persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Vietnam net even anders - 23-daagse rondreis Vietnam met kinderen

Vietnam is zo ontzettend veelzijdig. Tijdens deze rondreis Vietnam met kinderen gaan jullie verder het noorden in. Met de trein reizen jullie naar het in de bergen gelegen Sapa. In deze omgeving wonen vele verschillende bergvolkeren. Jullie bezoeken hoger gelegen Dalat. Natuurlijk gaan jullie ook varen in Halong Bay en bezoeken het gezellige Hoi An.

Overzicht

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Hanoi
Dag 2: Aankomst Hanoi
Dag 3: Hanoi
Dag 4: Halong Bay
Dag 5: Halong Bay / nachttrein Cai Lao
Dag 6: Sapa
Dag 7: Sapa – Nam Cang
Dag 8: Nam Cang / nachttrein Hanoi
Dag 9: Hanoi – Hoi An
Dag 10: Hoi An
Dag 11: Hoi An
Dag 12: Hoi An – Dalat
Dag 13: Dalat
Dag 14: Dalat – Mui Ne
Dag 15: Mui Ne
Dag 16: Mui Ne
Dag 17: Mui Ne – Ho Chi Minh City
Dag 18: Ho Chi Minh City
Dag 19: HCMC – Mekong Delta
Dag 20: Mekong Delta
Dag 21: Mekong Delta – Ho Chi Minh – Amsterdam
Dag 22: Aankomst Amsterdam

vietnam off the beaten track

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Vietnam

Vandaag gaat jullie rondreis Vietnam met kinderen beginnen en vliegen jullie vanaf Amsterdam naar Hanoi, waar jullie de volgende dag aankomen.

Hanoi-100-_3_
2 Aankomst Hanoi

In de loop van de ochtend komen jullie aan op de luchthaven van Hanoi. Bij aankomst staat er een chauffeur op jullie te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Hanoi is een drukke, maar sfeervolle stad dat nog een authentieke karakter heeft. De oude koloniale huizen geven de stad een frans tintje. Het is de voormalige hoofdstad van Vietnam met in het centrum het mooie Hoan Kiem meer. In het meer ligt de Ngoc Son tempel, die je zeker moet bezoeken. Rondom het meer ontmoet de lokale bevolking elkaar, doen ze spelletjes, tai chi en praten ze even bij. Slenter ook door de straatjes in het centrum. Hier wonen de handelaren en ambachtslieden en het is er levendig en gezellig. De ambachtslieden worden afgewisseld door eetstalletjes en verkopers.

Hanoi (3)
3 Hanoi

Een dag om Hanoi verder te verkennen. Slenter door de smalle straatjes van de oude stad en ga naar de tempel in het Hoan Kiem meer. Ga ook eens kijken bij de tempel van de literatuur. Een prachtige tempel en een van de oudste universiteiten van Vietnam.
Vergeet ook niet om alvast te proeven van de heerlijke hapjes die de Vietnamese keuken kent; springrolls, dimsums en noodles ze zijn allemaal even lekker!

Hanoi (2)
Optionele excursie(s)
4 Halong Bay

Vandaag gaan jullie op pad naar de indrukkende wekkende baai van Halong Bay ofwel de baai van de neerdalende draak. Voor de kust van Noord-Vietnam rijzen enorme kalkstenen rotsen op uit de zee en vormen samen duizenden eilandjes. Niet voor niets staat dit indrukwekkende gebied op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is prachtig om er door heen te varen en om de grotten te ontdekken die er in verborgen zitten. Eenmaal aan boord van het schip zetten jullie koers naar een van de eilanden en leggen aan bij een baai. Hier kunnen jullie genieten van het indrukwekkende landschap en lekker zwemmen en ontspannen. Aan het eind van de middag varen jullie verder naar de overnachtingsplaats waar jullie voor anker gaan. Na het avondeten is er nog de mogelijkheid om spelletjes te doen of om te gaan vissen op inktvissen.

Halong Bay (11)
5 Halong Bay

Begin de dag met Tai Chi lessen op het dek. Na het ontbijt volgt er een bezoek aan de Thien Canh Son grot. De gids zal uitleg geven over het ontstaan van de grot en Halong Bay. Bij de lunch is er een demonstratie Vietnamees koken. Na de lunch varen jullie terug naar het vasteland en rijden weer naar Hanoi. In Hanoi pikken jullie de rest van de bagage op en gaan naar het station te gaan voor de nachttrein naar Cao Lai, de toegangspoort voor het berggebied in het noorden van Vietnam waar nog vele bergstammen wonen. Jullie slapen vannacht in een 4-persoonsslaapcoupe.

Halong Bay (14)
6 Sapa

In de ochtend komen jullie aan in Lao Cai en krijgen dan een transfer naar Sapa, waar jullie de rest van de dag blijven. Sapa is het centrum van de prachtige streek in het noorden van Vietnam waar nog vele bergstammen wonen. Het ligt op 1650 meter hoogte en het is hier dus behoorlijk wat koeler. In Sapa heb je een grote markt waar veel mensen uit de omgeving komen om hun inkopen te doen of zelf hun producten te verkopen. Vanuit Sapa kun je ook een aantal korte wandelingen maken om de omgeving te verkennen.
In de middag gaan jullie met een gids naar de Muong Hoa vallei, het gebied met rijstvelden afgewisseld met dorpjes van de Zwarte Hmong en de Giay. Jullie wandelen naar verschillende dorpen en bezoeken in een van die dorpjes ook nog een school.

Sapa (5)
7 Hoang Lien National Park

Vandaag gaan jullie met een gids op pad en maken jullie een schitterende wandeling door de bergen. Jullie gaan naar een afgelegen gedeelte van het Hoang Lien national park. Onderweg passeren jullie een aantal dorpjes van de Tay en Rode Dao en maak je kennis met de lokale bevolking. Velen zijn nog gekleed in hun traditionele klederdracht. Je geniet van de prachtige vergezichten op groene rijstvelden en de bergen, ziet waterbuffels en andere dieren. Jullie overnachten in een mooie lodge die wordt gerund door een lokale Rode Dao familie. De lodge ligt tegen de jungle aan bij een rivier, waar je nog een verkoelende duik kunt nemen.

Sapa (1)
8 Nam Ngan

Deze ochtend word je wakker van het geluid bij de rivier. Waarschijnlijk zwemmen er wel een paar kinderen uit het dorp. Vandaag gaan jullie wat hoger in de bergen wandelen en volgen jullie paadjes die alleen door de boeren worden gebruikt. Er moeten een paar rivieren overgestoken worden om bij een afgelegen dorpje van de Rode Dao te komen, Nam Ngan. De wandeltocht gaat verder naar My Son, waar kleine minderhedengroepen wonen zoals de Xa Pho. In de middag krijgen jullie een transfer terug naar Sapa en Lao Cai om de nachttrein naar Hanoi terug te nemen.
Zit er een zondag in jullie reis? Dan kunnen wij het programma zo omzetten dat je deze dag doorbrengt in Bac Ha. Daar is dan een prachtige, grote markt waar vele mensen van heinde en verre naar toe komen. Het is een kleurrijke verzameling van mensen en je kijkt je ogen uit!

Sapa (10)
9 Hoi An

In de ochtend komen jullie weer aan in Hanoi. Een gids haalt jullie op van het station en na een ontbijtje brengt hij jullie naar het vliegveld voor een vlucht naar Danang. Daar aangekomen worden jullie naar het mooie stadje Hoi An gebracht.
Hoi An was in de 16e en 17e eeuw een belangrijke handelshaven en het oude stadje is mooi bewaard gebleven. Het staat ook op de werelderfgoedlijst van Unesco. In het oude centrum tref je vele winkeltjes, restaurantjes, tempels en oude Chinese handelshuizen. Er komen wel veel toeristen, maar de sfeer is er heel gemoedelijk. De huizen zijn vrolijk gekleurd en auto’s zijn niet welkom in het centrum. Het is een leuke stad om een paar dagen door te brengen en te ontspannen.

Hoi An (5)
10-11 Hoi An

Twee dagen in Hoi An. Er zijn hier zoveel dingen te doen dat de tijd haast te kort lijkt. Wat dachten jullie van een fietstochtje naar het platteland rondom Hoi An. Zie hoe de mensen leven en de boeren hun land bewerken. Voor de creatieveling is er ook een cursus lampion maken. Hoe leuk is het om zo’n eigengemaakte typisch Vietnamese lampion mee naar huis te kunnen nemen. Of wat dacht je ervan om een kookcursus volgen, zodat je thuis ook die lekkere Vietnamese maaltijden kunt eten. Sta ’s ochtends heel vroeg op en loop naar de markt langs de rivier waar het dan een drukte van belang is. Groente en fruit en verse vis worden hier verkocht. Het is ook de stad van kleermakers. Overal vind je kleine winkeltjes waar ze kleren op maat voor je maken. Van maatpakken, mooie jurken tot leuke slippertjes

Hoi An (7)
Optionele excursie(s)
12 Hoi An - Dalat

De reis gaat verder naar het zuiden. Jullie nemen nu het vliegtuig naar de plaats Dalat. Het platteland wordt deze keer ingeruild voor de bergen. Het is net alsof je in de Alpen bent, want hier geen palmbomen maar naaldbomen en het is er een stuk koeler dan de dagen hiervoor. Dalat ligt op 1.500 meter hoogte is een gezellig stadje met een sfeervol centrum. Maar Dalat ligt ook midden in een prachtig gebied waar je heerlijk kunt wandelen.

Vietnam (30)
13 Dalat

De omgeving van Dalat is schitterend. Je kunt hier uitgebreid wandelen en er zijn een aantal schitterende watervallen om te ontdekken. Ook leuk is het om naar de Truc Lam Pagode te gaan, dit is een tempelcomplex bovenop een berg. Je bereikt deze door een kabelbaan te nemen waarbij je onderweg ook nog eens een fantastisch uitzicht hebt.

Vietnam (27)
14 Dalat - Mui Ne

De reis Vietnam met kinderen gaat weer verder naar het zuiden en dit keer naar de relaxte en gezellige strandplaats Mui Ne. Hier slapen jullie in een hotel direct aan het strand en kunnen jullie bijkomen van de afgelopen dagen. Overdag is het hier heerlijk rustig en ’s avonds kun je iets gaan eten in een van de restaurantjes aan de boulevard.

Strand Vietnam (1)
15-16 Mui Ne

Twee heerlijke dagen aan het strand. Jullie kunnen hier lekker luieren maar ook actief zijn. Mui Ne is de plaats in Vietnam waar je goed kunt surfen. Het is ook mogelijk om een surfles te nemen. Het is ook leuk om een excursie te doen naar de rode zandduinen van Mui Ne. Mui Ne is ook nog steeds een vissersplaats, wandel eens naar de haven en zie hoe de kleine vissersbootjes binnen komen met hun vangst van de dag.

Strand Vietnam (4)
17 Mui Ne- Ho Chi Minh City

Jullie gaan verder naar het zuiden naar de hoofdstad van Vietnam Ho Chi Minh City. Na die dagen van rust is het weer wennen in zo’n drukke stad want Ho Chi Minh City heeft maar liefst 6 miljoen inwoners. Overal zie je mensen, riksja’s, toeterende brommers en veel winkeltjes en restaurantjes.

Saigon100 (9)
18 Ho Chi MInh City

Een dag om deze enorme stad te verkennen. Het is de stad waar oud en nieuw door elkaar loopt. Er zijn veel musea, pagodes en tempels, maar er wonen ook veel hippe jongeren die helemaal bij zijn met de laatste trends van mobieltjes en andere gadgets. Bezoek de oudste tempel van de stad, de Giac Lam pagode. Of ga naar de Chinese wijk Cholon met vele tempels, pagodes en een super grote markt waar van alles te koop is.
Je kunt de stad ook verkennen samen met een gids. Jullie naar China Town en bezoeken de Soai Kinh Lam markt. Natuurlijk staan ook de belangrijkste gebouwen van Ho Chi Minh City op het programma; Thien Hau, het oude postkantoor, het oorlogsmuseum, Notre Dame kathedraal en het reunification paleis.
Als jullie willen kunnen jullie in de avond nog mee met een motorbike streetfood tour. Met brommertjes worden jullie naar de leukste avondmarkten van Ho Chi Minh gereden om de lekkerste hapjes te proeven.

Saigon100 (7)
Optionele excursie(s)
19 Mekong Delta

Jullie vertrekken naar de Mekong Delta. In het zuiden van Vietnam mondt de Mekong uit in zee en doet dat in een waaier van aftakkingen waardoor er vele eilandjes zijn ontstaan en een labyrint aan waterwegen. Per boot varen jullie hier doorheen en zien hoe de mensen leven en wonen. Het leven speelt zich voornamelijk bij en op de rivier af, de huizen zijn gebouwd aan de waterkant, het vervoer gaat allemaal per boot en vissers vangen de dagelijkse maaltijd. Het gebied is enorm groen, op de eilandjes wordt rijst verbouwd en er zijn vele veldjes met bananenbomen. Af en toe stappen jullie uit om werkplaatsen en dorpjes te bezoeken. Per fiets bezoek je nog Mr. Khan, die een groot verzamelaar is en je veel kan vertellen over de geschiedenis van de delta. Jullie overnachten in een homestay in Ben Tre.

Mekong Delta 100 (12)
20 Mekong Delta

Een nieuwe dag om de Mekong Delta te ontdekken. Jullie starten de dag op de fiets. Je rijdt over smalle paadjes langs rijstvelden en boomgaarden. Je ziet viskwekerijen en kunt een lokale markt bezoeken. De markt van Cho Lach is de moeite waard. Onderweg lunch je bij iemand thuis, die je laat kennismaken met het lokale eten. Later op de dag stap je weer in de boot om naar het plaatsje Can Tho te gaan, waar jullie overnachten. Can Tho is een van de grotere plaatsen in de Mekong Delta.

Mekong Delta 100 (5)
21 Mekong Delta - Terugvlucht

Vroeg in de ochtend staan jullie op om de drijvende markt van Cai Rang te bezoeken. Dit is de grootste en belangrijkste drijvende markt van de Mekong delta. Uit de verre, waterrijke omtrek komen boeren hier hun groenten, fruit, vlees en andere producten verhandelen; een kleurrijk schouwspel. De kraampjes staan hier niet op de grond, maar de bootjes drijven op de rivier met hun koopwaar. De producten zijn voornamelijk voor “grootverbruik”, maar je kunt ook prima souvenirs kopen. Neem wat te eten of te drinken en kijk wat er allemaal gebeurt op het water.
In de loop van de dag rijden jullie weer terug naar Ho Chi Minh City om een terugvlucht te nemen naar Amsterdam.

Mekong Delta (8)
22 Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Mekong Delta (4)

Reissom

Reissom per persoon vanaf  € 1.475*

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen 2-persoons- of familiekamers op basis van logies ontbijt
• Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
• Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma
• Nachttrein van Hanoi naar Lao Cai v.v. in een 4-persoonsslaapcoupe
• Engelssprekende gids tijdens tours en transfers
• Cruise Halong Bay in internationaal gezelschap op basis van volpension

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds GGTO a € 7,50 per persoon
• Vlucht Amsterdam – Hanoi // Ho Chi Minh City – Amsterdam incl. belastingen en toeslagen
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

* Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Vietnam (28) Vietnam (20)

Extra informatie

Vliegreis
Naar Vietnam wordt gevlogen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij. Soms met een overstap in Europa of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om van een andere luchthaven te vertrekken bijv. Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Vietnam maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers over land, van en naar luchthavens en stations worden gedaan met minibusjes chauffeur en gids. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes.
Het traject Hanoi – Lao Cai (Sapa), Hanoi – Hué, Hanoi – Hoi An en Hanoi – Dong Hoi wordt per trein afgelegd. Wij reserveren hier voor jullie een 4-persoonsslaapcoupe. Het treinreizen is in Vietnam goed te doen. In de slaaptreinen met airconditioning kun je behoorlijk goed slapen en is ook een leuke manier om met de lokale bevolking in contact te komen. Deze trajecten zijn eventueel ook per binnenlandse vlucht te doen. Wij hebben voorkeur voor de nachttrein omdat dit duurzamer is en omdat kinderen dit vaak avontuurlijk en leuk vinden. De zuidelijke trajecten worden vaker per vliegtuig afgelegd met Vietnam Airlines, maar kunnen eventueel ook per nachttrein afgelegd worden.
In Halong Bay varen jullie mee op een schip waar ook wordt overnacht en gegeten. Aan boord varen jullie mee in een internationaal gezelschap. Het is ook mogelijk om met een privéboot het water op te gaan.
In de Mekong Delta wordt op verschillende bootjes gevaren afhankelijk van de grootte van de rivieren waarop jullie varen.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of fietstaxi’s. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Cruise Halong Bay
Er zijn meerdere mogelijkheden om Halong Bay te bezoeken. Standaard gaan onze gasten met een cruise in internationaal gezelschap. Deze boot vertrekt uit Halong Bay en aan boord is een internationaal gezelschap. Het programma is zoals omschreven in de voorbeeldreizen.

Kindvriendelijke hotels Vietnam
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Vietnam. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet overal mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. In enkele eenvoudige accommodaties, zoals een homestay kan het zijn dat de badkamer gedeeld moet worden. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur en gids. Deze zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de gids op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven.

Hanoi (14) Hanoi (12)
Vietnam net even anders - 23-daagse rondreis Vietnam met kinderen

22 dagen vanaf € 1.475,- p p

Ontdek Vietnam door de ogen van je kinderen

Vietnam