persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
aangesloten bij VVKR, GGTO en Trees for all
Menu
BEKIJK DE REIS

Avontuurlijk Vietnam - 21-daagse rondreis Vietnam

In Vietnam is zoveel te doen dat het lastig kiezen is welke reis je moet maken. Deze reis is voor die gezinnen die graag actief op pad willen en willen genieten van de prachtige natuur van Vietnam. Natuurlijk gaan jullie ook naar de hoogtepunten van Vietnam en vaar je door Halong Bay en ga je fietsen in de Mekong Delta. Ook een het ontdekken van Hanoi, Hoi An en Ho Chi Minh City staan op het programma van deze rondreis Vietnam.

Overzicht

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Hanoi
Dag 2: Aankomst Hanoi
Dag 3: Hanoi
Dag 4: Hanoi – Halong Bay
Dag 5: Halong Bay – Nachttrein Phong Nha
Dag 6: Phong Nha
Dag 7: Phong Nha
Dag 8: Phong Nha – Hoi An
Dag 9: Hoi An
Dag 10: Hoi An
Dag 11: Hoi An – Whale Island
Dag 12: Whale Island
Dag 13: Whale Island
Dag 14: Whale Island – Dalat
Dag 15: Dalat
Dag 16: Dalat – Ho Chi Minh City
Dag 17: Ho Chi Minh City
Dag 18: Mekong Delta
Dag 19: Mekong Delta
Dag 20: Mekong Delta – Ho Chi Minh City – Amsterdam
Dag 21: Amsterdam

vietnam avontuur

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Vietnam

Vandaag gaat de rondreis Vietnam beginnen en vliegen jullie vanaf Amsterdam naar Hanoi in het noorden van Vietnam, waar jullie de volgende dag aankomen.

Hanoi (4)
2 Aankomst Hanoi

In de loop van de ochtend komen jullie aan op de luchthaven van Hanoi. Bij aankomst staat er een chauffeur te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Hanoi is een drukke, maar sfeervolle stad met een authentieke karakter. Het is de voormalige hoofdstad van Vietnam met het centrum om het mooie Hoan Kiem meer. Rondom het meer ontmoet de lokale bevolking elkaar, doen ze spelletjes, tai chi of praten ze even bij. In het meer ligt de prachtige Ngoc Son tempel, die je zeker moet bezoeken. Slenter ook eens door de straatjes in het centrum. Hier wonen de handelaren en vind je kleine werkplaatsen. Het is er levendig en gezellig en de kleine werkplaatsen worden afgewisseld door winkels, eetstalletjes en verkopers.

Hanoi (2)
3 Hanoi

Een hele dag om Hanoi te verkennen. Jullie kunnen zelf op pad gaan of als je wilt dit samen met een lokale gids doen. De gids komt al vroeg om jullie mee te nemen naar Hoan Kiem Lake. Hier kun je meedoen met de lokale bevolking aan een lesje Tai Chi of aerobics en de Ngoc Son Tempel bezoeken. Daarna neemt de gids jullie mee voor een Vietnamees ontbijt en gaat de tour verder naar andere leuke en interessante plekjes van Hanoi. Jullie bezoeken een aantal mooie boeddhistische tempels en gaan ook even een kijkje nemen bij het mausoleum van ‘Uncle Ho’. Ho Chi Minh was leider van Vietnam van 1945 tot 1969 en wordt nog steeds door veel Vietnamezen bewonderd.
In de avond is het leuk om een waterpoppen voorstelling te wonen. Hanoi staat bekend om deze mooie marionettenvoorstelling op water. Vergeet ook niet om te proeven van de heerlijke hapjes die de Vietnamese keuken kent; springrolls, dimsums en noodles ze zijn allemaal even lekker!

Hanoi (7)
Optionele excursie(s)
4 Halong Bay

Vandaag gaan jullie op pad naar de kust naar de indrukwekkende Halong Bay, de baai van de neerdalende draak. Voor de kust van Vietnam rijzen enorme kalkstenen rotsen op uit de zee en vormen samen duizenden eilandjes. Niet voor niets staat dit indrukwekkende gebied op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is prachtig om er door heen te varen om de grotten en baaitjes te ontdekken die er in verborgen zitten. Eenmaal aan boord van het schip zetten jullie koers naar Cap La eiland en leggen aan bij een van de baaitjes. Hier kunnen jullie zwemmen, kajakken en ontspannen en het indrukwekkende landschap op je laten inwerken. Aan het eind van de middag varen jullie naar de overnachtingsplaats waar jullie voor anker gaan. Na het avondeten is er de mogelijkheid om spelletjes te doen of om te gaan vissen op inktvissen.

* er is ook een mogelijkheid om mee te gaan op een eco-vriendelijke privéboot. Jullie verblijven dan op een duurzame jonk met alleen jullie eigen gezelschap.

Halong Bay (14)
5 Halong Bay

De dag begint al vroeg met Tai Chi lessen op het dek. Na het ontbijt volgt er een bezoek aan de grot waar de gids uitleg zal geven over het ontstaan van de grot en Halong Bay. Bij de lunch volgt er nog een demonstratie Vietnamees koken. Na de lunch varen jullie terug naar het vasteland en rijden weer naar Hanoi. In Hanoi pikken jullie de rest van de bagage op om de vervolgens naar het station te gaan voor de nachttrein naar het zuidelijk gelegen Dong Hoi. Jullie overnachten in een slaapcoupé.

 

Halong Bay (11)
6 Aankomst Phong Nha

In de vroege ochtend komen jullie met de nachttrein aan in het plaatsje Dong Hoi. Daar wacht een chauffeur op jullie om jullie naar het plaatsje Phong Nha te brengen. Phong Nha is een plaatsje vlakbij het Phong Nha Ke Bang National Park. In dit park vind je te midden van de jungle de grootste grotten en kalkstenen rotsen ter wereld. Maak vandaag alvast een boottochtje in de Phong Nha grot. Eenmaal binnen weet je niet wat je ziet; het is een enorme grot.

Vietnam (32)
7 Phong Nha

Vandaag gaan jullie het park verder verkennen en met een gids maken jullie een wandeling door de jungle. Het eindpunt van de wandeling is een waterval.
In de middag hebben jullie tijd om nog te gaan ziplinen. Deze zipline is wel heel speciaal, want de zipline eindigt bij een grot. De gids neemt je mee binnen in de grot  en daar wacht nog een verassing. Binnen in deze grot zijn geneeskrachtige modderbaden en jullie eindigen dan ook heerlijk badderend in de modder.

Vietnam (4)
8 Phong Nha - Hoi An

De rondreis Vietnam gaat verder naar het zuiden, naar de oude handelsstad Hoi An. Jullie reizen met de trein. Het is een lange rit maar onderweg kijk je je ogen uit want de trein gaat langs kleine dorpjes door een prachtig landschap.  In de loop van de acond komen jullie aan in Hoi An.

 

 

 

Hoi An (5)
9 Hoi An

Hoi An was in de 16e en 17e eeuw een belangrijke handelshaven en het oude stadje is goed bewaard gebleven. Hierom staat het op de werelderfgoedlijst van Unesco. In het oude stadscentrum tref je vele restaurantjes, winkeltjes, tempels en oude Chinese handelshuizen. De huizen zijn vrolijk gekleurd en auto’s zijn niet welkom in het centrum. Het is een heerlijk stadje om een paar dagen door te brengen en te ontspannen. Er komen veel toeristen, maar de sfeer is er heel gemoedelijk.
Sta ’s ochtends eens heel vroeg op en loop naar de markt langs de rivier waar het dan een drukte van belang is. Groente en fruit en vooral veel verse vis worden hier verkocht en de mensen zijn hier erg vriendelijk. Het is ook de stad van kleermakers. Overal vind je mensen die graag kleren op maat voor je maken. Van maatpakken, mooie jurken tot leuke slippertjes alles kun je er bestellen.

Hoi An (7)
Optionele excursie(s)
10 Hoi An

Vandaag hebben jullie nog een dag in Hoi An. Er zijn zoveel dingen te doen dat de tijd haast te kort lijkt. Wat dacht je van een fietstochtje naar het platteland rondom Hoi An. Zie hoe de mensen leven en de boeren hun land bewerken. Je kunt ook een kookcursus volgen, zodat je thuis ook die lekkere Vietnamese maaltijden kunt eten. Voor de creatieveling is er ook een cursus lampion maken. Hoe leuk is het om zo’n eigengemaakte typisch Vietnamese lampion mee naar huis te kunnen nemen.

Hoi An (2)
11 Hoi An - Whale Island

De reis gaat verder met een vlucht naar het zuiden. Jullie vliegen vanaf Danang naar Nha Trang. Vandaar krijgen jullie een transfer en boottocht naar Whale Island. Whale Island ligt 2 uur varen ten noorden van Nha Trang en het is een schitterend bounty eiland!

Strand Vietnam (6)
12-13 Whale Island

Twee dagen om te genieten en te ontspannen op Whale Island. Witte stranden, helderblauw water en vers gevangen vis op het menu. Een exotisch eiland met vlinders, vogels, en prachtige bloemen. Je kunt hier snorkelen tussen kleurrijk koraal en exotische vogels spotten in de mangroven. Tussen april en juli komen hier grote walvissen en de walvishaai voorbij zwemmen op zoek naar plankton.

Strand Vietnam (5)
14 Whale Island - Dalat

Na het ontbijt pakken jullie je spullen weer in om verder te reizen. Met de boot gaan julle weer terug naar Nha Trang en vervolgens reizen jullie naar Dalat. Het strand wordt deze keer ingeruild voor de bergen. Het is net alsof je in de Alpen bent, want hier geen palmbomen maar naaldbomen en het is er een stuk koeler dan de dagen hiervoor. Dalat ligt op 1.500 meter hoogte is een gezellig stadje met een sfeervol centrum. Maar Dalat ligt ook midden in een prachtig gebied waar je heerlijk kunt wandelen.

Vietnam (30)
15 Dalat

De omgeving van Dalat is schitterend en je kunt hier uitgebreid wandelen en er zijn een aantal schitterende watervallen om te ontdekken. Ook leuk is het om naar de Truc Lam Pagode te gaan, dit is een tempelcomplex bovenop een berg. Je bereikt deze door een kabelbaan te nemen waarbij je onderweg ook nog eens een fantastisch uitzicht hebt.

Vietnam (21)
16 Dalat - Ho Chi Minh city

De rondreis Vietnam gaat weer verder naar het zuiden Vanaf Dalat vliegen jullie naar de hoofdstad van Vietnam Ho Chi Minh City. Na die dagen van natuur is het even weer wennen in de drukke stad. Ho Chi Minh City heeft maar liefst 6 miljoen inwoners. Overal zie je mensen, toeterende brommers, riksja’s en veel winkeltjes en restaurantjes.

Ho Chi Minh City (3)
17 Ho Chi Minh City

Een dag om deze bruisende stad te verkennen. Er zijn veel musea, tempels en pagodes, maar er wonen ook veel hippe jongeren die helemaal bij zijn met de laatste trend van mobieltjes en andere gadgets. Het is de stad waar oud en nieuw door elkaar loopt. Bezoek de oudste tempel van de stad, de Giac Lam pagode. Of ga naar de chinese wijk Cholon met vele tempels, pagodes en een super grote markt waar van alles te koop is.
Je kunt de stad ook verkennen met een gids. Samen gaan jullie naar China Town en bezoeken jullie de Soai Kinh Lam markt. Natuurlijk staan ook de belangrijkste gebouwen van Ho Chi Minh City op het programma; Thien Hau, het reunification paleis, het Oorlogsmuseum, Notre Dame kathedraal en het oude postkantoor.
In de avond kun je nog mee met een motorbike streetfood tour. Met brommertjes worden jullie naar de leukste avondmarkten van Hi Chi Minh gereden om de lekkerste hapjes te proberen.

Ho Chi Minh City (9)
Optionele excursie(s)
18 Mekong Delta

Jullie vertrekken naar de Mekong Delta. In het zuiden van Vietnam mondt de Mekong uit in zee en doet dat in een waaier van aftakkingen waardoor er vele eilandjes zijn ontstaan en een labyrint aan waterwegen. Per boot varen jullie hier doorheen en zien hoe de mensen leven en wonen. Het leven speelt zich voornamelijk bij en op de rivier af, de huizen zijn gebouwd aan de waterkant, het vervoer gaat allemaal per boot en vissers vangen de dagelijkse maaltijd. Het gebied is enorm groen, op de eilandjes wordt rijst verbouwd en er zijn vele veldjes met bananenbomen. Af en toe stappen jullie uit om werkplaatsen en dorpjes te bezoeken. Per fiets bezoek je nog Mr. Khan, die een groot verzamelaar is en je veel kan vertellen over de geschiedenis van de delta. Jullie overnachten in een homestay in Ben Tre.

Mekong Delta (3)
19 Mekong Delta

Een nieuwe dag om de Mekong Delta te ontdekken. Jullie starten de dag op de fiets. Je rijdt over smalle paadjes langs rijstvelden en boomgaarden. Je ziet viskwekerijen en kunt een lokale markt bezoeken. De markt van Cho Lach is de moeite waard. Onderweg lunch je bij iemand thuis, die je laat kennismaken met het lokale eten. Later op de dag stap je weer in de boot om naar het plaatsje Can Tho te gaan, waar jullie overnachten. Can Tho is een van de grotere plaatsen in de Mekong Delta.

Vietnam (39)
20 Mekong Delta - Terugvlucht

Vroeg in de ochtend staan jullie op om de drijvende markt van Cai Rang te bezoeken. Dit is de grootste en belangrijkste drijvende markt van de Mekong delta. Uit de verre, waterrijke omtrek komen boeren hier hun groenten, fruit, vlees en andere producten verhandelen; een kleurrijk schouwspel. De kraampjes staan hier niet op de grond, maar de bootjes drijven op de rivier met hun koopwaar. De producten zijn voornamelijk voor “grootverbruik”, maar je kunt ook prima souvenirs kopen. Neem wat te eten of te drinken en kijk wat er allemaal gebeurt op het water.
In de loop van de dag rijden jullie weer terug naar Ho Chi Minh City om een terugvlucht te nemen naar Amsterdam.

Mekong Delta (8)
21 Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Mekong Delta (5)

Reissom

Reissom per persoon vanaf  € 1.475*

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in 2-persoons- of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Alle transfer en vervoer zoals vermeld in het programma
• Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma
• Nachttrein Hanoi – Dong Hoi in een 4-persoonsslaapcoupé
• Engelssprekende gids tijdens tours en transfers
• Cruise Halong Bay in internationaal gezelschap op basis van volpension

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Vlucht Amsterdam – Hanoi // Ho Chi Minh City – Amsterdam incl. belastingen en toeslagen
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

* Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

 

Hanoi (4) Hanoi (8)

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Vietnam. Soms met een overstap in Europa of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om van een andere luchthaven te vertrekken bijv. Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Vietnam maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes.
Het traject Hanoi – Lao Cai (Sapa), Hanoi – Hué, Hanoi – Hoi An en Hanoi – Dong Hoi wordt per trein afgelegd. Wij reserveren hier voor jullie een 4-persoonsslaapcoupe. Het treinreizen is in Vietnam goed te doen. In de slaaptreinen met airconditioning kun je behoorlijk goed slapen. Deze trajecten zijn eventueel ook per binnenlandse vlucht te doen. Wij hebben voorkeur voor de nachttrein omdat dit duurzamer is en omdat kinderen dit vaak avontuurlijk en leuk vinden. De zuidelijke trajecten worden vaker per vliegtuig afgelegd met Vietnam Airlines, maar kunnen eventueel ook per nachttrein afgelegd worden.
In Halong Bay varen jullie mee op een schip waar ook wordt overnacht en gegeten. Aan boord varen jullie mee in een internationaal gezelschap. Het is ook mogelijk om met een privéboot het water op te gaan.
In de Mekong Delta wordt op verschillende bootjes gevaren afhankelijk van de grootte van de rivieren waarop jullie varen.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of fietsriksja’s. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Cruise Halong Bay
Er zijn meerdere mogelijkheden om Halong Bay te bezoeken. Standaard gaan onze gasten met de Swan Cruise. Deze boot vertrekt uit Halong Bay en aan boord is een internationaal gezelschap. Het programma is zoals omschreven in de voorbeeldreizen. Het is ook mogelijk om mee te gaan met een ‘eco-friendly’ cruise. Jullie gaan dan vanuit Hai Phong met de boot over naar Cat Ba eiland. Vanaf hier vertrekken jullie met een privé jonk voor een tocht door Halong Bay. Jullie bezoeken dan de plaatsen waar minder toeristen komen. Op het programma staan het bezoeken van grotten, strandjes en ook kayakken. Op de tweede dag is er ook een verkenningstocht over Cat Ba eiland.

Kindvriendelijke hotels Vietnam
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Vietnam. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. In enkele eenvoudige accommodaties, zoals een homestay kan het zijn dat de badkamer gedeeld moet worden. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Deze zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

Vietnam (20) Vietnam (33)
Avontuurlijk Vietnam - 21-daagse rondreis Vietnam

21 dagen vanaf € 1.475,- p p

Ontdek Vietnam door de ogen van je kinderen

Vietnam