persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Vietnam van noord tot zuid - 16-daagse familiereis Vietnam

Vietnam is een fantastisch land om naar op reis te gaan. Tijdens deze familiereis Vietnam reis je van Halong Bay in het noorden van Vietnam naar beneden tot de Mekong Delta. Je begint in de authentieke stad Hanoi, bezoekt onderweg de interessante stad Hué en de charmante stad Hoi An. Uiteindelijk eindigen jullie in de metropool Ho Chi Minh City. Maar natuurlijk is er ook tijd voor de Mekong Delta tijdens deze familiereis door Vietnam.

Overzicht

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Hanoi
Dag 2: Aankomst Hanoi
Dag 3: Hanoi
Dag 4: Halong Bay
Dag 5: Halong Bay / nachttrein Hué
Dag 6: Hué
Dag 7: Hué
Dag 8: Hué – Hoi An
Dag 9: Hoi An
Dag 10: Hoi An
Dag 11: Hoi An – Ho Chi Minh City
Dag 12: Ho Chi Minh City
Dag 13: Mekong Delta
Dag 14: Mekong Delta
Dag 15: Mekong Delta – Ho Chi Minh City – Amsterdam
Dag 16: Aankomst Amsterdam

vietnam noordzuid

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Vietnam

Vandaag gaat de familiereis Vietnam beginnen en vliegen jullie vanaf Amsterdam naar Hanoi, waar jullie de volgende dag aankomen.

Tam Coc 100 (16)
2 Aankomst Hanoi

In de loop van de ochtend komen jullie aan in Hanoi. Bij aankomst staat de chauffeur te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Hanoi is een drukke, maar sfeervolle stad dat zijn authentieke karakter heeft bewaard. De oude koloniale huizen geven de stad een frans tintje. Het is de voormalige hoofdstad van Vietnam en het centrum ligt om het mooie Hoan Kiem meer. In het meer ligt de prachtige Ngoc Son tempel, die je zeker moet bezoeken. Rondom het meer ontmoet de lokale bevolking elkaar, doen ze spelletjes, tai chi of praten ze even bij. Slenter ook eens door de sfeervolle straatjes in het centrum. Hier wonen de handelaren en werklieden en het is er levendig en gezellig. De op straat zittende werklieden worden afgewisseld door eetstalletjes en verkopers.

Hanoi-100-_3_
3 Hanoi

Een dag om Hanoi te verkennen. Slenter door de smalle straatjes en ga naar het Hoan Kiem meer. Ga ook eens kijken bij de tempel van de literatuur. Een prachtige tempel en een van de oudste universiteiten van Vietnam.
Vergeet ook niet om alvast te proeven van de heerlijke hapjes die de Vietnamese keuken kent; springrolls, dimsums en noodles ze zijn allemaal even lekker!|

Hanoi (7)
Optionele excursie(s)
4 Halong Bay

Vandaag gaan jullie op pad naar het indrukwekkende Halong Bay, de baai van de neerdalende draak. Voor de kust van Vietnam rijzen uit de zee enorme kalkstenen rotsen op en vormen samen duizenden eilandjes. Niet voor niets staat dit indrukwekkende gebied op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is prachtig om er door heen te varen, maar ook om de grotten te ontdekken die er in verborgen zitten. Eenmaal aan boord van het schip zetten jullie koers naar Cap La eiland en leggen aan bij een van de baaitjes. Hier kunnen jullie zwemmen, kajakken en ontspannen aan een van de kleine strandjes. Aan het eind van de middag varen jullie verder naar de overnachtingsplaats waar jullie voor anker gaan. Na het avondeten is er nog de mogelijkheid om spelletjes te doen of om te gaan vissen op inktvissen.

Halong-Bay-100-_1_
5 Halong Bay

De dag begint met Tai Chi lessen op het dek. Na het ontbijt volgt er een bezoek aan de grot. De gids zal ook uitleg geven over het ontstaan van de grot en Halong Bay. Bij de lunch volgt er nog een demonstratie Vietnamees koken. Vervolgens varen jullie terug naar het vasteland en rijden weer naar Hanoi. In Hanoi pikken jullie de rest van de bagage op om de vervolgens naar het station te gaan voor de nachttrein naar Hué. Jullie overnachten in een 4-persoonsslaapcabine.

Halong Bay (14)
6 Hué

In de ochtend komen jullie aan Hué, de voormalige keizerlijke hoofdstad. Tot 1945 woonden hier nog de Nguyen keizers en vele gebouwen herinneren hier nog aan. Hué ligt aan de parfumrivier en wordt ook wel de culturele hoofdstad van Vietnam genoemd. Hier wonen veel dichters, filosofen en schrijvers.
Jullie moeten zeker een bezoek brengen aan de citadel met het voormalige keizerlijk paleis. Hierbinnen bevindt zich de verboden paarse stad met de privé vertrekken van de keizers omringd door maar liefst 10 versterkte poorten Het is boeiend om hier door te struinen, het staat vol met pagodes, mooie tuinen en tempels. Even verderop staat de Thien Mu pagode, erg mooi om ook even te gaan bekijken. Deze 7 verdiepingen tellende toren is het herkenningsteken van Hué.

Hue (5)
Optionele excursie(s)
7 Hué

Vandaag hebben jullie nog een dag de tijd om de omgeving van Hué te bekijken. Neem de fiets om het platteland rondom de stad te verkennen of naar de tombes aan de parfumrivier te gaan. Even buiten Hué aan de parfumrivier liggen de oude keizerlijke tombes waar de oude keizers enorme graven lieten bouwen. De meesten staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het is een zeer groot complex gebouwd in een mooie omgeving van tuinen en meertjes.
Het is ook mogelijk om samen met een gids een fietstocht door de rijstvelden te maken. Jullie leren veel over de verbouw van rijst maar ook van de geschiedenis van deze streek. Ondertussen helpen jullie de boeren een beetje met vissen, koken en souvenirs maken.

Hue (9)
8 Hué - Hoi An

Vandaag rijden jullie van Hué naar Hoi An. De tocht gaat over de Hai Van pas. Deze pas ligt op 500 meter hoogte en biedt een prachtig vergezicht over de kustlijn van Vietnam. In Da Nang wordt een bezoek gebracht aan het museum van Cham beelden, dat al in 1915 geopend werd. Vlak na de stad Da Nang kunnen jullie stoppen bij de Marmeren Bergen, een heilige berg met fascinerende tempeltjes en grotten waar tot Boeddha gebeden wordt. Ten tijde van de Vietnamoorlog was het een schuilplaats voor de Viet Cong. Nu is het een boeddhistisch heiligdom. De vele beelden die in de verschillende grotten staan en de fascinerende tempeltjes, getuigen hiervan. Je kunt over een lange trap naar de top klimmen en van het weidse uitzicht genieten.

Hoi An (4)
9 Hoi An

Hoi An was in de 16e en 17e eeuw een belangrijke handelshaven en het oude stadje is goed bewaard gebleven. Het staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. In het oude stadscentrum tref je vele winkeltjes, restaurantjes, tempels en oude Chinese handelshuizen. Er komen veel toeristen, maar de sfeer is er heel gemoedelijk. De huizen zijn vrolijk gekleurd en auto’s zijn niet welkom in het centrum. Het is een heerlijk stadje om een paar dagen door te brengen en te ontspannen. De oude Chinese handelshuizen staan open voor bezoekers, zo kunnen jullie zien hoe zij hier vroeger leefden.
Sta ’s ochtends eens heel vroeg op en loop naar de markt langs de rivier waar het dan een drukte van belang is. Groente en fruit en vooral veel verse vis worden hier verkocht. De mensen zijn uiterst vriendelijk. Het is ook de stad van kleermakers. Overal vind je mensen die graag kleren op maat voor je maken. Van maatpakken, mooie jurken tot leuke slippertjes.

Hoi An (3)
Optionele excursie(s)
10 Hoi An

Vandaag hebben jullie nog een dag in Hoi An. Er zijn zoveel dingen te doen dat de tijd haast te kort lijkt. Wat dacht je van een fietstochtje naar het platteland rondom Hoi An. Zie hoe de mensen leven, de boeren hun land bewerken. Of wat dacht je ervan om een kookcursus te volgen, zodat je thuis ook die lekkere Vietnamese maaltijden kunt maken.

Hoi An 100 (18)
11 Hoi An - Ho Chi Minh City

De reis gaat verder met een vlucht naar het zuiden. Jullie vliegen naar het zuiden naar Ho Chi Minh city. Na die dagen van rust is het even weer wennen in de drukke stad. Ho Chi Minh heeft maar liefst 6 miljoen inwoners. Overal zie je mensen, toeterende brommers, riksja’s en veel winkeltjes en restaurantjes.

Ho Chi Minh City (3)
12 Ho Chi Minh City

Een dag om deze bruisende stad te verkennen. Het is de stad waar oud en nieuw door elkaar loopt. Er zijn veel musea, tempels en pagodes, maar er wonen ook veel hippe jongeren die helemaal bij zijn met de laatste trend van mobieltjes en andere gadgets. Bezoek de oudste tempel van de stad, de Giac Lam pagode. Of ga naar Cholon, de chinese wijk met vele tempels, pagodes en een super grote markt waar van alles te koop is.
Je kunt de stad ook verkennen samen met een gids. Samen gaan jullie naar China Town en bezoeken jullie de Soai Kinh Lam markt. Natuurlijk staan ook de belangrijkste gebouwen van Ho Chi Minh City op het programma; Thien Hau, het Oorlogsmuseum, Notre Dame kathedraal, het oude postkantoor en het reunification paleis.
In de avond kun je nog mee met een motorbike streetfood tour. Met brommertjes worden jullie naar de leukste avondmarkten van Ho Chi Minh gereden om de lekkerste hapjes te proberen.

Saigon100 (9)
Optionele excursie(s)
13 Mekong Delta

De familiereis Vietnam gaat verder naar de Mekong Delta. In het zuiden van Vietnam mondt de Mekong uit in zee en doet dat in een waaier van aftakkingen waardoor er vele eilandjes zijn ontstaan en een labyrint aan waterwegen. Per boot varen jullie hier doorheen en zien hoe de mensen leven en wonen. Het leven speelt zich voornamelijk bij en op de rivier af, de huizen zijn gebouwd aan de waterkant, het vervoer gaat allemaal per boot en vissers vangen de dagelijkse maaltijd. Het gebied is enorm groen, op de eilandjes wordt rijst verbouwd en er zijn vele veldjes met bananenbomen. Af en toe stappen jullie uit om werkplaatsen en dorpjes te bezoeken. Jullie overnachten in een homestay in Ben Tre.

Mekong Delta (3)
14 Mekong Delta

Een nieuwe dag om de Mekong Delta te ontdekken. Jullie starten de dag op de fiets. Je rijdt over smalle paadjes langs rijstvelden en boomgaarden. Je ziet viskwekerijen en kunt een lokale markt bezoeken. De markt van Cho Lach is de moeite waard. Onderweg lunch je bij iemand thuis, die je laat kennismaken met het lokale eten. Later op de dag stap je weer in de boot om naar het plaatsje Can Tho te gaan, waar jullie overnachten. Can Tho is een van de grotere plaatsen in de Mekong Delta.

Mekong Delta 100 (12)
15 Mekong Delta - Terugvlucht

Vroeg in de ochtend staan jullie op om de drijvende markt van Cai Rang te bezoeken. Dit is de grootste en belangrijkste drijvende markt van de Mekong delta. Uit de verre, waterrijke omtrek komen boeren hier hun groenten, fruit, vlees en andere producten verhandelen; een kleurrijk schouwspel. De kraampjes staan hier niet op de grond, maar de bootjes drijven op de rivier met hun koopwaar. De producten zijn voornamelijk voor “grootverbruik”, maar je kunt ook prima souvenirs kopen. Neem wat te eten of te drinken en kijk wat er allemaal gebeurt op het water.
In de loop van de dag rijden jullie weer terug naar Ho Chi Minh City. In de avond nemen jullie het vliegtuig terug naar Amsterdam.

Mekong Delta 100 (17)
16 Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Mekong Delta 100 (29)

Reissom

Reissom per persoon vanaf  € 1.145*

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in 2-persoons- of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
• Nachttrein van Hanoi naar Hué in een 4-persoonsslaapcoupe
• Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma
• Engelssprekende gids tijdens tours en transfers
• Cruise Halong Bay in internationaal gezelschap op basis van volpension

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Vlucht Amsterdam – Hanoi // Ho Chi Minh City – Amsterdam
• Reis- en annuleringsverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Deze vliegtickets kunnen wij ook voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Vietnam (16) Vietnam (20)

Extra informatie

Vliegreis
Naar Vietnam wordt gevlogen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij. Soms met een overstap in Europa of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om van een andere luchthaven te vertrekken bijv. Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Vietnam maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers over land, van en naar luchthavens en stations worden gedaan met minibusjes chauffeur en gids. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes.
Het traject Hanoi – Lao Cai (Sapa), Hanoi – Hué, Hanoi – Hoi An en Hanoi – Dong Hoi wordt per trein afgelegd. Wij reserveren hier voor jullie een 4-persoonsslaapcoupe. Het treinreizen is in Vietnam goed te doen. In de slaaptreinen met airconditioning kun je behoorlijk goed slapen en is ook een leuke manier om met de lokale bevolking in contact te komen. Deze trajecten zijn eventueel ook per binnenlandse vlucht te doen. Wij hebben voorkeur voor de nachttrein omdat dit duurzamer is en omdat kinderen dit vaak avontuurlijk en leuk vinden. De zuidelijke trajecten worden vaker per vliegtuig afgelegd met Vietnam Airlines, maar kunnen eventueel ook per nachttrein afgelegd worden.
In Halong Bay varen jullie mee op een schip waar ook wordt overnacht en gegeten. Aan boord varen jullie mee in een internationaal gezelschap. Het is ook mogelijk om met een privéboot het water op te gaan.
In de Mekong Delta wordt op verschillende bootjes gevaren afhankelijk van de grootte van de rivieren waarop jullie varen.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of fietstaxi’s. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Cruise Halong Bay
Er zijn meerdere mogelijkheden om Halong Bay te bezoeken. Standaard gaan onze gasten met een cruise in internationaal gezelschap. Deze boot vertrekt uit Halong Bay en aan boord is een internationaal gezelschap. Het programma is zoals omschreven in de voorbeeldreizen.

Kindvriendelijke hotels Vietnam
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Vietnam. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet overal mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. In enkele eenvoudige accommodaties, zoals een homestay kan het zijn dat de badkamer gedeeld moet worden. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur en gids. Deze zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de gids op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven.

Vietnam (26) Vietnam (14)
Vietnam van noord tot zuid - 16-daagse familiereis Vietnam

16 dagen vanaf € 1.145,- p p

Ontdek Vietnam door de ogen van je kinderen

Vietnam