persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Ontmoet Vietnam - 20-daagse familierondreis Vietnam

In Vietnam wonen vele verschillende mensen. Tijdens deze familierondreis Vietnam ontmoet hier een deel van. In het noorden van Vietnam ga je op bezoek bij de bergvolkeren die hier wonen. Je wandelt door de dorpen en eet bij de mensen thuis. Mocht je het willen, dan kun je er ook slapen in een Homestay. De prachtige natuur en deze kleurrijke mensen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Natuurlijk vaar je ook door Halong Bay en ga je fietsen in de Mekong Delta. Ook het ontdekken van Hanoi, Hoi An en Ho Chi Minh City staan op het programma van deze familierondreis Vietnam.

Overzicht

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Hanoi
Dag 2: Aankomst Hanoi
Dag 3: Hanoi
Dag 4: Hanoi – Mai Chau
Dag 5: Mai Chau
Dag 6: Mai Chau – Ninh Bin
Dag 7: Ninh Bin
Dag 8: Ninh Bin – Halong Bay
Dag 9: Halong Bay
Dag 10: Hanoi – Hoi An
Dag 11: Hoi An
Dag 12: Hoi An
Dag 13: Hoi An – Whale Island
Dag 14: Whale Island
Dag 15: Whale Island
Dag 16: Whale Island – Ho Chi Minh City
Dag 17: Ho Chi Minh City
Dag 18: Mekong Delta
Dag 19: Mekong Delta – Ho Chi Minh City Amsterdam
Dag 20: Aankomst Amsterdam

vietnam meetthepeople

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Vietnam

Vandaag gaat de familierondreis Vietnam beginnen en vliegen jullie vanaf Amsterdam naar Hanoi, waar jullie de volgende dag aankomen.

Hanoi (1)
2 Aankomst Hanoi

In de loop van de ochtend komen jullie aan op de luchthaven van Hanoi. Bij aankomst staat de chauffeur te wachten om jullie naar jullie eerste hotel te brengen. Hanoi is een drukke, maar sfeervolle stad met een zeer authentieke karakter. De oude koloniale huizen geven de stad een frans tintje. Het is de voormalige hoofdstad van Vietnam en in het centrum ligt het mooie Hoan Kiem meer. De prachtige Ngoc Son tempel die midden in het meer ligt moet je zeker bezoeken. Rondom het meer ontmoeten de locals elkaar, doen ze aan tai chi, spelletjes of praten ze even bij. Slenter ook eens door de straatjes in het oude centrum. Hier wonen de handelaren en werklieden en is het er levendig en gezellig. De op straat zittende werklieden worden afgewisseld door eetstalletjes, winkeltjes en verkopers.

 

Hanoi (2)
3 Hanoi

Een dag om Hanoi te verkennen. Slenter door de smalle straatjes en ga naar het Hoan Kiem naar de prachtige tempel in het meer . Ga ook eens kijken bij de tempel van de literatuur. Een prachtige tempel en een van de oudste universiteiten van Vietnam.
Vergeet ook niet om alvast te proeven van de heerlijke hapjes die de Vietnamese keuken kent; springrolls, dimsums en noodles ze zijn allemaal even lekker!

Hanoi (3)
Optionele excursie(s)
4 Mai Chau

Vandaag verlaten jullie Hanoi en rijden naar de Mai Chau vallei. De rit duurt ongeveer 3,5 uur. Onderweg maken jullie nog een stop bij het Muong Cultureel museum. Hier leer je veel over de minderheden die in deze regio wonen. In de Mai Chau vallei vind je midden tussen rijstvelden en karstgebergte kleine dorpjes met traditionele volkeren. De Thay bevolking woont in huizen gebouwd op palen en je maakt kennis met hun leefgewoonten en tradities in een prachtige natuurlijke omgeving. Je kunt hier heerlijk fietsen of wandelen en de omliggende dorpjes verkennen.

Ninh Bin (3)
5 Pu Luong National Park

Vandaag gaan jullie met een gids op pad. Jullie vertrekken naar het Pu Luong National Reservation Area om te gaan wandelen naar verschillende dorpjes waar de Witte Thay wonen. Jullie beginnen bij het plaatsje Dong Dieng en de route gaat door de bergen afgewisseld met jungle en uitzichtpunten. Je loopt door dorpjes van de Thay en de Hmong met huizen met bladerdaken tussen de rijstvelden. Na de lunch trekken jullie verder de bergen in naar het plaatsje Ban Hieu, het is een prachtige tocht met een continu veranderend landschap. De omgeving is echt schitterend en de Thay met hun mooie klederdracht maken het een prachtig plaatje.

Ninh Bin (7)
6 Ninh Binh - Tam Coc

Jullie rijden verder naar Ninh Binh, een klein stadje in een werkelijk mooi landschap. Jullie gaan naar Trang An waar jullie aan boord gaan van een boot. Jullie varen tussen de rijstvelden en de kalkrotsen. Rijstvelden, enorme bamboepollen en kleine plattelandsdorpjes worden onderbroken door de steil oprijzende ronde en spitse kalkrotsen. Waterbuffels poedelen onbezorgd in een verkoelend modderbad en boeren dragen hun producten op hun schouders naar huis.

Ninh Bin (6)
7 Tam Coc

Vandaag verkennen jullie de omgeving op de fiets. De fietstocht gaat naar Hoa Lu, de hoofdstad van Vietnam in de 10e en 11e eeuw. Jullie bezoeken een aantal overblijfselen uit die tijd onder andere twee oude tempels van Dinh King en Le King.
Jullie brengen ook nog een bezoek aan Mua Cave. Niet om de grot te bezoeken, maar om naar boven te klimmen. Vanaf een van de hoge bergtoppen heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Ninh Bin (2)
Optionele excursie(s)
8 Halong Bay

Jullie verlaten de bergstammen en een rit door de Rode Rivier-delta brengt jullie naar het indrukwekkende Halong Bay, de baai van de neerdalende draak. Voor de kust van Vietnam rijzen uit de zee enorme kalkstenen rotsen op en vormen samen duizenden eilandjes. Dit  gebied staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is prachtig om er door heen te vare en om de grotten te ontdekken die er in verborgen zitten. Eenmaal aan boord van het schip zetten jullie koers naar een van de eilanden en leggen aan bij een van de baaitjes. Hier kunnen jullie zwemmen, kajakken en ontspannen en het indrukwekkende landschap op je laten inwerken. Aan het eind van de middag varen jullie verder naar de overnachtingsplaats waar jullie voor anker gaan. Na het avondeten is er nog de mogelijkheid om spelletjes te doen of om te gaan vissen op inktvissen.

Halong Bay (15)
9 Halong Bay

De dag begint met Tai Chi lessen op het dek. In de ochtend volgt er een bezoek aan de Thien Canh Son grot. Er is een gids die uitleg zal geven over het ontstaan van de grot en Halong Bay. Bij de lunch volgt er nog een demonstratie Vietnamees koken. Vervolgens varen jullie terug naar het vasteland en rijden weer naar Hanoi.
In Hanoi pikken jullie de rest van de bagage op om de vervolgens naar het station te gaan voor de nachttrein naar Danang. Jullie overnachten in een 4-persoonsslaapcabine.

Halong Bay (14)
10 Aankomst Hoi An

In de ochtend komen jullie aan op het station van Danang. Vandaar worden jullie naar het mooie stadje Hoi An gebracht.
Hoi An was in de 16e en 17e eeuw een belangrijke handelshaven en het oude stadje ademt de oude sferen. Het staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en in het oude stadscentrum tref je vele tempels. winkeltjes, restaurantjes en oude Chinese handelshuizen. De huizen zijn vrolijk gekleurd en auto’s zijn niet welkom in het centrum. Er komen veel toeristen, maar de sfeer is er heel gemoedelijk. Het is een heerlijk stadje om een paar dagen door te brengen en te ontspannen..

Hoi An (5)
11-12 Hoi An

Twee dagen om Hoi An en omgeving te verkennen . Er zijn zoveel dingen te doen dat de tijd haast te kort lijkt. Sta ’s ochtends eens heel vroeg op en loop naar de markt langs de rivier waar het dan een drukte van belang is en groente en fruit en vooral veel verse vis worden hier verkocht. De mensen zijn erg vriendelijk. Het is ook de stad van kleermakers. Overal vind je mensen die graag kleren op maat voor je maken. Van maatpakken, mooie jurken tot leuke slippertjes. Of wat dacht je van een fietstochtje naar het platteland rondom Hoi An. Zie hoe de mensen leven, de boeren hun land bewerken. Of wat dacht van je een kookcursus volgen, zodat je thuis ook die lekkere Vietnamese maaltijden kunt eten. Voor de creatieveling is er ook een cursus lampion maken. Hoe leuk is het om zo’n eigengemaakte typisch Vietnamese lampion mee naar huis te kunnen nemen.

Hoi An (7)
Optionele excursie(s)
13 Hoi An - Whale Island

De familierondreis Vietnam gaat verder met een vlucht naar het zuiden. Vanaf het vliegveld van Nha Trang krijgen jullie een transfer en boottocht naar Whale Island. Whale Island ligt een uur varen ten noorden van Nha Trang en het is een schitterend bounty eiland!

Whale Island (7)
14-15 Whale Island

Twee dagen om lekker te genieten en uit te rusten op Whale Island. Witte stranden, helderblauw water en vers gevangen vis op het menu. Een exotisch eiland met vlinders, vogels, en prachtige bloemen. Je kunt hier snorkelen tussen kleurrijk koraal en exotische vogels spotten in de mangroven. Tussen april en juli komen hier grote walvissen en de walvishaai op zoek naar plankton.

Whale Island (1)
16 Whale Island - Ho Chi Minh City

Na het ontbijt pakken jullie je spullen weer in om de reis te vervolgen. Met de boot weer terug naar Nha Trang en dan een vlucht naar Ho Chi Minh City. Na die paar dagen van rust is het wel weer even wennen in de drukke stad want Ho Chi Minh City heeft maar liefst 6 miljoen inwoners. Overal zie je mensen, toeterende brommers, riksja’s en veel winkeltjes en restaurantjes.

Saigon100 (9)
17 Ho Chi Minh City

Een dag om deze bruisende stad te verkennen. Er zijn veel musea, tempels en pagodes, maar er wonen ook veel hippe jongeren die helemaal bij zijn met de laatste trend van mobieltjes en andere gadgets. Het is de stad waar oud en nieuw door elkaar loopt. Bezoek de oudste tempel van de stad, de Giac Lam pagode. Of ga naar Cholon, de chinese wijk met vele pagodes, tempels en een super grote markt waar van alles te koop is.
Je kunt de stad ook verkennen samen met een gids. De gids neemt jullie mee naar China Town en de Soai Kinh Lam markt. Natuurlijk staan ook de belangrijkste gebouwen van Ho Chi Minh City op het programma; Notre Dame kathedraal, Thien Hau, het Oorlogsmuseum, het oude postkantoor en het reunification paleis.
In de avond kun je mee met een motorbike streetfood tour. Met brommertjes worden jullie naar de leukste avondmarkten van Hi Chi Minh gereden om de lekkerste hapjes te proberen.

Saigon100 (10)
Optionele excursie(s)
18 Mekong Delta

Jullie vertrekken naar de Mekong Delta. In het zuiden van Vietnam mondt de Mekong uit in zee en doet dat in een waaier van aftakkingen waardoor er vele eilandjes zijn ontstaan en een labyrint aan waterwegen. Per boot varen jullie hier doorheen en zien hoe de mensen leven en wonen. Het leven speelt zich voornamelijk bij en op de rivier af, de huizen zijn gebouwd aan de waterkant, het vervoer gaat allemaal per boot en vissers vangen de dagelijkse maaltijd. Het gebied is enorm groen, op de eilandjes wordt rijst verbouwd en er zijn vele veldjes met bananenbomen. Af en toe stappen jullie uit om werkplaatsen en dorpjes te bezoeken. Per fiets bezoek je nog Mr. Khan, die een groot verzamelaar is en je veel kan vertellen over de geschiedenis van de delta. Jullie overnachten in een homestay in Ben Tre.

Mekong Delta 100 (1)
19 Mekong Delta - Terugvlucht

Vroeg in de ochtend staan jullie op om de drijvende markt van Cai Rang te bezoeken. Dit is de grootste en belangrijkste drijvende markt van de Mekong delta. Uit de verre, waterrijke omtrek komen boeren hier hun groenten, fruit, vlees en andere producten verhandelen; een kleurrijk schouwspel. De kraampjes staan hier niet op de grond, maar de bootjes drijven op de rivier met hun koopwaar. De producten zijn voornamelijk voor “grootverbruik”, maar je kunt ook prima souvenirs kopen. Neem wat te eten of te drinken en kijk wat er allemaal gebeurt op het water. In de loop van de dag rijden jullie weer terug naar Ho Chi Minh City. Aansluiten nemen jullie de vlucht naar Amsterdam.

Mekong Delta 100 (12)
20 Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Mekong Delta (7)

Reissom

Reissom per persoon vanaf  € 1.585*

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in 2-persoons- of familiekamers op basis van logies ontbijt
• Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
• Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma
• Nachttrein Hanoi – Hoi An in een 4-persoonsslaapcoupé
• Engelssprekende gids tijdens tours en transfers
• Cruise Halong Bay in internationaal gezelschap op basis van volpension

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per boeking
• Vlucht Amsterdam – Hanoi // Ho Chi Minh City – Amsterdam incl. belastingen en toeslagen
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

* Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Vietnam (16) Vietnam (20)

Extra informatie

Vliegreis
Naar Vietnam wordt gevlogen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij. Soms met een overstap in Europa of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om van een andere luchthaven te vertrekken bijv. Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Vietnam maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers over land, van en naar luchthavens en stations worden gedaan met minibusjes chauffeur en gids. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes.
Het traject Hanoi – Lao Cai (Sapa), Hanoi – Hué, Hanoi – Hoi An en Hanoi – Dong Hoi wordt per trein afgelegd. Wij reserveren hier voor jullie een 4-persoonsslaapcoupe. Het treinreizen is in Vietnam goed te doen. In de slaaptreinen met airconditioning kun je behoorlijk goed slapen en is ook een leuke manier om met de lokale bevolking in contact te komen. Deze trajecten zijn eventueel ook per binnenlandse vlucht te doen. Wij hebben voorkeur voor de nachttrein omdat dit duurzamer is en omdat kinderen dit vaak avontuurlijk en leuk vinden. De zuidelijke trajecten worden vaker per vliegtuig afgelegd met Vietnam Airlines, maar kunnen eventueel ook per nachttrein afgelegd worden.
In Halong Bay varen jullie mee op een schip waar ook wordt overnacht en gegeten. Aan boord varen jullie mee in een internationaal gezelschap. Het is ook mogelijk om met een privéboot het water op te gaan.
In de Mekong Delta wordt op verschillende bootjes gevaren afhankelijk van de grootte van de rivieren waarop jullie varen.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of fietstaxi’s. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Cruise Halong Bay
Er zijn meerdere mogelijkheden om Halong Bay te bezoeken. Standaard gaan onze gasten met een cruise in internationaal gezelschap. Deze boot vertrekt uit Halong Bay en aan boord is een internationaal gezelschap. Het programma is zoals omschreven in de voorbeeldreizen.

Kindvriendelijke hotels Vietnam
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Vietnam. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet overal mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. In enkele eenvoudige accommodaties, zoals een homestay kan het zijn dat de badkamer gedeeld moet worden. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur en gids. Deze zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de gids op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven.

Hanoi (12) Hanoi (4)
Ontmoet Vietnam - 20-daagse familierondreis Vietnam

20 dagen vanaf € 1.585,- p p

Ontdek Vietnam door de ogen van je kinderen

Vietnam