persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Noord en Midden Vietnam - 18-daagse gezinsreis Vietnam

Het noorden van Vietnam is prachtig en alleen in dat gedeelte kun je al een mooie gezinsreis door Vietnam maken. Jullie beginnen natuurlijk in het mooie Hanoi en gaan dan door naar de vriendelijke bevolking in de heuvels ten zuiden van Hanoi. Uiteraard varen jullie door de schitterende Halong Bay en bezoeken de tempels van Hué en het gezellige, mooie Hoi An.

Overzicht

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Hanoi
Dag 2: Aankomst Hanoi
Dag 3: Hanoi
Dag 4: Hanoi – Mai Chau
Dag 5: Mai Chau
Dag 6: Mai Chau – Ninh Bin
Dag 7: Ninh Bin
Dag 8: Ninh Bin – Halong Bay
Dag 9: Halong Bay – Hanoi – Nachttrein Phong Nha
Dag 10: Phong Nha
Dag 11: Phong Nha
Dag 12: Phong Nha – Hué
Dag 13: Hué
Dag 14: Hué – Hoi An
Dag 15: Hoi An
Dag 16: Hoi An
Dag 17: Hoi An – Hanoi – Amsterdam
Dag 18: Aankomst Amsterdam

vietnam noordmidden

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Vietnam

Vandaag gaat de gezinsreis Vietnam beginnen en vliegen jullie vanaf Amsterdam naar Hanoi, waar jullie de volgende dag aankomen.

Vietnam (4)
2 Aankomst Hanoi

In de loop van de ochtend komen jullie aan in Hanoi. Bij aankomst staat de chauffeur te wachten om jullie naar jullie eerste hotel te brengen. Hanoi is een sfeervolle, drukke stad dat zijn authentieke karakter heeft bewaard. Het is de voormalige hoofdstad van Vietnam en het centrum ligt om het mooie Hoan Kiem meer. Rondom het meer ontmoet de lokale bevolking elkaar, doen ze spelletjes, tai chi of praten ze even bij. In het meer ligt de prachtige Ngoc Son tempel, die je zeker moet bezoeken. Slenter ook eens door de straatjes in het centrum. Hier wonen de handelaren en ambachtslieden en het is er levendig en gezellig. De op straat zittende ambachtslieden worden afgewisseld door eetstalletjes en verkopers.

Hanoi (2)
3 Hanoi

Een dag om Hanoi te verkennen. Slenter door de smalle straatjes met de kleine winkeltjes en ga naar het Hoan Kiem meer. Ga ook eens kijken bij de tempel van de literatuur. Een prachtige, oude tempel en een van de oudste universiteiten van Vietnam.
Vergeet ook niet om alvast te proeven van de heerlijke hapjes die de Vietnamese keuken kent; springrolls, dimsums en noodles ze zijn allemaal even lekker!

Hanoi (3)
Optionele excursie(s)
4 Mai Chau

Vandaag verlaten jullie Hanoi en rijden naar de Mai Chau vallei. De rit duurt ongeveer 3,5 uur. In de Mai Chau vallei vind je midden tussen rijstvelden en karstgebergte kleine dorpjes waar mensen nog op een traditionele manier leven. De bevolking woont in huizen gebouwd op palen en je maakt kennis met hun leefgewoonten en tradities in een prachtige omgeving. Je kunt hier heerlijk wandelen of fietsen en de omliggende dorpjes verkennen.

Ninh Bin (7)
5 Pu Luong National Park

Vandaag gaan jullie met een gids op pad. Jullie gaan naar het Pu Luong National Reservation Area om daar te gaan wandelen naar verschillende dorpjes van de Witte Thay. Jullie beginnen bij het plaatsje Dong Dieng en de route gaat door de bergen afgewisseld met jungle en uitzichtpunten. Jullie lopen door de rijstvelden naar dorpjes van de Thay en de Hmong met huizen van bladerdaken. Na de lunch trekken jullie verder de bergen in naar het plaatsje Ban Hieu, het is een prachtige tocht met een steeds veranderend landschap. De omgeving is echt schitterend en de Thay met hun mooie klederdracht maken het prachtige plaatje compleet.

Ninh Bin (4)
6 Ninh Binh - Tam Coc

Jullie rijden verder naar Ninh Binh, een klein stadje in een werkelijk schitterend landschap. Bij Trang An gaan jullie aan boord van een boot en jullie varen tussen rijstvelden en kalkrotsen. Rijstvelden, kleine plattelandsdorpjes en enorme bamboepollen worden onderbroken door de steil oprijzende ronde en spitse kalkrotsen. Waterbuffels nemen onbezorgd in een verkoelend modderbad. Boeren dragen hun producten op de schouder huiswaarts.

Ninh Bin (8)
7 Tam Coc

Vandaag gaan jullie de omgeving verkennen op de fiets. De fietstocht gaat naar Hoa Lu, de hoofdstad van Vietnam in de 10e en 11e eeuw. Jullie bezoeken een aantal overblijfselen uit die tijd onder andere twee oude tempels van Le King en Dinh King. Ook bezoeken jullie Mua Cave. Niet om de grot te bezoeken maar om naar boven te klimmen op een van de hoge bergen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Tam-Coc-100-_5_
Optionele excursie(s)
8 Halong Bay

Jullie verlaten het binnenland en gaan met een chauffeur richting de kust naar de indrukwekkende Halong Bay, de baai van de neerdalende draak. Voor de kust van Noord-Vietnam rijzen enorme kalkstenen rotsen op uit de zee en vormen samen duizenden eilandjes. Niet voor niets staat dit indrukwekkende gebied op de werelderfgoedlijst van Unesco want het is prachtig om er door heen te varen, maar ook om de grotten te ontdekken die er in verborgen zitten. Eenmaal aan boord van het schip zetten jullie koers naar Cap La eiland en leggen aan bij een van de baaitjes. Hier kunnen jullie zwemmen en ontspannen en het indrukwekkende landschap op je laten inwerken. Aan het eind van de middag varen jullie verder naar de overnachtingsplaats waar jullie voor anker gaan. Na het avondeten is er nog de mogelijkheid om spelletjes te doen of om te gaan vissen op inktvissen.

Halong Bay 100 (12)
9 Halong Bay

De dag begint vroeg met Tai Chi lessen op het dek. Na het ontbijt volgt er een bezoek aan de Thien Canh Son grot waar de gids uitleg gaat geven over het ontstaan van de grot en Halong Bay. Bij de lunch volgt er ook nog een demonstratie Vietnamees koken. Na de lunch varen jullie terug naar het vasteland en rijden weer naar Hanoi. Daar nemen jullie de nachttrein naar het zuidelijk gelegen Dong Hoi.

 

Halong Bay (14)
10 Aankomst Phong Nha

In de vroege ochtend komen jullie met de nachttrein aan in het plaatsje Dong Hoi. Jullie krijgen daar een transfer naar het plaatsje Phong Nha. Phong Nha is een plaatsje bij het Phong Nha Ke Bang National Park. In dit park vind je de grootste grotten ter wereld, maar ook jungle en kalkstenen rotsen. Maak vandaag alvast een boottochtje naar de Phong Nha grot. Eenmaal binnen in de grot weet je niet wat je ziet. Het is een enorme grot met prachtige formaties.

Phong Nha 100 (11)
11 Phong Nha

Vandaag kunnen jullie het park verder gaan verkennen. Ga in de ochtend naar de Paradise Cave. Deze enorme grot is heel indrukwekkend. Je kunt een behoorlijk eind de grot in lopen en bijzondere formaties bewonderen.
In de middag hebben jullie tijd om nog naar de Dark Cave te gaan. Deze is wel heel speciaal, want je begint met een zipline die eindigt bij een grot. De gids neemt je mee naar binnen en daar wacht nog weer een verassing. Het is er donker en het enige licht komt van het lampje van je helm. In deze grot zijn geneeskrachtige modderbaden en jullie eindigen dan ook in een van deze modderbaden.

Phong Nha 100 (1)
12 Phong Nha - Hué

De gezinsreis Vietnam gaat verder naar het zuiden, naar de oude keizersstad Hué. Onderweg maken jullie nog een stop bij de DMZ oftewel de ‘demilitarized zone”. In dit gebied vind je nog tunnels van de Vietcong die je kunt bezoeken. Het is een indrukwekkend gangenstelsel die in de tijd van Vietnamoorlog aangelegd is. Hele families woonden hier onder de grond. In de loop van de middag komen jullie aan in Hué. de voormalige keizerlijke hoofdstad. Tot 1945 woonden hier nog de Nguyen keizers en vele gebouwen herinneren hier nog aan. Hué ligt aan de parfumrivier en wordt ook wel de culturele hoofdstad van Vietnam genoemd. Hier wonen veel dichters, filosofen en schrijvers.

Hue (3)
13 Hué

Vandaag hebben jullie een dag de tijd om de omgeving van Hué te bekijken. Jullie moeten zeker een bezoek brengen aan de citadel met het voormalige keizerlijk paleis. Hier bevindt zich de verboden stad met de privé verblijven van de keizers omringd door maar liefst 10 versterkte poorten Het is boeiend om hier door te struinen, het staat vol met pagodes, mooie tuinen en tempels. Een klein eindje verderop staat de Thien Mu pagode, erg mooi om ook even te gaan bekijken. Deze 7 verdiepingen tellende toren is het herkenningsteken van Hué.
Neem de fiets om het platteland rondom de stad te verkennen of naar de tombes aan de parfumrivier te gaan. Even buiten Hué aan de parfumrivier liggen de oude keizerlijke tombes. De oude keizers lieten enorme graven bouwen en de meesten staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het is een zeer groot complex met mooie, oude gebouwen en tempels gebouwd in een mooie omgeving van tuinen en meertjes.

Hue (2)
Optionele excursie(s)
14 Hué - Hoi An

Vandaag rijden jullie van Hué naar Hoi An. De tocht gaat over de Hai Van Pas met een hoogte van 500 meter.  Hier heb je prachtige vergezichten over de kustlijn van Vietnam. Onderweg in Danang kun je een bezoek brengen aan het museum van Cham beelden, dat al in 1915 geopend werd. Vlak na de stad Danang kunnen jullie ook stoppen bij de Marmeren Bergen, een heilige berg met fascinerende tempeltjes en grotten waar tot Boeddha gebeden wordt. Ten tijde van de Vietnamoorlog was het een schuilplaats voor de Viet Cong. Nu is het een boeddhistisch heiligdom met vele beelden die in de verschillende grotten staan en de fascinerende tempeltjes. Je kunt over een lange trap naar de top klimmen en genieten van het weidse uitzicht. De rit eindigt in Hoi An.

Hoi An (4)
15-16 Hoi An

Hoi An was in de 16e en 17e eeuw een belangrijke handelshaven. Het oude stadje is goed bewaard gebleven en het staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. In het oude stadscentrum tref je vele winkeltjes, restaurantjes, tempels en oude Chinese handelshuizen. De huizen zijn vrolijk gekleurd en auto’s zijn niet welkom in het centrum. Het is een heerlijk stadje om een paar dagen door te brengen en te ontspannen. Sta ’s ochtends eens heel vroeg op en loop naar de markt langs de rivier waar het dan een drukte van belang is. Groente en fruit en vooral veel verse vis worden hier verkocht. Het is ook de stad van kleermakers. Overal vind je mensen die graag kleren op maat voor je maken. Van maatpakken, mooie jurken tot leuke slippertjes.
Wat dacht je van een fietstochtje naar het platteland rondom Hoi An. Zie hoe de mensen leven, de boeren hun land bewerken. Of wat dacht je ervan om een kookcursus te volgen, zodat je thuis ook die lekkere Vietnamese maaltijden kunt eten. Voor de creatieveling is er ook een cursus lampion maken. Hoe leuk is het om zo’n eigengemaakte typisch Vietnamese lampion mee naar huis te kunnen nemen.

Hoi An 100 (4)
Optionele excursie(s)
17 Hoi An - Terugvlucht

De gezinsreis Vietnam is afgelopen. In de loop van de dag krijgen jullie een transfer naar het vliegveld voor een vlucht naar Hanoi. Daar stappen jullie over voor een vlucht naar Amsterdam.

Hoi An (3)
18 Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Hoi An 100 (18)

Reissom

Reissom per persoon vanaf  € 1.545*:

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in 2-persoons- of familiekamers op basis van logies ontbijt
• Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
• Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma
• Nachttrein Hanoi – Dong Hoi in een 4-persoonsslaapcoupé
• Engelssprekende gids tijdens tours en transfers
• Cruise Halong Bay in internationaal gezelschap op basis van volpension

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds GGTO à € 9,00 per persoon
• Vlucht Amsterdam – Hanoi v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

* Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Vietnam (30) Hanoi (8)

Extra informatie

Vliegreis
Naar Vietnam wordt gevlogen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij. Soms met een overstap in Europa of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om van een andere luchthaven te vertrekken bijv. Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Vietnam maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers over land, van en naar luchthavens en stations worden gedaan met minibusjes chauffeur en gids. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes.
Het traject Hanoi – Lao Cai (Sapa), Hanoi – Hué, Hanoi – Hoi An en Hanoi – Dong Hoi wordt per trein afgelegd. Wij reserveren hier voor jullie een 4-persoonsslaapcoupe. Het treinreizen is in Vietnam goed te doen. In de slaaptreinen met airconditioning kun je behoorlijk goed slapen en is ook een leuke manier om met de lokale bevolking in contact te komen. Deze trajecten zijn eventueel ook per binnenlandse vlucht te doen. Wij hebben voorkeur voor de nachttrein omdat dit duurzamer is en omdat kinderen dit vaak avontuurlijk en leuk vinden. De zuidelijke trajecten worden vaker per vliegtuig afgelegd met Vietnam Airlines, maar kunnen eventueel ook per nachttrein afgelegd worden.
In Halong Bay varen jullie mee op een schip waar ook wordt overnacht en gegeten. Aan boord varen jullie mee in een internationaal gezelschap. Het is ook mogelijk om met een privéboot het water op te gaan.
In de Mekong Delta wordt op verschillende bootjes gevaren afhankelijk van de grootte van de rivieren waarop jullie varen.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of fietstaxi’s. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Cruise Halong Bay
Er zijn meerdere mogelijkheden om Halong Bay te bezoeken. Standaard gaan onze gasten met een cruise in internationaal gezelschap. Deze boot vertrekt uit Halong Bay en aan boord is een internationaal gezelschap. Het programma is zoals omschreven in de voorbeeldreizen.

Kindvriendelijke hotels Vietnam
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Vietnam. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet overal mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. In enkele eenvoudige accommodaties, zoals een homestay kan het zijn dat de badkamer gedeeld moet worden. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur en gids. Deze zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de gids op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven.

Hanoi (4) Hanoi (1)
Noord en Midden Vietnam - 18-daagse gezinsreis Vietnam

18 dagen vanaf € 1.545,- p p

Ontdek Vietnam door de ogen van je kinderen

Vietnam