ingang beklim je de ruim 300 treden naar boven om de tempel te zien.

Chiang Rai (13)
Optionele excursie(s)
7 Chiang Mai - olifantenopvang

Als je in Chiang Mai bent, moet je eigenlijk ook een bezoek brengen aan een van de olifantenopvanghuizen. Vroeger stond Chiang Mai bekend om het ritje op een olifant. De laatste decennia is er gelukkig steeds meer het inzicht gekomen dat het rijden op een olifant niet goed is voor het dier zelf en dat de methodes die werden gebruikt om de dieren te trainen helemaal niet diervriendelijk waren. Wil je toch in contact te komen met deze mooie dieren, bezoek dan een van de opvanghuizen die zijn opgericht om de dieren een veilig onderkomen te geven nu er niet meer op gereden wordt. Bij deze opvanghuizen help je een dagje mee, een super leuke ervaring voor kinderen. Je begint met een uitleg over de olifant en helpt vervolgens mee om hun eten voor te bereiden. Na het voeren is het tijd voor het bad. Samen met de olifant gaan jullie naar de rivier om de olifant uitgebreid te schrobben en te wassen. Je ziet het dier genieten en ondertussen geniet jijzelf ook. Een geweldige ervaring!

Chiang Mai (7)
8 Chiang Mai - Chiang Dao

De huurauto wordt afgeleverd bij het hotel en jullie roadtrip door Noord-Thailand gaat beginnen. Vandaag rijden jullie naar Chiang Dao, een rit van ruim 100 kilometer door de bergen. Onderweg zijn er nog een aantal leuke stops te maken, onder andere bij het PooPooPaperPark. Een duurzaam project waar ze van olifantenpoep allerlei artikelen maken. Leuk om een kijkje te nemen en je draagt bij aan het voortbestaan van het project. Een andere leuke stop is bij de Mae Malai markt. Hier komen mensen uit de weide omgeving om te kopen en verkopen, ook vanuit de bergstamdorpjes. Jullie eindpunt is Chiang Dao. Dit authentieke Thaise dorpje ligt midden tussen de hoge pieken van het karstgebergte. Omgeven door jungle en veel groen is het een heerlijk plaatsje.

Chiang Mai (46)
9 Chiang Dao

Een dag om je te vermaken in Chiang Dao en omgeving. Ook hier is weer veel te doen. Jullie kunnen de Chiang Dao grot gaan ontdekken en dan doorlopen naar de Tham Pla Plong tempel vanwaar je van bovenaf een prachtig uitzicht hebt. In de omgeving heb je ook nog een waterval die jullie kunnen bezoeken of ga lekker ontspannen in een van de hotsprings.

Chiang Rai (7)
10 Chiang Dao - Doi Mae Saong

Vandaag staat er een iets langere route op het programma. Een rit van bijna 200 kilometer naar het in het uiterste noorden gelegen Doi Mae Salong. Onderweg zijn er weer verschillende stops te maken, zoals bij de tempel van Doi Mon Ching. Deze mooie tempel ligt op een heuvel van waar je een prachtig uitzicht hebt. Jullie kunnen ook nog stoppen bij het Akha dorpje Ban Lorcha. Jullie komen aan in de regio van Doi Mae Salong. Thee- en koffieplantages worden afgewisseld met stalletjes van de lokale bergstammen. Mae Salong is een plaatsje waar veel Chinezen wonen die decennia geleden gevlucht zijn uit China. Dwaal tussen de kleine Chinese winkeltjes en restaurantjes.

Chiang Mai (9)
11 Doi Mae Salong - Golden Triangle

Vandaag een rit van ongeveer 160 kilometer door de bergen. Onderweg komen jullie langs een aantal dorpen van bergstammen waar jullie kunnen stoppen om ze te bezoeken en zien hoe ze wonen en leven. Ze geven je graag uitleg. Jullie komen ook langs de brug die de grens met Myanmar vormt. Het is mogelijk om hier even over te steken en een kijkje te nemen in het Birmese dorpje Tachilek. Jullie rijden verder richting Chiang Sean. Deze regio stond bekend om de opium handel. In de Hall of opium wordt hier bij stilgestaan, maar vooral ook bij de gevaren van opium. Volgens sommigen is dit het beste museum van Thailand.

Chiang Mai (37)
12 Golden Triangle - Chiang Rai

Vandaag de laatste dag van jullie roadtrip. Jullie rijden ongeveer 100 kilometer naar de stad Chiang Rai. Begin de dag met een boottocht op de Mekong Rivier. Aan de overkant van de rivier ligt Laos en het is mogelijk om met de boot aan te leggen bij een van de plaatsjes aan de overkant. Hier is een kleine markt met koopwaar uit Laos.
Jullie rijden verder richting Chiang Rai. Vlak voor Chiang Rai kunnen jullie nog een stop maken bij de blauwe tempel. Het is een nieuwe tempel, maar zeker indrukwekkend.

Chiang Rai (11)
13 Chiang Rai

Een dag in het gezellige stadje Chiang Rai. Breng zeker een bezoek aan de bij witte tempel, Wat Ring Khun. Deze schitterende tempel steekt fel af tegen de blauwe lucht en weerspiegelt met al zijn witte beelden in het heldere water. Ook van binnen is de tempel bijzonder, het plafond en de muren zijn beschilderd met Disneyfiguren, Spiderman, ruimtewezens en personages van ‘The Matrix’. Het lijkt wel alsof je in Disneyland bent aangekomen. In de avond kunnen jullie naar de avondmarkt om wat te eten of souvenirs te kopen.

Chiang Mai (33)
14 Chiang Rai - Koh Samet

De tijd in het noorden van Thailand zit erop. Jullie vliegen van Chiang Rai terug naar Bangkok. Vandaar rijden jullie naar de kust om de vakantie af te sluiten met een heerlijk strandverblijf op het eiland Koh Samet. Koh Samet is ideaal om te relaxen, de stranden zijn er wit, de zee is er helderblauw en het achterland mooi groen.

Chiang Rai (9)
15-17 Koh Samet

Drie heerlijke dagen om te genieten van strand, zon en zee. Kom lekker bij van de indrukwekkende reis. Geniet nog van de heerlijke Thaise keuken en ga zwemmen in het warme water van de golf van Thailand. Wil je nog een beetje bewegen, ga dan lekker wandelen. Je kan er heerlijk klauteren over de rotspartijen tussen de verschillende  baaien. Wandel naar het meest zuidelijke puntje van eiland voor een mooi uitzicht over de Golf van Thailand. En het is Thailand, dus je kunt je ook nog even heerlijk laten masseren.

Strand Thailand (3)
18 Koh Samet - Terugvlucht

De laatste dag van de rondreis Thailand. Jullie reizen terug naar Bangkok om daar een vlucht terug naar huis te nemen.

Strand Thailand (1)
19 Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Thailand 12 (4)

Reissom

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 2349
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 2195
Kinderen tot 2 jaar: € 100

Inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Bangkok v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Alle overnachtingen tweepersoons- of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
• Autohuur inclusief alle verzekeringen
• Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma
• Nachttrein Ayutthaya – Chiang Mai in een slaapcoupé
• Engelssprekende gids tijdens tours en transfers

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds à € 7,50 per persoon
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Chiang Mai (30) Chiang Mai (45)

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Thailand. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om te vertrekken vanaf een andere luchthaven, bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Thailand maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes.
Het traject Ayutthaya – Chiang Mai wordt per trein afgelegd. Wij reserveren hier voor jullie een 4-persoonsslaapcoupe. Het treinreizen in Thailand is goed te doen. In de slaaptreinen met airconditioning kun je behoorlijk goed slapen. Het traject Chiang Mai – Bangkok, Chiang Mai – Surat Thani, SuraThani / Krabi / Phuket – Bangkok en Trat – Bangkok wordt per vliegtuig afgelegd. In Thailand zijn meerdere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. De lokale agent zal de reservering maken en zal de vlucht uitzoeken die het beste in het reisschema past.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Verblijf
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

Bangkok (2) Thailand 12 (5)
Self Drive Noord-Thailand - 19-daagse rondreis Thailand

19 dagen vanaf € 2.349,- p p

Ontdek Thailand door de ogen van je kinderen

Thailand